Hopp til innhold

VIF fortsatte seiersrekken – Tennebø matchvinner i derby

LSK Kvinner kjempet hardt i derbyet mot Vålerenga, men måtte til slutt gi tapt. 1-0-seieren til VIF sørget for en luke ned til Rosenborg.

En sjanserik kamp så ut til å kunne ende med 0-0, men et flott VIF-angrep etter 87 minutter endte hos Tennebø som satte sikkert inn sitt tredje mål for sesongen.

Det betyr at Vålerenga står med sju seirer på sju kamper i Toppserien.

Bare minuttet tidligere kunne LSK Kvinner gjort det helt store. Ásdís Halldórsdóttir klinket til fra 25 meter, men VIF-sisteskanse Tove Enblom var i det umulige hjørnet og flikket ballen i tverrliggeren og ut.

Like før hadde LSK Kvinner-trener André Bergdølmo lagt om til en fembackslinje i håp om minst ett poeng.

Seieren til Vålerenga gir dem en seks poengs luke til Rosenborg. LSK Kvinner er på 3.-plass med ni poeng opp til rival Vålerenga.

Den første omgangen åpnet med et stormløp fra hjemmelaget. Likevel endte ingen av de store sjansene i nettet. LSK Kvinner spilte seg opp, og Miljana Ivanovic kunne sendt de gulkledde i føringen.

Etter hvilen fortsatte de store sjansene å komme. Til slutt sprakk nullen, og Tennebø og Vålerenga kunne juble.

15. mai blir det toppkamp når Vålerenga møter tabellnabo Rosenborg. LSK Kvinner skal opp mot Stabæk. (NTB)

Toppeserien 2024: Vålerenga - LSK kvinner
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Haaland og Bobb scoret da Manchester City tapte mot Celtic

  Både Erling Braut Haaland og Oscar Bobb kom på scoringslisten for Manchester City i tirsdagens treningskamp mot Celtic i USA. Skottene vant kampen 4–3.

  Manchester City startet med Erling Braut Haaland, men det var Oscar Bobb som imponerte mest i oppgjøret mot de skotske seriemesterne.

  Den norske 21-åringen herjet på kanten og både scoret og hadde to målgivende pasninger i 3-4-tapet mot Celtic på Kenan Memorial Stadium i North Carolina.

  Mens City mønstret flere unge spillere, stilte skottene med langt flere førstelagsspillere fra start. Og det virket som det engelske laget ikke helt var ute av feriemodus i den første omgangen. Da var Celtic klart best, og de gikk til pause med 3-1-ledelse.

  (NTB)

 • Dzeko med hattrick da Mourinhos Fenerbahce vant mesterligakvalifisering

  Bosniske Edin Dzeko ble tungen på vektskålen med hele tre scoringer da Fenerbahce vant 4-3 borte mot Lugano i mesterligakvalifiseringen tirsdag kveld.

  Tyrkerne fikk en verst tenkelig start i det som var José Mourinhos første offisielle kamp som klubbens hovedtrener. Ayman El Wafi ga Lugano ledelsen etter bare fire minutter.

  Like før pause løsnet det imidlertid for Fenerbahce. Dzeko ekspederte et straffespark i mål, før samme mann fullbyrdet snuoperasjonen kort tid etter sidebyttet. Uran Bislimi kvitterte for Lugano etter 64 minutter, men Dzeko sørget for at gjestene var tilbake i føringen kort tid etterpå.

  Med et drøyt kvarter igjen å spille scoret Ferdi Kadioglu 4-2. På overtid sørget Milton Valenzuela for at Lugano fikk med seg en viktig redusering. Dermed lever spenningen før returkampen i Istanbul neste uke.

  Ringreven Mourinho tok over som Fenerbahces hovedtrener i begynnelsen av juni. Han har tidligere ledet klubber som Porto, Inter, Chelsea, Real Madrid og Manchester United.

  (NTB)

  Fenerbache-spillere feirer etter seier.
  Foto: AP
 • Botheim og Berg Johnsen sentrale da Malmö slo Klaksvik i mesterligakvalifiseringen

  Lasse Berg Johnsen og Erik Botheim var toneangivende da Malmö slo Klaksvik 4-1 i den første av to kamper i mesterligakvalifiseringens 2. runde tirsdag kveld.

  Dermed har det svenske storlaget skaffet seg et strålende utgangspunkt før returkampen på Færøyene neste uke.

  Botheim var nest sist på Berg Johnsens første nettkjenning. Den kom etter 21 minutter. Hugo Bolin doblet svenskenes ledelse, før Berg Johnsen scoret sitt andre for kvelden like før pause. Arni Frederiksberg reduserte for Klaksvik etter 71 minutter. Fem minutter før slutt scoret Søren Rieks 4-1.

  Malmö ble i fjor seriemestere i Sverige etter en dramatisk kamp i siste runde mot Elfsborg. Da var Berg Johnsen involvert. Det var ikke Botheim, som signerte for klubben i slutten av januar i år.

  Tidligere tirsdag scoret norske Kristoffer Hansen polske Jagiellonia Bialystoks fjerde mål da de slo Panevezys fra Litauen 4-0 i mesterligakvalifiseringen. Kristoffer Zachariassen har tegnet seg på scoringslisten for Ferencvaros. De leder 3-0 mot The New Saints fra Wales til pause.

  (NTB)

  Botheim
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal