NRK Meny
Normal

Hergeirsson ønsker høye jenter til landslaget

Mens flere av nasjonene i håndball-VM kan mønste spillere på over 190 cm, er Norges lengste så vidt over 180 cm. Nå ønsker han høyere jenter til landslaget.

Kristine Lunde-Borgersen

Kathrine Lunde-Borgersen er landslagets høyeste spiller. Hun er 183 cm. De fleste andre lagene har spillere over 190 cm.

Foto: Kallestad / Scanpix

I kveld spiller Norge kvartfinale i Håndball-VM mot Kroatia. Den kampen kan du følge live på NRK.no.

Trenger skyttere

De norske jentene er selvfølgelig store favoritter. Men landslagstrener Thorir Hergeirsson mener landslaget kunne hatt godt av noen større skyttere.

– Av en eller annen grunn er det litt færre lange. Vi har jo etterlyst lange spillere, og leter etter etter høye spillere når vi sonderer terrenget i yngre årsklasser, sier Hergeirsson til NRK.

Lunde Borgersen høyest

Per i dag er Kathrine Lunde Borgersen lengst med sine 183 centimeter. Like bak følger Malin Malm Frafjord, som er 182 på strømpelesten. Sistnevnte er enig med Hergeirsson.

– Det er jo selvfølgelig en fordel å finne spillere med ekstreme fysiske ferdigheter. For å få utpregede skyttere kan det være godt å ha noen som har høyde, sier Malm Frafjord.

Bill. mrk: høyde

Unge høye spillere blir ofte nedprioritert, fordi trenere på lave nivåer er for opptatte av resultater på kort sikt. De høye spillerne kan bli gull verdt i fremtiden, men trenger tid. Ikke for å gro, men for å tilpasse høyden til talentet.

– Alle jenter over 1,80 får melde seg til nærmeste region og si at de vil være med å kjempe om å bli landlagsspiller i fremtiden.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn