Tok alvorsprat med Bytyqi i pausen – svarte med to scoringer

Viking-sjefen var lite fornøyd med Zymer Bytyqi i første omgang mot 4. divisjonslaget Frøyland. I pausen tok trenerveteranen frem hårføneren.

Viking, Bytiqi

SNUDDE KAMPEN: Zymer Bytyqi brukte åtte minutter på å snu kampen mot 4. divisjonslaget Frøyland.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi fikk en respons i andre omgang fra flere av spillerne som var dårlige i første omgang, spesielt Zymer Bytyqi, han var usynlig. Han fikk tydelig beskjed om at han måtte heve seg i pausen, og det gjorde han, heldigvis, smiler Berntsen.

Viking slo ut 4. divisjonslaget, men det satt langt inne.

De fleste tilskuerne i sola på Jæren kunne lukte cupbomba på Frøyland stadion i pausen. Vertene tok ledelsen fem minutter før hvilen.

I første omgang fremsto ikke eliteserielaget Viking som storebror, men etter en kraftsalve fra treneren i pausen, kom de mørkeblå ut som en bedre utgave.

22-åringen scoret først etter 55 minutter og deretter åtte minutter senere. Før timen var spilt, var kampen snudd av Bytyqi. Kristian Thorstvedt satte inn 3-1-målet, og den berømte spikeren i kista.

– Det lugga litt mye i første omgang, det var litt død. For oss var det helt nødvendig å prate ut i pausen, snakke om tingenes tilstand, sier Bytyqi etter kampen.

– Den første omgangen må vi bare sette en rød strek over. Vi må ta med det gode vi gjorde i andre omgang. Du ser at gutta senket skuldrene etter hvert, legger tomålsscoreren til.

Storebror Bjarne slapp med skrekken mot lillebror Alf Ingve

Det var lillebror mot storebror i dobbelt forstand på Jæren i cupens første runde.

Alf Ingve Berntsens Frøyland sjokkerte Bjarne Berntsens Viking, men storebror viste muskler med tre mål på 15 minutter.

For brødrene Berntsen, som ledet hvert sitt lag, var det et spesielt møte. Aldri før har de møtt hverandre som fotballtrenere, ifølge NTB. I forkant av kampen ga Viking-sjef Bjarne Berntsen uttrykk for at han var nervøs før møtet med lillebroren.

Og det hadde han all grunn til.

– De var veldig gode. Bedre enn jeg hadde forventet, sier Vikings trener Bjarne Berntsen etter kampen.

– Jeg synes det var en imponerende prestasjon av Frøyland.

NM runde 1

Frøyland – Viking: 1–3

– Vi begynte å bli slitne etter hvert. Det ble en ganske stor forskjell på lagene utover i kampen, men jeg synes vi viste oss frem fra en god side i dag. Det var fint for gutta å få prøvd seg mot eliteseriemotstand, forteller 4. divisjonslagets trener.

Viking har en forferdelig NM-statistikk de siste årene. I alle de tre foregående sesongene har klubben røket ut mot 2. divisjonslag tidlig i cupspillet.

I 2018 sa det stopp mot Bryne i 2. runde (0-1), i 2017 ble Egersund for sterke i samme runde (1–3) og i 2016 tapte de for Vidar 3. runde (1-2).

Siste nytt

 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Dropper høydesamling

  De svenske OL-håpene Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson dropper sesongoppkjøringens siste høydesamling.

  Det bekrefter Sveriges skiforbund på sine nettsider mandag.

  Karlsson, Svahn, Dahlqvist og Halfvarsson blir alle hjemme når landslagskollegene reiser til italienske Val Senales denne uken.

  Ifølge landslagssjef Anders Byström er det «individuelle vurderinger» som ligger til grunn for at de fire OL-medaljekandidatene ikke reiser til høyden.

  De norske langrennslandslagene for menn og kvinner befinner seg i øyeblikket på treningssamling i Livigno.

  Frida Karlsson
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal