Vil endre OL-programmet: – Vi har ikke peiling. Vi er dumme som brød

DOHA (NRK): Team Ingebrigtsen er så misfornøyd med at det ikke er mulig å løpe to distanser i OL at de forsøker å endre hele friidrettsprogrammet i Tokyo.

Gjert Ingebrigtsen

DÅRLIG TID? Gjert Ingebrigtsen prøver å forandre oppsettet i OL, slik at sønnene kan løpe flere distanser slik som i Doha-VM.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

– Det å dra så langt for å bare løpe 1500 meter er nesten bortkastet.

Gjert Ingebrigtsen sparer som vanlig ikke på kruttet når han skal si hva han mener. Nå snakker han om OL i Tokyo neste sommer. Som NRK tidligere har skrevet, er programmet satt opp slik at det er umulig for brødrene å doble – altså løpe både 1500 og 5000 meter i samme mesterskap, slik de gjør i VM.

– Vi prøver å påvirke det oppsettet som står der i dag, for vi mener det er viktig for internasjonal friidrett å skape den muligheten, forteller treneren på NRKs spørsmål.

– Hvordan kan dere påvirke det?

– Vi søker å se om det faktisk er mulig. Vi har jo ikke peeeiling. Vi er dumme som brød. Vi er jo så naive at vi tror det faktisk er mulig. Jeg tror ikke det går, men vi skal i hvert fall prøve, svarer han.

– Hva konkret gjør dere?

– Vi snakker med menn i dress, forteller Gjert Ingebrigtsen og ler.

Tror ikke endring er umulig

NRK-ekspert Vebjørn Rodal vil ikke utelukke at det kan være mulig å gjøre endringer i Tokyo-oppsettet.

– Det kan nok påvirkes. Tidsskjemaer varierer fra gang til gang og hvis de som prøver å endre programmet er innflytelsesrike nok, så kan det nok la seg gjøre, mener han.

– Og Team Ingebrigtsen er i hvert fall mer innflytelsesrike i år enn de var i fjor, legger han til.

Jakob, Filip og Gjert Ingebrigtsen

GODT HUMØR FØR DOBBEL: Filip, Jakob og Gjert Ingebrigtsen kommer tilbake fra en treningsøkt i Doha. Torsdag går forsøket på 1500 meter.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

I OL går altså forsøket på både 1500 og 5000 meter etter planen den 4. august. 6. august er det semifinale på 1500 meter, de to neste dagene følger finale på 5000 meter og finale på 1500 meter 8. august.

– Det går ikke an å kombinere. Da er du ikke bare modig, da er du dum, slår Gjert Ingebrigtsen fast.

– Mer spennende

AFP_1KV91C

NESTEN: Jakob og Filip Ingebrigtsen vil gjerne løpe både 1500 og 5000 meter også i OL.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

I VM er 5000 meter og 1500 meter spredt utover mesterskapet, fra første til siste dag, som gjør at Filip og Jakob Ingebrigtsen løper begge.

– Vi gjør det absolutt for å få erfaring. For å se om det faktisk er mulig for fremtidige VM, og ikke minst OL, for det gjør det mer spennende, mener Gjert.

Både Filip og Jakob Ingebrigtsen har sagt at de vil satse på 1500-meteren i OL, mens storebror håper på 5000-meteren. Dagens oppsett åpner for å løpe 3000 meter hinder, men kun Filip Ingebrigtsen har sagt det er aktuelt.

– Vi får ta en håndsopprekning, sier Gjert Ingebrigtsen, som dermed ikke har fått lagt planen for neste sesong ennå.

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal