Skiskytterforbundet ønsker privatlagene velkommen

Norges Skiskytterforbund frykter ikke privatlag. De ønsker tvert imot flere for å ta imot den økende rekrutteringen.

Skiskytterforbundet vil ha flere privatlag for å ta vare på og utvikle talenter. Fjorårets juniorverdensmester, Tore Leren, er en av dem som ble reddet av et privatlag da han ikke kom med på årets rekruttlandslag.

Skiskytterforbundet tar dermed klart standpunkt i det som ellers kan fortone seg som et kontroversielt område, med problemer med utøvere som står utenfor landslaget, og som har andre løsninger i stedet.

Men Skiskytterforbundet ser det som en mulighet. De bruker det til rekruttering og talentutvikling. I skiskyting er det foreløpig ingen privatlag som utfordrer landslagene om løpere slik som i langrenn.

Tore Leren er regjerende junior-verdensmester, men har som så mange andre fått problemer med overgangen fra senior til junior, fordi han ikke er god nok for et landslag.

Men som én av svært få norske løpere har han fått sjansen gjennom privatlaget Team Norgesbakeriet. Hvis han ikke hadde fått den sjansen, tror 21-åringen at karrieren hadde stagnert.

Det er en utvikling Skiskytterforbundet liker. For de ser mulighetene i utvikling gjennom private lag.

Bare tre reine privatlag i Norge

– Jeg hadde ikke klart å ta de stegene nå hvis jeg ikke hadde fått sjansen på dette laget, sier han til NRK.

Leren ligger og trener i løypene på Sjusjøen, der det skal være sesongåpning i skiskyting denne helga.

Han var heldig da han fikk satse i et reint privatlag. Dem er det bare tre av i Norge.

Og med økende rekruttering til skiskyttersporten ønsker forbundsledelsen seg flere privatlag for å kunne ta vare på og utvikle talenter.

– Lettere å satse skikkelig

– Jo flere privatlag det finnes, og jo flere ressurser klare man å skaffe til veie, vil det være lettere for flere å satse skikkelig, sier idrettsjef Per Arne Botnan til NRK.

– Da får vi en større og bredere rekruttering.

Nå er Leren klar for det som for ham blir en svært viktig sesongåpning.

– Det betyr mye. Da har jeg sjansen til å få vist meg fram internasjonalt igjen. Og det betyr veldig mye for denne sesongen iallfall, sier Leren.

Siste nytt

 • Norge jakter kvartfinale

  Norge tapte onsdag for første gang i curling-VM for blandet lag, men kan fortsatt gå rett til kvartfinale som gruppevinner. Natt til torsdag ble det nederlag med 6-8 mot New Zealand. Etter seks kamper er Norge likt med Canada på toppen av gruppen.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Rangers tapte på overtid

  Mats Zuccarello og New York Rangers tapte bortekampen mot Washington Capitals på overtid. Stillingen ble 3-4. Zuccarello fikk drøye 20 minutter på isen. Tapet mot Capitals er det femte av sju kamper spilt så langt i sesongåpningen.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag