Hopp til innhold

VIF-Fagermo raste da Berisha ikke ble utvist: – Jævla gris!

Vålerenga-leiren reagerte med sinne da Vikings Veton Berisha slapp unna rødt kort rett før pause. Humøret hos Oslo-klubben ble ikke bedre da Berisha senere scoret både én og to ganger.

FeLssDsaZYk

SINT: Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Viking vant søndagens kamp mot Vålerenga i Stavanger 4-1, men det er noe annet enn seieren som blir det store samtaleemnet etter kampen.

Burde kampens store spiller Veton Berisha, som scoret to mål og hadde to målgivende, ha vært utvist på stillingen 1-0 til Vålerenga?

Vålerenga tok nemlig ledelsen etter en halvtime da målsniken Henrik Udahl, som debuterte fra start i Vidar Örn Kjartanssons skadefravær, rev seg løs og headet inn 1-0 etter en drøy halvtime.

– Jævla gris

Så startet dramatikken på SR Bank Arena.

Først fikk Veton Berisha gult kort da han kastet seg med knottene først inn i Kristoffer Klaesson, en avgjørelse som fikk VIF-spillerne til å reagere med sinne mot dommer Tore Hansen.

På sidelinjen var også VIF-trener Dag-Eilev Fagermo i harnisk.

– Gult kort? Det er latterlig! Jævla gris, kunne man høre Fagermo rope mot Berisha, en tirade som også ble fanget opp av TV-kameraene.

– Livsfarlig

Da kampen var over hadde Berisha scoret to mål og notert seg for to målgivende pasninger.

En skuffet Fagermo forteller NRK at han ikke husker ordvalget, men sier følgende om gris-uttalelsen:

– Veton er ikke en jævla gris. Han er en veldig god spiss, som slo Vålerenga alene i dag. Uansett hører ikke sånne taklinger hjemme i fotballen, sier Fagermo i pressesonen på SR Bank Arena.

Veton Berisha ble der konfrontert med Vålerenga-sjefens grisestempel, og da måtte han bare flire.

– Fagermo er kjent for å snakke en del, og det får han bare fortsette med. Det er vi som sitter igjen med 4-1-seier og tre poeng, han får prate så mye han vil, sier Berisha til NRK.

Fagermo står uansett fast på at det burde ha vært rødt kort.

– Når han kommer inn med den farta og ikke er i nærheten av ballen, da er det det, sier han til NRK.

Fagermo mener imidlertid at VIF må skylde seg selv som mistet hodet utover i kampen.

Den profilerte treneren mener laget hans gjorde en god førsteomgang, men faller sammen etter 2-1.

– Da er det et VIF-lag jeg ikke vil se, med gule kort og kjefting og ting jeg ikke vil se, sa Fagermo til Eurosport, som kaller det uakseptabelt av eget lag.

Humøret hos gjestene var dårlig også etter kampen. TV-bildene fra Eurosport viste blant annet at Aron Dønnum, åpenbart frustrert og irritert, veltet et bord med skoleboller utover gulvet i garderobebygget.

Fagermo fikk på sin side gult kort på vei av banen etter kampslutt.

– Jeg fikk gult fordi jeg snakket med dommeren om at de godkjente det fjerde målet som var to-tre meter offside. Det sa jeg var for dårlig nivå, og det fikk jeg gult kort for, sier Vålerenga-treneren til NRK.

edh4bDfPuzc

Veton Berisha herjet mot Vålerenga.

Foto: Carina Johansen / NTB

Tilbake til kampen. Vondt ble raskt verre for VIF etter situasjonen der Berisha slapp det gule.

– Kontroversen er fullkommen

To og et halvt minutt på overtid i første omgang klønet Klaesson det til da han skulle bokse ut ballen på et innlegg, og Veton Berisha kunne enkelt sette inn 1-1 minutter etter at VIF mente han skulle vært utvist.

– Kontroversen er fullkommen, konstaterte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Men Berisha var ikke ferdig med å terrorisere VIF og Kristoffer Klaesson.

Ti minutter etter pause felte VIF-keeperen Berisha og lagde straffe. 20-åringen hadde før søndagens kamp reddet de to siste straffesparkene VIF har fått mot seg, men mot Veton Berisha klarte ikke Klaesson å hindre scoring. Spissen satte inn 2-1 med en kontant straffe.

Berisha banens beste

Oslo-klubben jobbet for å komme tilbake i kampen, men da tidligere Vålerenga-spiller Samuel Fridjónsson økte til 3-1 med et vakkert skudd 15 minutter før pause, gikk mye av luften ut av ballongen hos gjestene.

– Det var en god følelse. Første omgang var dårlig og uten noe energi, men vi kom ut etter pause som et nytt lag, sa Fridjónsson til Eurosport etter kampen.

Rett før slutt serverte en offideplassert Berisha ballen til Shayne Pattynama, som økte til 4-1.

Målet burde vært annullert, men dette var kvelden der marginene var på Vikings og Berishas side.

Dermed endte det 4-1 til Viking.

– Det er ekstra motivasjon når Rolex-gutta kommer på besøk og skal prøve å ta oss her i dag, sa tomålsscorer Berisha etter kampen.

Og dermed var VIFs kveld så helsvart den kunne bli.

P.S: Berisha ble kåret til banens beste av en lokal jury i Stavanger.

Siste nytt

 • Betis-fansen laga bråk i Roma

  Det gjekk hardt for seg i Romas gater etter at heimelaget blei slått 2–1 av Real Betis i Europaligaen torsdag. Italienarane rasar mot oppførselen til spanjolane.

  – Søppel overalt, og til og med menn som brukte søylene som urinalar, skriv italienske Il Fatto Quotidiano, ifølge spanske AS.

  Det var rundt 5000 Betis-fans på torget Piazza del Popolo i den italienske hovudstaden torsdag kveld.

  Avisa La Repubblica omtaler torget som «eit teppe av søppel» fredag morgon og skriv at det var fleire av spanjolane som kasta tomme ølflasker på vindauga til ein bar i Trastevere-området.

  I ein video på Twitter kan ein sjå torget fult av søppel, og renovasjonsarbeidarar som ryddar opp etter torsdagens kaos.

  Real Betis-fans i Roma
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • – Målbonus gir Haaland 10 mill. i veka

  Den ville scoringsforma til Erling Braut Haalands gjer at han ligg an til å tene over ti millionar kroner i veka i Manchester City, ifølgje Daily Mail.

  Den britiske storavisa hevdar å vite at Haaland har ei rekkje «vanlege» bonusar i kontrakten sin som gjer at jærbuen med prestasjonane han viser i dag, vil innkassere ei årsløn på svimlande 45 millionar pund (865.000 pund i veka).

  Det svarar til 536 millionar kroner etter dagens kurs, og gjer han truleg til den best betalte spelaren i Premier League.

  Haaland har skåra hat trick i tre heimekampar på rad i den engelske toppdivisjonen. I alt har han skåra 19 mål på 12 kampar for City, og nordmannen ber det heitaste namnet i fotballverda om dagen.

  I serien har det vorte 14 mål på 8 kampar. Om Haaland skulle klare å halde oppe målsnittet sitt gjennom heile sesongen, vil han ende på 67 Premier League-mål i 2022/23.

  Laurdag ventar heimekamp mot Southampton for City og den målhungrige jærbuen.

  Haaland
  Foto: Nick Potts / AP
 • Carl-Fredrik Bunæs er død

  Den tidlegare friidrettsutøvaren Carl-Fredrik Bunæs sovna stille inn torsdag kveld etter lengre tids sjukdom. Han blei 82 år gammal.

  Det opplyser sonen Per Christian Bunæs i ei melding til NTB.

  Bunæs var blant dei fremste sprintarane i Norden tidleg på 1960-talet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) frå 1957 til 1966.

  Han deltok i Roma-OL i 1960 og rauk ut i kvartfinalane på 100 og 200 meter.

  I sin aktive karriere gjekk han som regel under namnet «Bassen Bunæs». Han var spesielt kjend for sin solide innsats i landskampar..

  – Vi som hadde glede av å springe stafettar på for eksempel 4 x 400 meter kunne seie at det ikkje var så¨farleg kva vi gjorde, for Bassen ordna opp på siste etappe, skreiv hans klubbkamerat i Tjalve, Arne Kvalheim, på twitter då dødsfallet var kjent.

  Bunæs let etter seg seg to barn og fire barnebarn.

  Carl Fredrik Bunæs
  Foto: Knut Edvard Holm / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste