NRK Meny
Normal

Vil at Norge prøver flere ankermenn før VM

POKLJUKA (NRK): Emil Hegle Svendsen var forbannet etter at sisteetappen sist søndag ble en solid nedtur. Nå mener han Norge bør teste flere løpere på ankeretappe før VM-gullet skal avgjøres.

Emil siste etappe

KREVER IKKE SISTEETAPPE: Emil Hegle Svendsen har vært Norges klare avsluttervalg i skiskytterstafetter. Her blir han sendt ut av Tarjei Bø sist helg.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Han ble nærmest utropt til vinner etter siste skyting sist søndag. Men på trege ski ble forspranget spist opp av russeren Anton Shipulin og han var sjanseløs da spurten gikk.

– Nå har jeg begynt å ønske litt revansje mot han. For jeg syns ikke det som skjedde i helgen var spesielt kult. Jeg skal grave dypt for at det ikke skal skje igjen, sier Svendsen til NRK.

Krever ikke sisteetappe i VM

Han sier han var mer forbannet enn skuffet etter det som skjedde søndag. Men i VM kommer han ikke til å kreve sisteetappen.

– Jeg legger ingen føringer på det selv. Vi må ha den som er i best slag der og da og den som er best å bruke. Jeg har ingen formening om hvem det burde være, sier Svendsen.

– Skiskyting er slik at den som har mest selvtillit der og da, og har gått best i VM må gå den sisteetappen. Man må ha en som er skikkelig på hugget på den etappen. Det kan ikke være slik at man har vetorett mot at andre skal ha den, sier Svendsen.

Han mener Norge burde gå med forskjellige komponerte lag denne vinteren fordi det kan bli viktig når VM-stafetten avgjøres i Holmenkollen.

– Det kan skje ting under VM med sykdom og diverse ting. Da er det greit å være forberedt på det og ikke låse seg fast i et system, sier Svendsen.

- Den i best form bør gå

Ole Einar Bjørndalen mener det er den sterkeste løperen i VM som burde gå sisteetappen. En grunn er trykket når avgjørelsen faller.

– Emil er helt klart en mann som kan gå en bra sisteetappe. Men det er den som er i best form i øyeblikket som bør gå sisteetappen. Hvem det er må trenerne bestemme eller bestemmes oss løpere i mellom. Det er veldig synlig hva man gjør på en slik etappe, de andre er litt mer beskyttet, sier Bjørndalen.

Men Tarjei Bø, som har vært Norges jevneste løper de siste tre individuelle rennene, er sikker på at Svendsen er den rette mannen til å avslutte for Norge.

– I mine øyne er han det. Jeg syns det er han som har det siste giret inn mot mål. Jeg tror jeg har forbedret meg på det, men jeg tror fortsatt han er den beste, sier Bø.

Siste nytt

 • Mowinckel inn til sjetteplass

  Ragnhild Mowinckel leverte karrierebeste i fredagens verdenscuprenn i utfor. I Cortina endte hun på sjetteplass, 1,07 bak italienske Sofia Goggia, som vant på hjemmebane.

  Lindsey Vonn ble nummer to, mens Mikaela Shiffrin ble treer.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Lett match for Nadal

  Topprangerte Rafael Nadal fikk en enkel jobb i tredje runde av Australian Open. Spanjolen slo bosnieren Damir Dzumhur i strake sett med sifrene 6-1, 6-3, 6–1.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Aksel Lund Svindal
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
VM skiflyging: Kvalifisering