Kristoffersen vil ha faren som landslagstrener – skiforbundet sier nei

Landslagsledelsen har ingen planer om å oppfylle Henrik Kristoffersen ønske om å få far Lars Kristoffersen som landslagstrener. – Ingen aktuell problemstilling nå, sier sportssjef Claus Ryste.

Dårlig idé synes NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen. Reporter: Tommy Barstein.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen vil ha pappa Lars Kristoffersen som trener på landslaget.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Etter sesongen som ble Henrik Kristoffersens store gjennombrudd med både OL-bronse og hans første verdenscupseier, ønsker 19-åringen nå å få inn pappa Lars Kristoffersen som landslagstrener.

– Det er ikke krise foreløpig at han ikke er det, men jeg hadde selvfølgelig ønsket det, sier talentet, som nå har kommet seg hjem til Rælingen, hvor han skal fullføre videregående.

Faren, som per nå er trener for kvinnenes europacuplag, legger ikke skjul på at han ønsker seg inn som trener for verdenscuplaget for herrer.

– At jeg har lyst kan jeg ikke benekte at jeg har, men om jeg blir det, det vet jeg ikke.

– Hvorfor endre på noe som fungerer

NRKs alpinekspert og tidligere landslagstrener for det norske alpinlandslaget, Marius Arnesen, tror ikke ideen er veldig god slik det ligger an nå.

– For det første er Christian Mitter, som de har nå, en veldig bra trener. Han har også samme filosofi som Lars Kristoffersen, og da blir man et lite lag i laget veldig fort. Og det tror jeg ikke er bra for helheten, sier han og legger til at han ikke skjønner hvorfor Kristoffersen vil «change a winning- team».

– Det har fungert veldig bra med Mitter som trener og faren på siden. Hvorfor endre på noe som fungerer så godt, undres Arnesen og viser til Kristoffersens utrolige sesong.

– Ingen aktuell problemstilling

For landslagsledelsen er det ikke aktuelt å dra inn Kristoffersen senior som trener for herrene.

– Nei, ikke sånn jeg ser det nå, sier sjef for alpingutta, Håvard Tjørhom.

– Det er ingen aktuell problemstilling per nå, er sportssjef for alpint, Claus Rystes svar på Henrik Kristoffersens ønske.

Lars Kristoffersen

Lars Kristoffersen legger ikke skjul på at han gjerne vil bli landslagstrener for sønnen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Siste nytt

 • Rekordtidlig friidretts-VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året.

  Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt i august neste år, men det måtte utsettes som følge av at sommer-OL i Tokyo ble utsatt i et år.

  Den nye terminlisten gjør at det ikke blir kollisjoner mellom VM, EM og Samveldelekene, som alle skal holdes i juli/august 2022.

  – Dette blir en bonanza for friidrettsfans verden rundt, sier president i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud
 • Positiv B-prøve for EM-gullvinner

  Svenske Robert Fsihas B-prøve var også positiv. Svensken tok EM-gull i terrengløp i desember, men i februar ble han tatt i doping. Testen ble gjort i Addis Abeba, Etiopia, 13 dager før han tok gullet.

  Fshia ønsker ikke å kommentere saken, ifølge SVT.

  Terrengløp-EM
  Foto: Pedro Rocha / NTB scanpix
 • Riise og datteren til sykehus

  John Arne Riise og hans 19 år gamle datter er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Ålesund natt til onsdag, bekrefter John Arne Riises manager Erland Bakke overfor Dagbladet.

  – Han kjørte sin datter Ariana hjem til Ålesund. Rett før ankomst var det en hindring i veibanen som medførte at John Arne Riise svingte raskt til venstre og kolliderte med autovernet, skrev Bakke i en epost til avisen.

  Begge ble tatt med til sykehus for rutinemessig kontroll, men skal etter forholdene ha det bra, ifølge manageren Bakke.

  Riise
  Foto: Mariam Butt

Sendeplan

Kl. Program Kanal