Hopp til innhold

Vil ha flere "små"-mesterskap

Friidrettspresidenten mener at Norge bør satse på flere mindre mesterskap i stedet for et vinter-OL.

Svein Arne Hansen

Svein Arne Hansen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Et junior-EM i friidrett, et junior-VM i friidrett, et skøyte-VM, et svømme-EM - alt sånt noe burde arrangeres veldig, veldig ofte i Norge, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NRK.

Hansen sier helt kategorisk at Norge ikke skal søke om vinter-OL i 2018.

Mads Gilbert

Mads Gilbert i Nei til OL i Tromsø

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

I stedet mener han at Norge heller bør søke flere mindre og billigere mesterskap som kan profilere norsk idrett.

Støttes av Nei til OL i Tromsø

Hansen får støtte av Nei til OL i Tromsø-aktivist, Mads Gilbert.

- La oss få mange nyanserte mesterskap og la oss bygge infrastruktur som kommer hele Norges idrettsbevegelse tilgode. fra Båtsfjord til Bodø og fra Bømlo til Bergen, sier Gilbert.

Les også: Unge idrettsstjerner vil ha OL

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • IOC utsatte beslutning om OL-deltakelse

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Det opplyste Bach på en pressekonferanse etter første dag av et IOC-styremøte i Lausanne.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste