NRK Meny
Normal

Vil ha mer Warholm-show: – Lenge igjen til han er Northug

SVTs mangeårige friidrettskommentator Jakob Hård mener Karsten Warholm må fortsette å være seg selv uavhengig av hva legenden Carl Lewis måtte mene.

Karsten Warholm shower før starten i Bislett Games

– Jeg tolker det ikke som «kaxig». Jeg tolker det som en ung idrettsmann som står overfor sitt livs mest inspirerende oppgave og som har masse energi og er veldig tent. Jeg synes det var ganske herlig, sier Hård til NRK.

Det var Warholms ablegøyer før start under Bislett Games som fikk Carl Lewis til å rette et lite spark i retning 21-åringen.

Laster Twitter-innhold

Warholm, som selv la merke til Twitter-kommentaren, innrømmer at han ble betenkt over bemerkningen fra en av tidenes beste idrettsutøvere.

Men det har ikke sunnmøringen noen grunn til være, mener Hård.

– Tåler mye når du leverer

– Jeg oppfattet det som spontant og ekte. Og at det kom innenfra. Han kan ikke gjøre sånt før hvert løp, for da blir det noe annet. Men han gjorde det i øyeblikket, og da var det bare naturlig og herlig heftig, sier Hård.

Vebjørn Rodal

EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Han får støtte av NRKs friidrettekspert og OL-mester Vebjørn Rodal.

– Det som er viktig, er å treffe på spenningsnivået før konkurranse. Noen må gire seg selv litt opp for å yte maks, mens andre kanskje må roe seg litt ned. Det varierer veldig fra person til person. Frode Estil hadde ikke gjort noen ablegøyer uansett hvor god han hadde vært. Det er helt typeavhengig, påpeker Rodal.

– Du tåler mye når du leverer sportslig. Bare se på Petter Northug – han har lenge igjen før han er der. Sportslige resultater forsvarer eksentrisk oppførsel, sier eksperten.

– Hadde ikke fungert

Rodal mener det lyser gjennom at Lewis ikke har fått med seg at Warholm faktisk vant løpet.

– Får man en ekstra fallhøyde med ablegøyer før start?

– Nei da. Hvis han får en periode med dårligere form, roer han vel ned aktivitetsnivået før start også, tenker jeg, smiler Rodal.

Northug, som Rodal trekker frem, har terget på seg særlig svenske konkurrenter og publikum med sine ablegøyer.

Mest kjent er målgangen fra VM-stafetten i 2011, hvor Northug ble kalt «en gris» av svenske kommentatorer etter å ha bremset ved målstreken.

Svenske Hård understreker også at det finnes en grense.

– Hvis alle alltid skulle forsøkt å ta så mye ut av øyeblikket, hadde det ikke fungert, men nå er det ikke sånn. Jeg tror heller ikke at Warholm kommer til å gjøre det samme i alle situasjoner. Han var jo annerledes allerede i Stockholm, sier Hård.

Warholm sier han uansett vil fortsette å være seg selv.

– Det er liten tvil om det. Så lenge folk er fornøyd med det i hvert fall, smiler 21-åringen.

 • Warholm tok seg videre til finalen på 400 meter hekk i lag-EM i Finland. Følg mesterskapet på NRK 1 fra klokken 13.30 lørdag.

Siste nytt

 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM