NRK Meny
Normal

Olsen sikret Viking tredjeplassen på tabellen

Til tross for at Viking slapp Tromsø inn i kampen et kvarter før slutt, kom de mørkeblå tilbake og sikret tre viktige poeng.

Tron Olsen

Trond Olsen scoret Vikings 2-1-mål i det 90. minuttet og sikret dermed Viking tre poeng i hjemmekampen mot Tromsø.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB Scanpix

Viking slapp Tromsø inn i kampen igjen i 2. omgang, og det så lenge ut til å ende uavgjort i Stavanger også i denne hjemmekampen. Men like før slutt satt Trond Olsen inn 2–1 til de mørkeblå.

– Det føltes godt når 2-1-målet kom, sier Viking-trener Kjell Jonevret til NRK.no.

Han er glad spillerne husket på at det går an å kjempe seg inn i kampen igjen.

– Jeg forsøkte å formidle det til laget fra benken i hele slutten av 2. omgang, og da er det herlig at vi lykkes. Selvfølgelig var det litt flaks at vi fikk mål på tampen, men jeg synes vi var det beste laget i dag, sier Jonevret.

Tar pause på medaljeplass

Viking ender dermed opp på medaljeplass før eliteseriepausen. Laget har nå 24 poeng etter 12 spilte kamper.

– Vi har gjort en utrolig god jobb så langt denne sesongen. Jeg er stolt av laget, sier Jonevret.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Vikings to målscorere i kampen mot Tromsø

Se intervju med Vikings målscorere Trond Olsen og Yann-Erik de Lanlay. Foto: Thomas Ystrøm/NRK

Det første målet i kampen ble scoret i det 25. minutt av Vikings Yann-Erik de Lanlay. Det hele startet med at Tromsø-spiller Hans Norbye mistet ballen midt på egen halvdel. Vikings Martin Ørnskov slo ballen ut til Trond Olsen som gikk på løp på venstrekanten.

Olsen slo hardt inn langs bakken og ballen havnet til slutt ute hos Yann-Erik de Lanlay som banket til fra 12 meter. TIL-keeper Marcus Sahlman var borti ballen med foten, men det var ikke nok til å få styrt den til side for mål.

– Det var kjekt å se på Yann-Erik og Trond i dag. De er flinke, og i dag fikk de vist fram mange av sine kvaliteter, sier Jonevret.

Viking fortsatte å krige ut 1. omgangen, men pauseresultatet forble 1–0.

Sikret seieren i siste liten

I det 77. minutt sørget TILs midtbanespiller Ruben Yttergård Jensen for utligning. Midtbanedirigenten fikk ballen på 30 meter etter en feil av hjemmelaget, og Yttergård Jenssen dro seg innover i banen og banket til fra 20 meter. Skuddet snek seg forbi Rune Almenning Jarstein i det lengste hjørnet.

1–1 så ut til å bli sluttresultatet, men i det 90. minutt satt Trond Olsen inn Vikings andre scoring.

Olsen startet et løp på midtbanen, for så å sende ballen til Yann-Erik de Lanlay som banket til, rett på TIL-keeperen. Sahlman gav retur rett i beina til Olsen som var på rett sted til rett tid.

– Det er fremdeles 18 kamper igjen av sesongen, men det er god flyt i gruppen nå. Det er skjønt, sier treneren.

2-1-seieren satt langt inne, men den kom til slutt.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal