NRK Meny
Normal

Video hjelper Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har studert gårsdagens utforrenn i Bormio på video, for å være best mulig forberedt til dagens konkurranse.

Aksel Lund Svindal
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Nummer 14 i går skal bli til en plass blant de ti beste i dag, mener trener Marius Arnesen.

- Han har gått nøye gjennom løypa og løpet sitt på video, og ser at han kan knappe inn veldig mye tid.

Kan forbedre slutten

Videoanalysen i går viste at det er mye å hente før dagens utforrenn i Bormio. I det midterste partiet fant Lund Svindal og trener Arnesen ut at det er mye å forbedre, men mest er det å hente mot slutten av den krevende løypa.

- De siste 18 sekundene, der kan han i alle fall kjøre et halvt sekund fortere, sier Arnesen til NRKSport.no.

Viktig redskap

Video er et viktig redskap for alpinistene underveis i verdenscupen, ifølge Arnesen.

- Ja, den er viktig den, og man ser jo også hvor han har kjørt bra nok, og også finne feilene og se hva de som kjørte fortest gjorde der, for så å korrigere både teknikken og taktikken.

Håper på topp syv

Lund Svindal var ikke misfornøyd med 14.plass i går, men etter å ha sett feilene fra i går, tror Arnesen at Lund Svindal vil ende høyere opp på resultatlista i dag:

- Topp syv så er vi kjempefornøyd, mellom syv og ti så er det ok, sier han.

Samler krefter

Aksel Lund Svindal ville ikke snakke med media i går, han måtte tidlig i seng for å samle krefter til dagens utfordring i den svært krevende løypa i Bormio.

- Ja, det tar på dette. Det er både fysisk og psykisk anstrengende, så det er viktig å få den hvilen man kan, avslutter Arnesen.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Tidenes fotball-VM