NRK Meny
Normal

Froome: - Edvald er god nok til å ta den gule trøya

PEYRAGUDES (NRK.no): Skys superduo Chris Froome og Bradley Wiggins avgjorde trolig Tour de France torsdag. Men Froome var like opptatt av å hylle deres lagkamerat Edvald Boasson Hagen.

Cycling Tour de France

Edvald Boasson Hagen får en del av æren for at lagkameratene Bradley Wiggins (i gult) og Chris Froome er suverene i Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap


14051965

Chris Froome.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Edvald var et dyr over bakkene i dag. Han var helt fantastisk. Han er god nok til å ta den gule trøya, sier Chris Froome til NRK.

Froome vet hva han snakker om. Han har nemlig jobbet knallhardt for å sikre sammenlagtseier til mannen som er både hans og Boasson Hagens lagkaptein - Bradley Wiggins.

Boasson Hagen la grunnlaget

I tillegg har Froome store sjanser til selv å bli nummer to i sammendraget.

– Skulle du og Boasson Hagen kjempet mot hverandre om seieren, da?

– Hehe, kanskje det. Jeg er veldig overrasket over og fornøyd med Edvald. Han viste seg som litt av en klatrer i dag, sier Froome og smiler.

Boasson Hagen lå lenge fremst i hovedfeltet og holdt tempoet oppe. Han vek aldri fra arbeidsoppgavene som skal sikre Wiggins den gule trøya.

Det var med på å legge grunnlaget for Sky-maktdemonstrasjonen på tampen av etappen.

Maktdemonstrasjon

Ned den siste utforkjøringen hadde Alejandro Valverde stukket for lengst og var godt på vei mot etappeseier. Bak ham bestemte Froome og Wiggins seg for å vise hvorfor de leder touren.

De stakk fra resten av hovedfeltet og suste i mål side om side. Froome fikk lov til å gå inn til annenplass, etter at han flere ganger stanset opp og ventet på sin kaptein. Wiggins ble nummer tre med samme tid, 19 sekunder bak vinneren.

– Etter dagens innsats forstår jeg at folk spekulerer i at Edvald kan bli en sammenlagtrytter, sier NRKs sykkelkommentator Jann Post.

Han mener Boasson Hagen i så fall er nødt å gjøre nye prioriteringer, og sannsynligvis gå ned noen kilo for å bli enda bedre i klatringen.

– Wiggins er et bevis på at det går an, og samtidig beholde tempoegenskapene. Det kommer an på hva Edvald ønsker selv. Han er ikke så ung lenger, så om han ønsker å gå i den retningen bør han gjøre det nå, sier Post.

Sjanseløs Nibali

De fleste forventet at Vincenzo Nibali ville gjøre alt for å stjele tid fra sammenlagtleder Bradley Wiggins,. I stedet ble det altså sistnevnte som satte inn nådestøtet som trolig gjør at han vinner Tour de France.

Nibali kom i mål som nummer 7, 37 sekunder bak vinneren. Han har få sjanser til å hente inn mer tid, om ikke noe uventet skulle skje.

Sammenlagtstillingen ser nå slik ut:

 1. Bradley Wiggins (78:28:02)
 2. Chris Froome + 02:05
 3. Vincenzo Nibali + 02:41
 4. Van den Broeck + 05:53
 5. Van Gardern + 08:30

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal