Tok alvorsprat med Bytyqi i pausen – svarte med to scoringer

Viking-sjefen var lite fornøyd med Zymer Bytyqi i første omgang mot 4. divisjonslaget Frøyland. I pausen tok trenerveteranen frem hårføneren.

Viking, Bytiqi

SNUDDE KAMPEN: Zymer Bytyqi brukte åtte minutter på å snu kampen mot 4. divisjonslaget Frøyland.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi fikk en respons i andre omgang fra flere av spillerne som var dårlige i første omgang, spesielt Zymer Bytyqi, han var usynlig. Han fikk tydelig beskjed om at han måtte heve seg i pausen, og det gjorde han, heldigvis, smiler Berntsen.

Viking slo ut 4. divisjonslaget, men det satt langt inne.

De fleste tilskuerne i sola på Jæren kunne lukte cupbomba på Frøyland stadion i pausen. Vertene tok ledelsen fem minutter før hvilen.

I første omgang fremsto ikke eliteserielaget Viking som storebror, men etter en kraftsalve fra treneren i pausen, kom de mørkeblå ut som en bedre utgave.

22-åringen scoret først etter 55 minutter og deretter åtte minutter senere. Før timen var spilt, var kampen snudd av Bytyqi. Kristian Thorstvedt satte inn 3-1-målet, og den berømte spikeren i kista.

– Det lugga litt mye i første omgang, det var litt død. For oss var det helt nødvendig å prate ut i pausen, snakke om tingenes tilstand, sier Bytyqi etter kampen.

– Den første omgangen må vi bare sette en rød strek over. Vi må ta med det gode vi gjorde i andre omgang. Du ser at gutta senket skuldrene etter hvert, legger tomålsscoreren til.

Storebror Bjarne slapp med skrekken mot lillebror Alf Ingve

Det var lillebror mot storebror i dobbelt forstand på Jæren i cupens første runde.

Alf Ingve Berntsens Frøyland sjokkerte Bjarne Berntsens Viking, men storebror viste muskler med tre mål på 15 minutter.

For brødrene Berntsen, som ledet hvert sitt lag, var det et spesielt møte. Aldri før har de møtt hverandre som fotballtrenere, ifølge NTB. I forkant av kampen ga Viking-sjef Bjarne Berntsen uttrykk for at han var nervøs før møtet med lillebroren.

Og det hadde han all grunn til.

– De var veldig gode. Bedre enn jeg hadde forventet, sier Vikings trener Bjarne Berntsen etter kampen.

– Jeg synes det var en imponerende prestasjon av Frøyland.

NM runde 1

Frøyland – Viking: 1–3

– Vi begynte å bli slitne etter hvert. Det ble en ganske stor forskjell på lagene utover i kampen, men jeg synes vi viste oss frem fra en god side i dag. Det var fint for gutta å få prøvd seg mot eliteseriemotstand, forteller 4. divisjonslagets trener.

Viking har en forferdelig NM-statistikk de siste årene. I alle de tre foregående sesongene har klubben røket ut mot 2. divisjonslag tidlig i cupspillet.

I 2018 sa det stopp mot Bryne i 2. runde (0-1), i 2017 ble Egersund for sterke i samme runde (1–3) og i 2016 tapte de for Vidar 3. runde (1-2).

Siste nytt

 • Liverpool kjøper venstreback

  Kostas Tsimikas skifter beite fra Olympiacos til Liverpool. Den 24 år gamle venstrebacken har tre landskamper for Hellas.

  Liverpool bekrefter overgangen på sitt nettsted.

  – Jeg er veldig glad. Jeg er veldig stolt av å være her. For meg er det verdens største klubb. Det er en ære å være her, og jeg vil gjøre mitt beste, sier Tsimikas.

  Kostas Tsimikas
  Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
 • Tromsø med overbevisende seier

  Tromsø rundspilte Sandnes Ulf etter alle kunstens regler og vant til slutt hele 5–0. Kristoffer Hoven punkterte kampen da Sogndal slo Geir Frigårds HamKam 4–2.

  Dermed fortsatte den fantastiske åpningen på sesongen for Tromsø, som topper tabellen seks poeng foran Ranheim.

  På motsatt ende av tabellen ligger HamKam med to poeng.

  6NsNR2mbGeY
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Blytung start for Maflin

  Kurt Maflin (37) fikk lite til å stemme på den første kvartfinaledagen i snooker-VM, og han står foran en formidabel oppgave foran tirsdagens avslutning.

  For Anthony McGill leder 7–1 etter mandagens åtte første partier i Sheffield. Kvartfinalen fortsetter tirsdag formiddag, og førstemann til 13 partier vinner.

  – Hei folkens, j***** dårlig dag i dag, I’m down but not out. Tid for å slåss som en viking, skrev Maflin på Twitter ett den første runden av kvartfinalen.

  Kurt Maflin
  Foto: Nigel French / Nigel French

Sendeplan

Kl. Program Kanal