NRK Meny
Normal

Olsen sikret Viking tredjeplassen på tabellen

Til tross for at Viking slapp Tromsø inn i kampen et kvarter før slutt, kom de mørkeblå tilbake og sikret tre viktige poeng.

Tron Olsen

Trond Olsen scoret Vikings 2-1-mål i det 90. minuttet og sikret dermed Viking tre poeng i hjemmekampen mot Tromsø.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB Scanpix

Viking slapp Tromsø inn i kampen igjen i 2. omgang, og det så lenge ut til å ende uavgjort i Stavanger også i denne hjemmekampen. Men like før slutt satt Trond Olsen inn 2–1 til de mørkeblå.

– Det føltes godt når 2-1-målet kom, sier Viking-trener Kjell Jonevret til NRK.no.

Han er glad spillerne husket på at det går an å kjempe seg inn i kampen igjen.

– Jeg forsøkte å formidle det til laget fra benken i hele slutten av 2. omgang, og da er det herlig at vi lykkes. Selvfølgelig var det litt flaks at vi fikk mål på tampen, men jeg synes vi var det beste laget i dag, sier Jonevret.

Tar pause på medaljeplass

Viking ender dermed opp på medaljeplass før eliteseriepausen. Laget har nå 24 poeng etter 12 spilte kamper.

– Vi har gjort en utrolig god jobb så langt denne sesongen. Jeg er stolt av laget, sier Jonevret.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Vikings to målscorere i kampen mot Tromsø

Se intervju med Vikings målscorere Trond Olsen og Yann-Erik de Lanlay. Foto: Thomas Ystrøm/NRK

Det første målet i kampen ble scoret i det 25. minutt av Vikings Yann-Erik de Lanlay. Det hele startet med at Tromsø-spiller Hans Norbye mistet ballen midt på egen halvdel. Vikings Martin Ørnskov slo ballen ut til Trond Olsen som gikk på løp på venstrekanten.

Olsen slo hardt inn langs bakken og ballen havnet til slutt ute hos Yann-Erik de Lanlay som banket til fra 12 meter. TIL-keeper Marcus Sahlman var borti ballen med foten, men det var ikke nok til å få styrt den til side for mål.

– Det var kjekt å se på Yann-Erik og Trond i dag. De er flinke, og i dag fikk de vist fram mange av sine kvaliteter, sier Jonevret.

Viking fortsatte å krige ut 1. omgangen, men pauseresultatet forble 1–0.

Sikret seieren i siste liten

I det 77. minutt sørget TILs midtbanespiller Ruben Yttergård Jensen for utligning. Midtbanedirigenten fikk ballen på 30 meter etter en feil av hjemmelaget, og Yttergård Jenssen dro seg innover i banen og banket til fra 20 meter. Skuddet snek seg forbi Rune Almenning Jarstein i det lengste hjørnet.

1–1 så ut til å bli sluttresultatet, men i det 90. minutt satt Trond Olsen inn Vikings andre scoring.

Olsen startet et løp på midtbanen, for så å sende ballen til Yann-Erik de Lanlay som banket til, rett på TIL-keeperen. Sahlman gav retur rett i beina til Olsen som var på rett sted til rett tid.

– Det er fremdeles 18 kamper igjen av sesongen, men det er god flyt i gruppen nå. Det er skjønt, sier treneren.

2-1-seieren satt langt inne, men den kom til slutt.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal