NRK Meny
Normal

Hergeirsson ønsker høye jenter til landslaget

Mens flere av nasjonene i håndball-VM kan mønste spillere på over 190 cm, er Norges lengste så vidt over 180 cm. Nå ønsker han høyere jenter til landslaget.

Kristine Lunde-Borgersen

Kathrine Lunde-Borgersen er landslagets høyeste spiller. Hun er 183 cm. De fleste andre lagene har spillere over 190 cm.

Foto: Kallestad / Scanpix

I kveld spiller Norge kvartfinale i Håndball-VM mot Kroatia. Den kampen kan du følge live på NRK.no.

Trenger skyttere

De norske jentene er selvfølgelig store favoritter. Men landslagstrener Thorir Hergeirsson mener landslaget kunne hatt godt av noen større skyttere.

– Av en eller annen grunn er det litt færre lange. Vi har jo etterlyst lange spillere, og leter etter etter høye spillere når vi sonderer terrenget i yngre årsklasser, sier Hergeirsson til NRK.

Lunde Borgersen høyest

Per i dag er Kathrine Lunde Borgersen lengst med sine 183 centimeter. Like bak følger Malin Malm Frafjord, som er 182 på strømpelesten. Sistnevnte er enig med Hergeirsson.

– Det er jo selvfølgelig en fordel å finne spillere med ekstreme fysiske ferdigheter. For å få utpregede skyttere kan det være godt å ha noen som har høyde, sier Malm Frafjord.

Bill. mrk: høyde

Unge høye spillere blir ofte nedprioritert, fordi trenere på lave nivåer er for opptatte av resultater på kort sikt. De høye spillerne kan bli gull verdt i fremtiden, men trenger tid. Ikke for å gro, men for å tilpasse høyden til talentet.

– Alle jenter over 1,80 får melde seg til nærmeste region og si at de vil være med å kjempe om å bli landlagsspiller i fremtiden.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale