Viking herjet med Ranheim – klare for sin første cupfinale på 18 år

STAVANGER/OSLO (NRK): I fjor spilte Stavanger-laget på nivå to i norsk fotball. I år skal de spille cupfinale. Vikings enorme reise hylles etter semifinale-triumf.

ZebZ5POj2dc

JUBEL: Iven Austbø kunne juble for tre scoringer på Viking stadion. Den rutinerte sisteskansen hadde en behagelig dag på jobb.

Foto: Carina Johansen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk det vi har gjort de siste to årene. Guttene og teamet mitt har virkelig stått på. Det blir gøy å reise til Ullevaal med Viking igjen, sier en stolt Viking-trener Bjarne Berntsen til NRK umiddelbart etter kampslutt.

– Det er godt, og det er et rørende øyeblikk, forteller treneren fra indre bane.

For første gang siden 2001 spiller siddisene cupfinale. Det er 18 år siden. Vikings første målscorer Kristian Thorstvedt var raskt ute på Twitter etter kampslutt:

Laster Twitter-innhold

– Vi har snakket om dette i en måned allerede. Folk har bestilt billetter og hotell i Oslo, sier daglig leder i Erik Nevland, som var på banen sist Viking var i cupfinalen i 2001.

– Det begynner å bli altfor mange år siden nå, fortalte Viking-legenden i NRKs studio i pausen.

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3-0 foran 15 197 tilskuere

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3–0 foran 15 197 tilskuere

– Scoringen skulle ikke vært godkjent

Kristian Thorstvedt sendte siddisene i ledelsen etter åtte minutter. Zlatko Tripic hadde målgivende pasning, men skulle vært avvinket for offside. Det så ikke dommerne, i boksen vant Thorstvedt duellen mot keeper Even Barli og kula gikk i mål.

– Det skulle vært avblåst for offside. Det skulle dommerne ha sett. De har en god linje og bør se at Zlatko Tripic er i offside. Den scoringen skulle ikke vært godkjent, og det er kjedelig når det blir sånn, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Vertene doblet ved Ylldren Ibrahimaj. Et perfekt slått innlegg fra høyre traff pannebrasken til Viking-spilleren som gikk på et sugende løp i straffesparkfeltet, og ruvet i luftrommet.

15 197 tilskuere var til stede på Viking stadion i kveld. Til sammenligning var det 13 673 på begge semifinalene i fjor.

Stavanger-publikummet fikk servert tre scoringer i semifinalen. Den siste kom etter et flott hodestøt av Benjamin Källmann.

Siste nytt

 • Lie på 11.-plass i Lake Louise

  Det ble en 11.-plass på Kajsa Lie i kvinnenes utfor i Lake Louise fredag. Tsjekkiske Ester Ledecka vant foran Corinne Suter fra Sveits. Stephanie Venier fra Østerrike sikret tredjeplassen. Lie var den eneste deltageren fra Norge i rennet.

  Vickhoff Lie.
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Carlsen-seier mot Aronian

  Magnus Carlsen nedkjempet armeneren Levon Aronian og vant det første partiet i duellen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London fredag.

  Først etter over fem timers spill var partiet avgjort. Kampen om tredjeplassen avgjøres over tre dager.

  VM I Fischersjakk 2019
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby hoppet 138,5 meter fredag og var best i kvalifiseringen til lørdagens storbakkerenn i Lillehammer. Silje Opseth ble nest beste norske på 6.-plass etter et hopp på 128 meter. Anna Odine Strøm ble nummer ni. Dermed får Norge med tre hoppere.

  Maren Lundby hopper igjen.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal