NRK Meny
Normal

Vil ha nytt isbjørnprosjekt

Norsk ishockey trenger et nytt treningsopplegg som isbjørnprosjektet, mener landslagstrener Roy Johansen.

Landslagssjef Roy Johansen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det første isbjørnprosjektet ble gjennomført på 90-tallet og styrket talentarbeidet i Norge.

- Vi må ha tett oppfølging av de spillerne som vil fram, som vil noe og som vil være gode, sier landslagstrener, Roy Johansen.

Fokus på talentutvikling

Jubelen har lagt seg etter Norge i går sikret videre spill i A-VM. Nå vil Roy Johansen ha fokus på det han mener er dårlig arbeid med å støtte opp om unge og talentfulle spillere i Norge.

- Dra lasset

Derfor må man gjøre som man gjorde på 90-tallet, nemlig å innføre et prosjekt som samlet unge spillere til treningsleire hvor det ble gjennomført tester og egne treningsopplegg, mener Johansen.

- Det er i hvert fall nødvendig at de blir med og drar lasset, sånn at de spillerne som er igjen her kan få en bedre hverdag og at vi kan utvikle bedre spillere, sier han.

Enig

Landslagsspiller Morten Ask er enig:

- Det er helt klart å håpe at noen i forbundet tar tak i dette nå, og setter i gang et liknende prosjekt.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo