NRK Meny
Normal

Her forsøker VIF-casuals å angripe Storhamar-fansen

JORDAL (NRK.no): Etter onsdagens avgjørende semifinalekamp mellom Vålerenga og Storhamar avverget politiet i siste liten det som kunne blitt et masseslagsmål med casuals på Jordal i Oslo.

Stemingen var amper etter hockeykampen mellom Vålerenga og Storhamar.

SE VIDEO: Politiet fikk avverget en mulig slåsskamp mellom Våleranga casuals og Storhamar-supportere onsdag.

Det var da Storhamar-supporterne samlet seg utenfor bussene som skulle ta dem tilbake til Hamar flere casuals fra miljøet rundt Vålerenga begynte å gå mot dem.

Av videoen over kan du se at de blir stoppet av politiet på vei ned den siste bakken før Storhamar-bussene.

– Vi ønsket ikke noen slåssing så vi stengte dem ute og fikk eskortert Storhamar-bussene trygt ut på E6, sier innsatsleder i politiet onsdag kveld, Lise Dunham, til NRK.

Økende vold

Hendelsen skjer under en uke etter det brutale supporterdrapet i Sverige der en 43 år gammel firebarnsfar ble mishandlet til døde før serieåpningen i fotball mellom Helsingborg og Djurgården.

Tidligere denne uken avslørte NRK at ferske tall fra Kripos viser at supportervolden har økt også i Norge.

Gjenkjente casuals

Onsdag kveld dukket det plutselig opp store politistyrker da rundt ti casuals gikk mot Storhamar-bussen. Mange av politifolkene var sivile.

– Er det vanlig at dere er så mange på en ishockey-kamp?

– Vi ser an trusselnivået på ulike kamper og så stiller vi med det vi mener er nok for å gjennomføre trygge arrangementer. Vi hadde godt med folk på Jordal i kveld, men jeg kan ikke si hvor mange, sier Dunham.

Sivile betjenter skal ha gjenkjent flere av bråkmakerne som casuals, og det var da politiet grep inn.

Forebygging

Vålerenga vant kampen 2-1 og tok seg videre til finalespillet i NM mot Stavanger Oilers.

Da kan det fort oppstå mer bråk.

– Det er vanlig at det er trøkk på sånne store kamper og det er vanlig at det er clinch av og til.

– Vi er her for å forebygge at det skal oppstå store voldshendelser, sier Dunham.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal