NRK Meny
Normal

– Tviler på at de russiske damene blir imponerte

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (NRK.no): Emil Hegle Svendsen tviler på at han finner tilbake til VM-formen til dagens jaktstart. Nå satser han heller på å imponere russiske damer på dansegulvet.

BIATHLON/ Svendsen of Norway

Hverken enkel- eller dobbeldansen sitter spesielt godt for Emil Hegle Svendsen etter tre ukers sykdom. Nå tror han damene blir mer imponert over det han leverer på dansegulvet.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Emil Hegle Svendsen skuffet på gårsdagens sprint og starter dermed hele 1,40 bak Martin Fourcade på dagens jaktstart i Kanthy Mansiysk.

VM-kongen, som for det meste har ligget rett ut med sykdom de siste tre ukene, tror heller ikke på noen mirakler på dagens løp.

Rykker i dansefoten

Russia Biathlon World Cup Martin Fourcade

Franske Martin Fourcade starter først på dagens jaktstart.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

– Det er godt når du ligger der på sofaen, men det er ikke så godt når man skal begynne å gå renn igjen. Da kjenner man det! Men det er jo selvfølgelig sånn det er, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

Skiskytteren har en stor stjerne blant de russiske damene, og har tidligere uttalt at at postkassen fylles av brev fra blant annet gifteklare russere.

Men han forteller at han ikke tror de lokale damene i Kanthy Mansiysk blir spesielt imponerte over den formen han er i nå.

– Jeg får heller imponere de russiske «babesene» på dansegulvet på søndag kved, smiler Hegle Svendsen.

– Artig å være her for det

På spørsmål om hvordan han ser for seg at dagens jaktstart blir, svarer han:

– Det blir bare å gå, så får vi se. Jeg visste jo på forhånd at jeg ikke skulle kjempe om noen topplasseringer. Men det er artig å være her for det.

Han tror det skal mye til for at kroppen skal bli i like stort slag som den var under VM i Nove Mesto.

– På slutten av sesongen er det vanskelig å få så mye bedring i formen. Nå har jeg gått et løp, så håper jeg det går bedre og bedre, sier han.

Vetle Sjåstad Christiansen, som på gårsdagens sprint opplevde at noen hadde skutt på hans skive, ligger best an av de norske. Han starter 1, 04 etter den franske lederen.

Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen ble den store VM-kongen i februar. Men han ble syk etter mesterskapet og gjorde først comeback på fredagens sprint.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal