Vil bygge 50 nye ishaller i Norge

Ishockey, curling og skøyteforbundet går nå sammen for å bygge 50 nye ishaller i Norge.

Video nsps_upload_2010_2_2_19_48_18_1030.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sammen med private aktører vil de føre opp nye haller over hele landet.

Det skal blant annet bygges tre haller på Mørekysten,. tre haller på Sørlandet, 17 haller på Østlandet og fem haller i hvert av de nordligste fylkene.

Målsetningen er å føre opp hele 50 haller iløpet av de 10 neste årene.

- Vi kan ikke sitte og vente å dø, vi må komme opp med løsninger som gjør at vi kommer á jour med andre nasjoner i den internasjonale idrettsverdenen, sier Ole-Jacob Libæk, president i Ishockeyforbundet til NRK.

Vil ikke vente i kø

I dag er det 37 ishaller i Norge. Det er altfor lite, mener Ishockeyforbundet, som skal samarbeide med private aktører om den storstilte satsingen.

- Gjennom denne måten å gjøre det på, så vil vi slippe å sitte i kø i flere år og vente på spillemidler, sier Libæk.

Firmaet som skal betale for ishallene, har tidligere bygget 300 private barnehager. Ishallene som skal føres opp, vil bygges i tre prisklasser: Fra 15 til 50 millioner kroner.

Leieavtaler

Planen til Ishockeyforbundet er at kommunene skal signere leieavtaler på 25 år for på den måten å finansiere driften av hallene.

- De stikkprøvene vi har tatt, har vært veldig positive, forteller Libæk.

Ishockeyforbundet regner med at den første ishallen vil stå ferdig om to år.

Siste nytt

 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Uavgjort i Ødegaard-debut

  Ti minutter på overtid sikret Mikel Oyarzabal ett poeng for Real Sociedad fra straffemerket. Kévin Gameiro sendte Valencia i ledelsen, og franskmannen kunne blitt tomålsscorer fem minutter på overtid, men bommet på straffe. Ødegaard spilte hele kampen.

  Martin Ødegaard

Sendeplan

Kl. Program Kanal