NRK Meny
Normal

Hergeirsson ønsker høye jenter til landslaget

Mens flere av nasjonene i håndball-VM kan mønste spillere på over 190 cm, er Norges lengste så vidt over 180 cm. Nå ønsker han høyere jenter til landslaget.

Kristine Lunde-Borgersen

Kathrine Lunde-Borgersen er landslagets høyeste spiller. Hun er 183 cm. De fleste andre lagene har spillere over 190 cm.

Foto: Kallestad / Scanpix

I kveld spiller Norge kvartfinale i Håndball-VM mot Kroatia. Den kampen kan du følge live på NRK.no.

Trenger skyttere

De norske jentene er selvfølgelig store favoritter. Men landslagstrener Thorir Hergeirsson mener landslaget kunne hatt godt av noen større skyttere.

– Av en eller annen grunn er det litt færre lange. Vi har jo etterlyst lange spillere, og leter etter etter høye spillere når vi sonderer terrenget i yngre årsklasser, sier Hergeirsson til NRK.

Lunde Borgersen høyest

Per i dag er Kathrine Lunde Borgersen lengst med sine 183 centimeter. Like bak følger Malin Malm Frafjord, som er 182 på strømpelesten. Sistnevnte er enig med Hergeirsson.

– Det er jo selvfølgelig en fordel å finne spillere med ekstreme fysiske ferdigheter. For å få utpregede skyttere kan det være godt å ha noen som har høyde, sier Malm Frafjord.

Bill. mrk: høyde

Unge høye spillere blir ofte nedprioritert, fordi trenere på lave nivåer er for opptatte av resultater på kort sikt. De høye spillerne kan bli gull verdt i fremtiden, men trenger tid. Ikke for å gro, men for å tilpasse høyden til talentet.

– Alle jenter over 1,80 får melde seg til nærmeste region og si at de vil være med å kjempe om å bli landlagsspiller i fremtiden.

Siste nytt

 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Tolisso-heading fikset Bayern-seier

  Corentin Tolisso ble matchvinner etter 77 minutter da Bayern München vant 2–1 borte mot Anderlecht i mesterligaen onsdag kveld.

  Robert Lewandowski ga tyskerne ledelsen før Sofiane Hanni utlignet etter 63 minutter.

  Corentin Tolisso
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
 • PSG scoret syv mot Celtic

  Moussa Dembélé sendte Celtic i føringen etter 55 sekunder, men derfra og inn var det PSG for alle pengene.

  Kampen endte til slutt 7–1 etter mål av Neymar (2), Edinson Cavani (2), Kylian Mbappé, Marco Veratti og Dani Alves.

   Edinson Cavani (C) celebrates after scoring with teammates Paris Saint-Germain's Brazilian striker
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad