NRK Meny
Normal

Vil at Norge prøver flere ankermenn før VM

POKLJUKA (NRK): Emil Hegle Svendsen var forbannet etter at sisteetappen sist søndag ble en solid nedtur. Nå mener han Norge bør teste flere løpere på ankeretappe før VM-gullet skal avgjøres.

Emil siste etappe

KREVER IKKE SISTEETAPPE: Emil Hegle Svendsen har vært Norges klare avsluttervalg i skiskytterstafetter. Her blir han sendt ut av Tarjei Bø sist helg.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Han ble nærmest utropt til vinner etter siste skyting sist søndag. Men på trege ski ble forspranget spist opp av russeren Anton Shipulin og han var sjanseløs da spurten gikk.

– Nå har jeg begynt å ønske litt revansje mot han. For jeg syns ikke det som skjedde i helgen var spesielt kult. Jeg skal grave dypt for at det ikke skal skje igjen, sier Svendsen til NRK.

Krever ikke sisteetappe i VM

Han sier han var mer forbannet enn skuffet etter det som skjedde søndag. Men i VM kommer han ikke til å kreve sisteetappen.

– Jeg legger ingen føringer på det selv. Vi må ha den som er i best slag der og da og den som er best å bruke. Jeg har ingen formening om hvem det burde være, sier Svendsen.

– Skiskyting er slik at den som har mest selvtillit der og da, og har gått best i VM må gå den sisteetappen. Man må ha en som er skikkelig på hugget på den etappen. Det kan ikke være slik at man har vetorett mot at andre skal ha den, sier Svendsen.

Han mener Norge burde gå med forskjellige komponerte lag denne vinteren fordi det kan bli viktig når VM-stafetten avgjøres i Holmenkollen.

– Det kan skje ting under VM med sykdom og diverse ting. Da er det greit å være forberedt på det og ikke låse seg fast i et system, sier Svendsen.

- Den i best form bør gå

Ole Einar Bjørndalen mener det er den sterkeste løperen i VM som burde gå sisteetappen. En grunn er trykket når avgjørelsen faller.

– Emil er helt klart en mann som kan gå en bra sisteetappe. Men det er den som er i best form i øyeblikket som bør gå sisteetappen. Hvem det er må trenerne bestemme eller bestemmes oss løpere i mellom. Det er veldig synlig hva man gjør på en slik etappe, de andre er litt mer beskyttet, sier Bjørndalen.

Men Tarjei Bø, som har vært Norges jevneste løper de siste tre individuelle rennene, er sikker på at Svendsen er den rette mannen til å avslutte for Norge.

– I mine øyne er han det. Jeg syns det er han som har det siste giret inn mot mål. Jeg tror jeg har forbedret meg på det, men jeg tror fortsatt han er den beste, sier Bø.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale