Normal

Vil at Norges Skiforbund etterforskes

Medisinsk direktør i Antidoping Finland, Timo Seppälä, mener Verdens antidopingbyrå (WADA) burde etterforske omfanget av doping i Norges Skiforbund.

sundby
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Det sier finnen til statskanalen Yle mandag.

– Jeg tenker at det er klart at WADA burde sende en form for delegasjon for å etterforske omfanget av doping i hele Norges Skiforbund, og hvordan det håndterer positive prøver. Det finnes ikke et annet alternativ, mener legen.

Norges Skiforbund har måttet svare på mange anklager fra Finland etter at Martin Johnsrud Sundby ble utestengt i to måneder for feil bruk av en astmamedisin.

– Hverken vi eller skiforbundet har noe som ikke kan ses på av WADA, men jeg tror ikke WADA noen gang har opplevd å ikke få se det de ønsker å se heller, sier ass. daglig leder i Antidoping Norge, Frode Hestenes.

– Så hvis WADA hadde kommet å sjekket ville de ikke funnet noe ulovlig eller noe som ikke er som det skal være?

– På det arbeidet Antidoping Norge gjør, nei

Landslagssjefen: – Kunnskapsløst

Timo Seppälä

ETTERLYSER ETTERFORSKNING: Timo Seppälä mener WADA burde etterforske omfanget av doping i Norges Skiforbund.

Foto: YLE

Landslagssjef Vidar Løfshus vil svare Seppälä via hans kollegaer i Norge.

– Det er bare kunnskapsløst. Jeg skal ta en telefon til Anders Solheim (leder i Antidoping Norge), så kan han gi et tilsvar til sin finske kollega på den måten, sier Løfshus til NTB.

Seppälä avslutter med at det er i Norges interesse å få besøk av WADA, slik at nordmennene kan bevise at de ikke har noe skjule.

– Det er interessant. Dette beviser bare at de ikke har satt seg inn i saken. Vi skal ta en prat, så kan Finland komme til Ullevaal og lære hvordan man behandler luftveiene, kontrer den norske landslagssjefen.

En tydelig beveget Martin Johnsrud Sundby fortalte onsdag at doping-dommen var vanskelig å godta.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal