NRK Meny
Normal

Hergeirsson ønsker høye jenter til landslaget

Mens flere av nasjonene i håndball-VM kan mønste spillere på over 190 cm, er Norges lengste så vidt over 180 cm. Nå ønsker han høyere jenter til landslaget.

Kristine Lunde-Borgersen

Kathrine Lunde-Borgersen er landslagets høyeste spiller. Hun er 183 cm. De fleste andre lagene har spillere over 190 cm.

Foto: Kallestad / Scanpix

I kveld spiller Norge kvartfinale i Håndball-VM mot Kroatia. Den kampen kan du følge live på NRK.no.

Trenger skyttere

De norske jentene er selvfølgelig store favoritter. Men landslagstrener Thorir Hergeirsson mener landslaget kunne hatt godt av noen større skyttere.

– Av en eller annen grunn er det litt færre lange. Vi har jo etterlyst lange spillere, og leter etter etter høye spillere når vi sonderer terrenget i yngre årsklasser, sier Hergeirsson til NRK.

Lunde Borgersen høyest

Per i dag er Kathrine Lunde Borgersen lengst med sine 183 centimeter. Like bak følger Malin Malm Frafjord, som er 182 på strømpelesten. Sistnevnte er enig med Hergeirsson.

– Det er jo selvfølgelig en fordel å finne spillere med ekstreme fysiske ferdigheter. For å få utpregede skyttere kan det være godt å ha noen som har høyde, sier Malm Frafjord.

Bill. mrk: høyde

Unge høye spillere blir ofte nedprioritert, fordi trenere på lave nivåer er for opptatte av resultater på kort sikt. De høye spillerne kan bli gull verdt i fremtiden, men trenger tid. Ikke for å gro, men for å tilpasse høyden til talentet.

– Alle jenter over 1,80 får melde seg til nærmeste region og si at de vil være med å kjempe om å bli landlagsspiller i fremtiden.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag