NRK Meny
Normal

Vil at Norges Skiforbund etterforskes

Medisinsk direktør i Antidoping Finland, Timo Seppälä, mener Verdens antidopingbyrå (WADA) burde etterforske omfanget av doping i Norges Skiforbund.

sundby
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Det sier finnen til statskanalen Yle mandag.

– Jeg tenker at det er klart at WADA burde sende en form for delegasjon for å etterforske omfanget av doping i hele Norges Skiforbund, og hvordan det håndterer positive prøver. Det finnes ikke et annet alternativ, mener legen.

Norges Skiforbund har måttet svare på mange anklager fra Finland etter at Martin Johnsrud Sundby ble utestengt i to måneder for feil bruk av en astmamedisin.

– Hverken vi eller skiforbundet har noe som ikke kan ses på av WADA, men jeg tror ikke WADA noen gang har opplevd å ikke få se det de ønsker å se heller, sier ass. daglig leder i Antidoping Norge, Frode Hestenes.

– Så hvis WADA hadde kommet å sjekket ville de ikke funnet noe ulovlig eller noe som ikke er som det skal være?

– På det arbeidet Antidoping Norge gjør, nei

Landslagssjefen: – Kunnskapsløst

Timo Seppälä

ETTERLYSER ETTERFORSKNING: Timo Seppälä mener WADA burde etterforske omfanget av doping i Norges Skiforbund.

Foto: YLE

Landslagssjef Vidar Løfshus vil svare Seppälä via hans kollegaer i Norge.

– Det er bare kunnskapsløst. Jeg skal ta en telefon til Anders Solheim (leder i Antidoping Norge), så kan han gi et tilsvar til sin finske kollega på den måten, sier Løfshus til NTB.

Seppälä avslutter med at det er i Norges interesse å få besøk av WADA, slik at nordmennene kan bevise at de ikke har noe skjule.

– Det er interessant. Dette beviser bare at de ikke har satt seg inn i saken. Vi skal ta en prat, så kan Finland komme til Ullevaal og lære hvordan man behandler luftveiene, kontrer den norske landslagssjefen.

En tydelig beveget Martin Johnsrud Sundby fortalte onsdag at doping-dommen var vanskelig å godta.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal