NRK Meny
Normal

Vil ha Bradley som ny landslagssjef: – Den beste kandidaten Norge kan få

Både Inge André Olsen og Lise Klaveness mener Norges Fotballforbund bør tilby Bob Bradley jobben som landslagssjef.

Bob Bradley

AKTUELL: Bob Bradley bekreftet onsdag at han var i møte med NFF. Amerikaneren er høyaktuell som ny landslagssjef.

Foto: Simon Galloway / AP

– Jeg kommenterer ikke navn. Vi er inne i en fase hvor vi snakker med forholdsvis mange, sier Semb til NRK på spørsmål om Bob Bradley (58) er aktuell for jobben som landslagssjef.

Onsdag var amerikaneren i møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb og Norges Fotballforbund (NFF). Etter møte ville ikke Bradley røpe hva som ble sagt. Det ville heller ikke toppfotballsjefen gjøre torsdag.

Semb Nils Johan

PÅ JAKT: Nils Johan Semb leder utvalget som skal finne Norges neste landslagssjef.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Les mer: Nå starter NFF intervjurunder med Norge-kandidater

Den beste kandidaten

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, gleder seg over at NFF møtte Bradley. Olsen mener hans tidligere arbeidstaker bør få jobben, selv om han mener Ståle Solbakken og Lars Lagerbäck også er gode kandidater.

– I mitt hodet er han den beste kandidaten som Norge kan få, forteller Olsen til NRK.

Stabæk-lederen får støtte av NRKs fotballekspert Lise Klaveness. Hun mener at mentaliteten til amerikaneren og det faktum at han tidligere har vært landslagssjef for USA og Egypt gjør ham til den beste kandidaten.

Inge Andre Olsen

MESTERSKAP: Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen tror Bob Bradley har større ambisjoner for Norge enn kun å ta laget til et mesterskap.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Hadde jeg vært Semb hadde jeg gått for ham som trener. Jeg er veldig begeistret for ham. Han representerer impulser utenifra, forklarer Klaveness til NRK.

Gå videre fra mesterskap

Vålerenga-sjef Ronny Deila vil ikke si hvem som er den beste kandidaten til jobben, men peker på fire alternativer jobben. Ståle Solbakken, Bob Bradley, Henning Berg og Kjetil Rekdal.

– Bob har rutine som landslagssjef og har gjort det veldig bra med Stabæk her. Han kjenner norsk fotball, forteller Deila til NRK.

Lise Klaveness

BESTE KANDIDATEN: Lise Klaveness mener Bob Bradley er den beste kandidaten slik situasjonen er nå.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Kjenner norsk fotball gjør Bradley godt. Da han kom til Stabæk i 2014 hadde klubben nettopp rykket opp. Likevel var det ikke aktuelt å dyrke en overlevelsesmentalitet.

Olsen forteller at tankegangen var at klubben skulle hente spillere som de kunne vinne ligaen med. Han tror Bradley ville dyrket en lignende mentalitet som norsk landslagssjef.

– Listen vil ligge på å være mesterskap og så gå videre, sier Olsen.

Penger betyr ikke noe for Bradley

NFF har tidligere signalisert at de vil vise moderasjon i lønnsforhandlinger med den nye landslagssjefen. Stabæk-lederen tror ikke Bradley vil bli en dyr mann å hente og tror det for amerikanerens del handler om han vil være klubbtrener eller landslagstrener fremover.

– Penger betyr ikke noe for han. Det handler om det sportslige og hvordan han kan forme et lag og utvikle et prosjekt, forklarer Olsen.

Forklaringen til Bradley om at jobben som landslagssjef ikke ble diskutert på møte kjøper ikke Stabæk-lederen.

– Når han kommer til Norge er han interessert i å høre hva de har å si, sier Olsen.

Det gjør heller ikke NRKs fotballekspert.

– De har nok diskutert jobben, forteller Klaveness.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio