Viking herjet med Ranheim – klare for sin første cupfinale på 18 år

STAVANGER/OSLO (NRK): I fjor spilte Stavanger-laget på nivå to i norsk fotball. I år skal de spille cupfinale. Vikings enorme reise hylles etter semifinale-triumf.

ZebZ5POj2dc

JUBEL: Iven Austbø kunne juble for tre scoringer på Viking stadion. Den rutinerte sisteskansen hadde en behagelig dag på jobb.

Foto: Carina Johansen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk det vi har gjort de siste to årene. Guttene og teamet mitt har virkelig stått på. Det blir gøy å reise til Ullevaal med Viking igjen, sier en stolt Viking-trener Bjarne Berntsen til NRK umiddelbart etter kampslutt.

– Det er godt, og det er et rørende øyeblikk, forteller treneren fra indre bane.

For første gang siden 2001 spiller siddisene cupfinale. Det er 18 år siden. Vikings første målscorer Kristian Thorstvedt var raskt ute på Twitter etter kampslutt:

Laster Twitter-innhold

– Vi har snakket om dette i en måned allerede. Folk har bestilt billetter og hotell i Oslo, sier daglig leder i Erik Nevland, som var på banen sist Viking var i cupfinalen i 2001.

– Det begynner å bli altfor mange år siden nå, fortalte Viking-legenden i NRKs studio i pausen.

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3-0 foran 15 197 tilskuere

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3–0 foran 15 197 tilskuere

– Scoringen skulle ikke vært godkjent

Kristian Thorstvedt sendte siddisene i ledelsen etter åtte minutter. Zlatko Tripic hadde målgivende pasning, men skulle vært avvinket for offside. Det så ikke dommerne, i boksen vant Thorstvedt duellen mot keeper Even Barli og kula gikk i mål.

– Det skulle vært avblåst for offside. Det skulle dommerne ha sett. De har en god linje og bør se at Zlatko Tripic er i offside. Den scoringen skulle ikke vært godkjent, og det er kjedelig når det blir sånn, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Vertene doblet ved Ylldren Ibrahimaj. Et perfekt slått innlegg fra høyre traff pannebrasken til Viking-spilleren som gikk på et sugende løp i straffesparkfeltet, og ruvet i luftrommet.

15 197 tilskuere var til stede på Viking stadion i kveld. Til sammenligning var det 13 673 på begge semifinalene i fjor.

Stavanger-publikummet fikk servert tre scoringer i semifinalen. Den siste kom etter et flott hodestøt av Benjamin Källmann.

Siste nytt

 • Ukrainsk spiss til Stabæk

  Stabæk har skrevet kontrakt med den ukrainske spissen Oleksij Khoblenko (27). Han kommer fra klubben Dnipro i hjemlandet.

  Stabak.no skriver at 27-åringen også har bakgrunn fra klubbene Dinamo Kiev, Poltava, Hoverla Uzhhorod, Tsjornomorets Odesa, Lech Poznan og Dinamo Brest.

 • Haaland med størst verdiøkning

  Erling Braut Haaland har hatt størst verdiøkning og rangeres som verdens nest mest verdifulle fotballspiller av revisjonsgiganten KPMG.

  Tirsdag publiserte KPMG sin ferske indeks for spillerverdier i verdensfotballen, og der får den norske Borussia Dortmund-stjernen et markant løft.

  Haalands nåværende markedsverdi settes til 130,8 millioner euro, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er en økning på 210 millioner kroner siden februar.

  Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé troner fortsatt klart øverst med en markedsverdi på 1,89 milliarder kroner. Haaland slår seg inn i topp ti og er nummer to, 35 millioner kroner foran Tottenham-spissen Harry Kane.

  Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City) og Neymar (PSG) følger på de neste plassene. (NTB)

  Haaland-jubel
  Foto: RONNY HARTMANN / Reuters
 • Paralympics-håp legger opp

  Skytteren Sonja Tobiassen sikret i 2019 Norge en kvoteplass til Paralympics i Tokyo. Drøye 100 dager før lekene starter må hun legge opp som toppidrettsutøver.

  I en pressemelding skriver Norges Skytterforbund at Tobiassen avslutter karrieren av medisinske årsaker.

  Sonja Tobiassen
  Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ Norges idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal