NRK Meny
Normal

Oilers krever kamp i Stavanger etter annulering

Stavanger Oilers godtar annuleringen etter Vålerengas dommerprotest under fredagens semifinale i norgesmesterskapet i ishockey, men mener forbundet gir klubben dobbeltstraff.

Oilers–Vålerenga

Vålerenga og Stavanger Oilers skal spille omkamp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi skjønte at det kom til å skje. Dommeransvarlig la klart frem at her var det skjedd en feil etter kampen. Vi er glade for at forbundet erkjenner feilen, sier direktør i Vålerenga, Jan Tore Kjær, til NRK.

Det måtte videodømming til for å se at Martin Blakseth Huses 3-2-mål var over streken, men da dommerne valgte å ta TV-bildene til hjelp, hadde spillet allerede blitt satt i gang.

Ifølge reglene skal det ikke være lov, og det betyr at Vålerenga har grunn til å få omkamp.

Godtar ikke kampprogrammet

Semifinalene skal ifølge Norges Ishockeyforbund fortsette som normalt med hjemmekamp for Vålerenga på Jordal Amfi i morgen. Deretter blir det ifølge forbundet to hjemmekamper på rad for Stavanger, før semifinalene går tilbake til normal struktur.

Sent lørdag kveld satt Oilers i møter. Der ble det klart at Stavanger-klubben godtar annuleringen, men krever at den første kampen skal spilles i Stavanger.

– Akkurat nå forholder vi oss ikke til at det er noen kamp i morgen, sier Oilers-direktør Pål Higson til Stavanger Aftenblad.

– Nå vil altså forbundet løse et regelbrudd ved å bryte en ny regel, supplerer direktøren.

Normalt sett skal kamp 1, 3, 5 og 7 spilles på hjemmebane for det høyest rangerte laget.

Klar på at dommerne brøt reglene

Kjær er klar på at dommerne brøt reglene da de satte i gang spillet. Samtidig er det umulig å se på TV-bildene om pucken er inne eller ikke.

– Vi ser ikke klart om pucken var inne. Tanken om videodømming er at man skal se om pucken er inne. Her er det ingen bilder som viser klart at det er det. Derfor fant vi det rett og klage, sier Kjær.

Han mener omkampen likevel ikke avgjør hvem som går videre til finalene.

– Vi får sjansen til spille kampen på nytt, men det beste laget kommer til å vinne uansett. Det kommer ikke til å være avgjørende.

Stavanger Oilers vant opprinnelig kampen 4-3, men nå skal det altså spilles omkamp.

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal