NRK Meny
Normal

Vil lufte sin frustrasjon uten Hedin til stede

Flere av spillerne på herrelandslaget i håndball ønsker å snakke direkte til forbundsstyret, uten Robert Hedin til stede. - Spillerne skal få si det de har på hjertet og vi skal lytte, sier generalsekretær Erik Langerud.

Robert Hedin landslaget

Robert Hedin ledet håndballgutta til en skuffende 14.- plass i EM i Danmark.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

NRK vet at det er misnøye blant flere av håndballgutta rundt landslagssjef Robert Hedin når det gjelder kampforberedelser og lagledelse underveis i kampene, sist etter den skuffende 14.-plassen i EM i Danmark.

Erik Langerud Robert Hedin

Generalsekretær i håndballforbundet Erik Langerud vil la spillerne snakke med landslagsstyret uten at landslagssjef Robert Hedin er til stede.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Generalsekretær i håndballforbundet Erik Langerud har imidlertid ikke hørt noe fra spillerne om misnøyen, som også TV2 har omtalt.

– Jeg har ikke fått det direkte fra noen av spillerne selv. Jeg leser mediene så jeg er opptatt av å møte spillerne og få dette i direkte dialog. Jeg vil lytte til spillerne og høre hva de har å si, uavhengig av om det er ris eller ros, sier Langerud til NRK.no.

Nærmer seg møte

Generalsekretæren vil finne en dato for et godt og konstruktivt møte med spillerne.

– Spillerne skal få si det de har på hjertet og vi skal lytte, sier Langerud.

- Uten at trenerteamet er involvert?

– Ja, og det er det ingen dramatikk i. For det er viktig at den politiske og administrative ledelsen også møter spillerne direkte og det er for så vidt også den tilsvarende måten vi gjør det på kvinnelandslaget, svarer Langerud.

Vil ikke ha Hedin til stede

Robert Hedin

NRK vet at det er misnøye blant flere av håndballgutta rundt landslagssjef Robert Hedin.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Onsdag la forbundet ut informasjon om flere tiltak i den årlige evalueringsprosessen.

Det femte og siste punktet innebærer et «møte mellom de respektive lags spillerråd og NHFs generalsekretær og arbeidsutvalg».

Denne kontakten skal nå formaliseres i større grad enn tidligere. Et nytt tiltak under generalsekretær Langeruds tid i forbundet, som går tilbake til mai 2011.

Tiltaket vil falle i god jord blant spillerne. Etter det NRK kjenner til har nemlig flere på herrelandslaget etterlyst en måte å lufte sin frustrasjon direkte til forbundsstyret, uten Robert Hedin til stede.

Landslagssjef Hedin har ikke hørt noe om misnøye fra spillerne selv, og vil derfor ikke kommentere det han kaller rykter.

Men landslagssjefen ønsker evalueringstiltaket fra håndballforbundet velkomment.

– Det er helt greit. Det er bra. Vi har ingenting å skjule. Vi prøver å bli bedre, så alt skal evalueres, sier Hedin.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale