Hopp til innhold

Klar Tutta-beskjed etter Hovland-sprekk: – Ikke lov å være skuffet

Lite fungerte som det skulle da Viktor Hovland gikk ut i ledelsen på siste dag av The Open. Men Suzann Pettersen er klar på at det kun er Hovland selv som har lov til å være skuffet.

775835469

HØYDEPUNKTENE: Se høydepunktene fra den siste dagen i St. Andrews.

Han er nok skuffet, og hadde nok forhåpninger om å vinne. Skal være lov til å være skuffet, men i det totale bildet er det et stort steg i riktig retning. Han banker på døren på de største stedene, sier «Tutta» til NRK.

Hun er imidlertid klar på at det norske golfpublikum ikke har noen grunn til å være skuffet.

– Man har ikke lov til å være skuffet over at han ikke vant, men han får lov til å være skuffet selv, sier hun.

Golf - Solheim Cup

RIKTIG RETNING: Suzann Pettersen var selv en av verdens beste golfspillere i en årrekke og mener Hovland har tatt et stort steg i riktig retning.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Takket være storspill de tre første dagene hadde Hovland nemlig gitt det norske golfpublikummet forhåpninger om en norsk seier i en av de fire majorturneringene.

Men etter at det meste hadde fungert lørdag, gikk det meste feil vei for Hovland søndag. Tutta peker på at Hovland hadde motsatt opplevelse av Cameron Smith, som endte opp med å vinne turneringen.

Banen er vanskelig. Smith satte alt i dag, ingenting i går. Det er lkke lett å gå ut og levere flere slag under par på siste dag på St. Andrews, mener hun.

– Antiklimaks

Selv kaller Hovland opplevelsen for kjip

– Selvfølgelig er det litt bittert at jeg ikke hadde like bra spill i dag, men sånn er det, jeg håper å plassere meg i samme posisjon framover, sier Hovland til NRK.

The 150th Open Championship

SKUFFET: Viktor Hovland etter å ha misset putten på hull tre.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Hovland greide bare en birdie på siste dag, og med tre bogeyer i løpet av de 18 hullene, endte han dagen to slag over par. De tre første dagene endte han fire, seks og seks slag under par.

– Det var et lite antiklimaks etter gårsdagen. Jeg hadde forventet at jeg skulle henge med lenger. Jeg hadde det ikke i dag. Slo ikke så godt og puttet ikke like bra som i går. Det var en frustrerende dag, sier Hovland.

– Men det blir ikke siste gangen jeg har sjansen til å vinne en av disse majorene. Det er bare å lære så mye som mulig ut av det.

470 år med golf

Til tross for den tunge avslutningsdagen er helgens resultat Hovlands klart beste i en majorturnering. Fra før hadde han to 12.-plasser, i US Open i 2019 og i The Open i fjor.

Kanskje litt vanskelig å reflektere på det nå, men det har vært ganske kult. Drøm i går å spille den runden. Å være i den posisjonen er utrolig kult, sier Hovland om turneringen.

The Open Championship er den eldste av de fire majorturneringen i golf, og i år, i turneringens 150. år, ble turneringen spilt på The Old Course i skotske St. Andrew, verdens eldste golfbane med historie tilbake til 1552.

775835469

LANG HISTORIE: Golfen har sine røtter i den skotske universitetsbyen St. Andrews.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Australske Cameron Smith endte opp som vinner av årets turnering og kan ta med seg 2,5 millioner dollar, eller i overkant av 25 millioner kroner. Cameron Young fulgte på plassen bak, mens McIlroy falt ned til tredjeplass på den siste dagen.

Hovland, får med seg over 6,5 millioner kroner.

Bunker

Hovland gikk sammen med McIlroy sist ut, i en såkalt lederball, på den siste dagen, men det viste seg tidlig å ikke være nordmannens dag.

Allerede på hull 4 ble det bogey, mens han måtte vente til hull 12 for dagens første, og eneste birdie. Det ble senere ytterligere to bogeyer.

Da Hovland slo en birdie på 12. hull var det et håpet om at han skulle snu trenden. Men allerede på det første slaget etter at birdien var et faktum slo han rett ut i bunkeren. Han slo seg greit inn igjen, men greide ikke å redde paret.

Han klarte aldri å komme inn på birdie-sporet igjen, og med bogey på hull 16, måtte oslomannen fokusere på å holde fjerdeplassen. Den endte han med å dele med Tommy Fleetwood.

775835469

BUNKER: Viktor Hovland gikk rett fra birdie til bunker.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal