NRK Meny
Normal

Vil ha nytt isbjørnprosjekt

Norsk ishockey trenger et nytt treningsopplegg som isbjørnprosjektet, mener landslagstrener Roy Johansen.

Landslagssjef Roy Johansen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det første isbjørnprosjektet ble gjennomført på 90-tallet og styrket talentarbeidet i Norge.

- Vi må ha tett oppfølging av de spillerne som vil fram, som vil noe og som vil være gode, sier landslagstrener, Roy Johansen.

Fokus på talentutvikling

Jubelen har lagt seg etter Norge i går sikret videre spill i A-VM. Nå vil Roy Johansen ha fokus på det han mener er dårlig arbeid med å støtte opp om unge og talentfulle spillere i Norge.

- Dra lasset

Derfor må man gjøre som man gjorde på 90-tallet, nemlig å innføre et prosjekt som samlet unge spillere til treningsleire hvor det ble gjennomført tester og egne treningsopplegg, mener Johansen.

- Det er i hvert fall nødvendig at de blir med og drar lasset, sånn at de spillerne som er igjen her kan få en bedre hverdag og at vi kan utvikle bedre spillere, sier han.

Enig

Landslagsspiller Morten Ask er enig:

- Det er helt klart å håpe at noen i forbundet tar tak i dette nå, og setter i gang et liknende prosjekt.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal