VIF mot NM-finale etter storseier

Vålerenga er på god vei mot en ny NM-finale etter å ha slått Storhamar med 6-1 i den tredje semifinalekampen.

VIF

NOK EN SEIER: Vålerenga og Mathias Trygg er på vei mot NM-finale etter å ha slått Storhamar 6-1 tirsdag kveld.

Vålerenga kan sikre seg avansement til finalen allerede torsdag med seier i Hamar OL-amfi.

Dragene fra Hamar fikk en tung start på Jordal. De hang på ingen måte med på hjemmelagets spill og høyere tempo.

– Må vinne

Dessuten så var de altfor ineffektive i sitt overtall samtidig som at Espen «Shampo» Knutsens lag utnyttet sine overtallssituasjoner effektivt .

Storhamartrener Rune Gulliksen er imidlertid klar på at de ikke har gitt opp.

– Alle spillerne vet jo at vi nå må vinne på torsdag. Det er ingen her som vil ha ferie allerede nå, sa Gulliksen til NRK.no etter kampen.
Målfest

Han er klar på at de må opp noen hakk for å nærme seg Vålerenga etter noen stygge tap.

– Vålerenga har vært bedre oss hele serien, og vinner fortjent i dag. Vi må begynne å sette sjansene våre, samt bli langt bedre i overtallsspillet.

Enveiskjøring

Stefan Espeland gjorde 1-0 i overtall, mens Tobias Lindström økte til 2-0 ikke så lenge etter på. I midtperioden satte Daniel Sørvik inn 3-0 i et nytt overtallsspill og kampen virket kjørt.

Christian Lariveés redusering til 1-3 var derimot en vitamininnsprøytning for Hamar-laget som dominerte mot slutten av perioden. Kampen ble derimot effektivt punktert med scoringene til Frederik Csisar og Morten Ask med 30 sekunders mellomrom.

Espeland banket inn sitt andre mål for kvelden da han gjorde 6-1.

– Det var deilig å se pucken gå inn i dag. Jeg har skutt mye i år, men har ikke fått den beste uttellingen. Bra det kommer når kampene begynner å bli så viktige som nå, sa Stefan Espeland.

Kampene mellom Storhamar og Vålerenga har opp gjennom årene betydd mange tette og jevne bataljer. Denne gangen har derimot oslolaget muligheten til å avgjøre allerede torsdag kveld da Storhamar er verter.

– Jeg håper vi klarer å vinne der oppe på torsdag. Det blir tøft, men vi skal gjøre så godt vi kan, sa Knutsen til NRK.no.

Oilers-seier

I Stavanger satte Oilers seg i førersetet igjen etter 5-3 over Lillehammer. Den kampen går derimot til minst fem kamper ettersom Lillehammer vant sin første hjemmekamp søndag.

Juha-Pekka Loikas scoret 1. periodes eneste mål, mens Alexander Reichenberg utligning midtveis av kampen. Snaue to minutter senere hadde Mats L. Mostue gjort 2-1. I tredje periode økte Kurt Davis tidlig til 3-1 i et overtall, og kampen virket kjørt.

Lillehammer reduserte en gang ved Nicolai Bryhnisveen, men Jean-Michael Daoust økte til 4-2, og helt mot slutten scoret Stavanger ved Nick Schaus i åpent mål. Dag Morten Wehn fikk redusere til 3-5 med 26 sekunder igjen av kampen.

De fjerde kampene spilles i Hamar og Lillehammer torsdag.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».