NRK Meny
Normal

Vil ha Bradley som ny landslagssjef: – Den beste kandidaten Norge kan få

Både Inge André Olsen og Lise Klaveness mener Norges Fotballforbund bør tilby Bob Bradley jobben som landslagssjef.

Bob Bradley

AKTUELL: Bob Bradley bekreftet onsdag at han var i møte med NFF. Amerikaneren er høyaktuell som ny landslagssjef.

Foto: Simon Galloway / AP

– Jeg kommenterer ikke navn. Vi er inne i en fase hvor vi snakker med forholdsvis mange, sier Semb til NRK på spørsmål om Bob Bradley (58) er aktuell for jobben som landslagssjef.

Onsdag var amerikaneren i møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb og Norges Fotballforbund (NFF). Etter møte ville ikke Bradley røpe hva som ble sagt. Det ville heller ikke toppfotballsjefen gjøre torsdag.

Semb Nils Johan

PÅ JAKT: Nils Johan Semb leder utvalget som skal finne Norges neste landslagssjef.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Les mer: Nå starter NFF intervjurunder med Norge-kandidater

Den beste kandidaten

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, gleder seg over at NFF møtte Bradley. Olsen mener hans tidligere arbeidstaker bør få jobben, selv om han mener Ståle Solbakken og Lars Lagerbäck også er gode kandidater.

– I mitt hodet er han den beste kandidaten som Norge kan få, forteller Olsen til NRK.

Stabæk-lederen får støtte av NRKs fotballekspert Lise Klaveness. Hun mener at mentaliteten til amerikaneren og det faktum at han tidligere har vært landslagssjef for USA og Egypt gjør ham til den beste kandidaten.

Inge Andre Olsen

MESTERSKAP: Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen tror Bob Bradley har større ambisjoner for Norge enn kun å ta laget til et mesterskap.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Hadde jeg vært Semb hadde jeg gått for ham som trener. Jeg er veldig begeistret for ham. Han representerer impulser utenifra, forklarer Klaveness til NRK.

Gå videre fra mesterskap

Vålerenga-sjef Ronny Deila vil ikke si hvem som er den beste kandidaten til jobben, men peker på fire alternativer jobben. Ståle Solbakken, Bob Bradley, Henning Berg og Kjetil Rekdal.

– Bob har rutine som landslagssjef og har gjort det veldig bra med Stabæk her. Han kjenner norsk fotball, forteller Deila til NRK.

Lise Klaveness

BESTE KANDIDATEN: Lise Klaveness mener Bob Bradley er den beste kandidaten slik situasjonen er nå.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Kjenner norsk fotball gjør Bradley godt. Da han kom til Stabæk i 2014 hadde klubben nettopp rykket opp. Likevel var det ikke aktuelt å dyrke en overlevelsesmentalitet.

Olsen forteller at tankegangen var at klubben skulle hente spillere som de kunne vinne ligaen med. Han tror Bradley ville dyrket en lignende mentalitet som norsk landslagssjef.

– Listen vil ligge på å være mesterskap og så gå videre, sier Olsen.

Penger betyr ikke noe for Bradley

NFF har tidligere signalisert at de vil vise moderasjon i lønnsforhandlinger med den nye landslagssjefen. Stabæk-lederen tror ikke Bradley vil bli en dyr mann å hente og tror det for amerikanerens del handler om han vil være klubbtrener eller landslagstrener fremover.

– Penger betyr ikke noe for han. Det handler om det sportslige og hvordan han kan forme et lag og utvikle et prosjekt, forklarer Olsen.

Forklaringen til Bradley om at jobben som landslagssjef ikke ble diskutert på møte kjøper ikke Stabæk-lederen.

– Når han kommer til Norge er han interessert i å høre hva de har å si, sier Olsen.

Det gjør heller ikke NRKs fotballekspert.

– De har nok diskutert jobben, forteller Klaveness.

Siste nytt

 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland
 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag