Hopp til innhold

Viking herjet med Ranheim – klare for sin første cupfinale på 18 år

STAVANGER/OSLO (NRK): I fjor spilte Stavanger-laget på nivå to i norsk fotball. I år skal de spille cupfinale. Vikings enorme reise hylles etter semifinale-triumf.

ZebZ5POj2dc

JUBEL: Iven Austbø kunne juble for tre scoringer på Viking stadion. Den rutinerte sisteskansen hadde en behagelig dag på jobb.

Foto: Carina Johansen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk det vi har gjort de siste to årene. Guttene og teamet mitt har virkelig stått på. Det blir gøy å reise til Ullevaal med Viking igjen, sier en stolt Viking-trener Bjarne Berntsen til NRK umiddelbart etter kampslutt.

– Det er godt, og det er et rørende øyeblikk, forteller treneren fra indre bane.

For første gang siden 2001 spiller siddisene cupfinale. Det er 18 år siden. Vikings første målscorer Kristian Thorstvedt var raskt ute på Twitter etter kampslutt:

Laster Twitter-innhold

– Vi har snakket om dette i en måned allerede. Folk har bestilt billetter og hotell i Oslo, sier daglig leder i Erik Nevland, som var på banen sist Viking var i cupfinalen i 2001.

– Det begynner å bli altfor mange år siden nå, fortalte Viking-legenden i NRKs studio i pausen.

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3-0 foran 15 197 tilskuere

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3–0 foran 15 197 tilskuere

– Scoringen skulle ikke vært godkjent

Kristian Thorstvedt sendte siddisene i ledelsen etter åtte minutter. Zlatko Tripic hadde målgivende pasning, men skulle vært avvinket for offside. Det så ikke dommerne, i boksen vant Thorstvedt duellen mot keeper Even Barli og kula gikk i mål.

– Det skulle vært avblåst for offside. Det skulle dommerne ha sett. De har en god linje og bør se at Zlatko Tripic er i offside. Den scoringen skulle ikke vært godkjent, og det er kjedelig når det blir sånn, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Vertene doblet ved Ylldren Ibrahimaj. Et perfekt slått innlegg fra høyre traff pannebrasken til Viking-spilleren som gikk på et sugende løp i straffesparkfeltet, og ruvet i luftrommet.

15 197 tilskuere var til stede på Viking stadion i kveld. Til sammenligning var det 13 673 på begge semifinalene i fjor.

Stavanger-publikummet fikk servert tre scoringer i semifinalen. Den siste kom etter et flott hodestøt av Benjamin Källmann.

Siste nytt

 • Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

  Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers.

  Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

  Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League. Styret i den engelske ligaen opplyste tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes.

  Avtalen som er inngått, skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

  Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

  Soccer Chelsea Sale
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

  Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

  Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste