NRK Meny
Normal

Rønning nektes verdenscupløp

HAFJELL (NRK.no): Høydesamling i Seiser Alm er gyldig forfallsgrunn i NM. Det er ikke verdenscup i Polen. – Kjedelig, sier Eldar Rønning

Eldar Rønning

Eldar Rønning ønsker å lade opp til OL med verdenscup i Polen, men landslagsledelsen krever at trønderen deltar i NM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Landslagssjef Vidar Løfshus bekreftet i juni overfor NRK.no at OL-klare utøvere kan få fri fra NM i Molde etter én til to distanser.

For Eldar Rønning er det uaktuelt å reise til høyden i Seiser Alm i løpet av NM-helga.

Derimot har han søkt langrennssjef Åge Skinstad om å få dra til Polen for å gå spesialdistansen 15 km klassisk i verdenscupen søndag 19. januar. Verdenscupløpet i Szklarska Poreba kolliderer med NM-stafetten i Molde.

Men Rønning har enn så lenge fått et entydig nei i svar fra Åge Skinstad.

– I utgangspunktet har vi ikke apparat i det hele tatt i Polen. Vi konsentrerer oss om å komme i form til OL, og i den forbindelse er NM en viktig forberedelse. Så smørere og hele vårt sportslige apparat vil være i Molde under NM, sier Skinstad til NRK.no.

– Hva hvis pappa Rønning kan stille opp som smører?

– Det er veldig lenge til januar, men i utgangspunktet prioriterer vi NM på ski. Vi har gjort unntak tidligere, men i utgangspunktet står vi fast på at alle skal gå NM, svarer Skinstad, og forklarer at det stort sett er landslagsløpere som ikke har stafettlag som kan avbryte mesterskapet tidligere.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Landslagsutøverne i langrenn er alt for dårlig til å løpe. Det er den nådeløse dommen fra landslagstrener Trond Nystad, han mener kun en av utøverne holder mål.
Reporter: Morten Stenberg, foto: Steinar Saltvik, redigering: Vegard B. Lien

SE VIDEO: Eldar Rønning og resten av langrennslandslaget er i full gang med hardkjøret inn mot OL-sesongen.

– Trener for verdenscup

Slik forklarer Rønning, som normalt vil være en av favorittene på 15 km klassisk under OL i Sotsji, ønsket om å reise til Polen:

– Det er ikke så mange klassiske 15-kilometere i løpet av en sesong, og det er jo selvfølgelig en av mine favorittdistanser. Jeg kunne tenkt meg å få gå den når det er ett av tre renn i verdenscupen på den distansen.

– Så det handler ikke om at den gjennomkjøringen er viktig for OL-forberedelsene?

– Nei, vi skal jo gå 15 klassisk i Molde torsdagen, og det blir kanskje vel så viktig sånn sett. Men det er ikke så mange verdenscupløp, og det er det vi trener for hele året, så det hadde vært artig å få gå i Polen den søndagen i NM-helga, sier Rønning til NRK.no.

Trenger to hjelpere

Han føler ikke han trenger noe stort støtteapparat for å kunne konkurrere.

– Jeg trenger en smører og kanskje en trener/sekundant, så det er ikke all verden. Vi har ikke snakket så mye om det. Det er vel kanskje flere enn meg som ønsker å gå, så vi får bare ta den saken, sier Rønning, som bekrefter at han har fått «et ganske klart nei» til svar fra Skinstad.

– Når man kan få fri fra NM-distanser for å dra på høydesamling, burde det samme da også gjelde for dem som ønsker å gå verdenscup?

– Det er klart det kan være en aktuell diskusjon. Jeg har gått all NM-løpene i hele min seniorkarriere, og jeg skulle gjerne ha gått stafett for Skogn også. Så hvis jeg ikke får dra, blir det å gå stafett for Skogn, sier Rønning, som understreker at han ikke har intensjoner om å gå til «krig» for å få viljen sin.

– Men du trener hele året for å gå de rennene der verdens beste er. Da er det litt kjedelig ikke å få muligheten til det, selvfølgelig, sier Rønning – som har varslet at Sotsji-lekene blir hans siste OL.

Rønning planlegger å sette karrierepunktum etter VM i Falun i 2015.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal