Vi fulgte Norge - Ukraina

Nrksport.no fulgte kampen kast for kast her.

Slutt: Norge - Ukraina 31-29

60 min 31-29 Shelev: Scorer fra strek.

59 min 31-28 - Tvedten: Norge bommer to ganger, men Tvedten skrur til slutt ballen i mål.

59 min - Tvedten setter inn en flyver, men blir avblåst fordi han tråkker i feltet.

57 min 30-28 - Ostroushko: Norge mister ballen i angrep og blir kontant straffet.

55 min 30-27 - Ostroushko: Scorer sitt første mål fra straffemerket.

55 min - Kjelling blir utvist og Ukraina får straffe.

55 min 30-26 - Tvedten: Fanger en retur fra keeper og scorer sikkert.

55 min - Steinar Ege gjør sin niende redning i kampen.

54 min - Norge tar time-out.

54 min 29-26 - Bjørnsen: Setter inn sitt syvende mål.

53 min 28-26 - Bjørnsen: Norge er to mål foran.

52 min 27-26 - Løke: Scorer fra strek. Natalyuk pådrar seg samtidig sin tredje to-minutter og må dermed se resten av kampen fra tribunen.

51 min 26-26 - Strand: Er tilbake på banen og vrir ballen forbi forsvaret.

50 min 25-26 - Onufriyenko:

50 min 25-25 - Løke: Scorer fra strek.

49 min 24-25 - Shelev: Norge blir totalt utspilt i forsvar.

49 min 24-24 - Kjelling: Setter inn sitt tredje mål på elleve skudd.

48 min - Kjetil Strand blir utvist.

48 min 23-24 - Shelev: Scorer fra strek.

46 min 23-23 - Ganchev: Strand blir avblåst for for mange skritt og Ukraina kontrer inn utligningen.

44 min 23-22 - Tvedten: Smart skudd fra straffemerket.

44 min - Ukraina får en mann utvist.

43 min 22-22 - Ganchev: Ukrainas kantspiller går inn i banen og skyter i mål.

43 min 22-21 - Kjelling: Med et stegskudd sender Kjelling Norge i ledelsen.

42 min 21-21 - Bjørnsen: Strand snapper ballen og gir til Bjørnsen som utligner for Norge.

41 min - Tvedten tråkker på streken og får annulert et mål.

41 min 20-21 - Tvedten: Er sikker fra kant.

39 min 19-21 - Strand: Tar sats og skyter i det lengste hjørnet.

39 min - Det er svært mye å utsette på den norske innsatsen så langt.

38 min 18-21 - Ganchev: Kjelling bommer i angrep og Ukraina kontrer seg tre mål foran.

37 min 18-20 - Strand: Snapper ballen og fosser fra Ukraina før han scorer. Petrenko blir samtidig utvist.

37 min - Mamelund bommer på straffe.

36 min 17-20 - Ganchev: Etter nok en dårlig periode er Norge tre mål bak igjen.

36 min 17-19 - Onufriiyenko: Scorer på straffe.

34 min 17-18 - Onufriyenko: Ege er har ikke en sjanse på skuddet fra bakspilleren.

34 min 17-17 - Bjørnsen: Norge er likt igjen.

34 min 16-17 - Løke: Blir spilt fint fri av Tvedten, vender opp, og avslutter sikkert.

33 min - Ege gjør en glimrende redning på avslutning fra Shelev.

33 min 15-17 - Kjelling: Tar sats og dunker ballen i mål.

32 min - Stian Vatne får seg en trøkk og må ut på sidelinjen med bandasjert lår.

32 min 14-17 - Nat: Skyter i mål under Ege.

Pause: Norge - Ukraina 14-16

30 min 14-16 - Burka: Herjer vilt med Norge.

30 min 14-15 - Mamelund er sikker igjen.

30 min - Natalykuk blir utvist og Norge får straffe.

29 min 13-15 - Burka: Ukrainas stjernespiller fortsetter å herje med Norge.

29 min - God mulighet fra kant, men Bjørnsen bommer.

28 min 13-14 - Burka: Skyter rundt Lund og i mål bak en sjanseløs Ege.

27 min 13-13 - Bjørnsen: Lekker avslutning av Norges høyrekant.

26 min - Ukraina tar timeout.

26 min 12-13 - Mamelund: Får tillit fra straffemerket etter at Tvedten bommet. Han viser seg tilliten verdig.

25 min - Ukraina får en mann utvist.

24 min 11-13 - Ganchev: Scorer fra høyre kant.

23 min 11-12 - Onufriyenko: Finter bort det norske forsvaret og scorer kontant.

22 min - Tvedten bommer fra straffemerket. Hans fjerde straffebom i turneringen.

22 min - Ege har hatt en treg start på kampen, men han gjør sin tredje redning etter en avslutning fra strek.

21 min - Tvedten hopper inn fra nærmest dødvinkel og bommer. I overkant optimistisk ved den anledningen.

20 min 11-11- Pedan: Ukraina scorer og Bjarte Myrhol blir utvist.

20 min 11-10 - Myrhol: Setter inn sitt fjerde mål.

19 min 10-10 - Onufriyenko: Vrir ballen rundt det norske forsvaret og Ege er sjanseløs.

18 min 10-9 - Shevelev: Sikker fra strek.

17 min 10-8 - Petrenko: Playmakeren scorer fra strek.

16 min 10-7 - Bjørnsen: Lekker pasning av Mamelund og Bjørnsen er sikkerheten selv alene med keeper.

16 min 9-7 - Myrhol: Setter inn sitt tredje mål for kampen. Hans tre første i turneringen totalt.

15 min - Ege gjør sin første rednng i kampen på skudd fra Burka.

15 min 8-7 - Tvedten: Sikker fra straffemerket.

15 min - Kjelling finter skudd og gir til Myrhol som blir taklet. Straffe til Norge.

14 min 7-7 - Petrenko: Scorer fra distanse.

13 min 7-6 - Myrhol: Får ballen av Mamelund og scorer med venstrearmen. Sterk av Myrhol.

12 min 6-6 - Tvedten: Lobber i mål fra kant.

11 min 5-6 - Burka: 2,07 m høye Burka setter inn sitt fjerde mål.

10 min 5-5 - Myrhol: Setter inn mål fra strek. Fin pasning fra Kjelling.

10 min 4-5 - Burka: Smeller ballen i mål fra distanse.

9 min 4-4 - Mamelund: Norge er a jour etter tre raske kontringer.

9 min 3-4 - Tvedten: Norge straffer Ukraina med nok en kontring.

8 min 2-4 - Bjørnsen: Ukraina mister ballen og Norge kjører en lynrask kontring.

7 min - Kjelling skyter via gulvet og himmelhøyt over mål. Norge har fått en håpløs start på kampen.

7 min - Kjelling blir taklet og Ukraina får en mann utvist.

6 min 1-4 - Burka: Ukrainas lange mann smeller inn mål igjen.

5 min 1-3 - Burka:

5 min 1-2 - Tvedten: Scorer Norges første mål på straffe.

3 min 0-2 - Onufriyenko: Setter inn sitt andre mål.

3 min - Kjelling skyter rett på keeper. Norge har ikke fått noen god start.

2 min - Myrhol bommer helt alene fra strek.

2 min 0-1 - Onufriyenko: Setter inn kampens første mål fra straffemerket.

1 min - Kampen er i gang

Kampen mot Ukraina er Norges tredje i EM. De to foregående endte med 25-23-tap for Kroatia og 28-24-seier mot Russland.

Resultater og tabeller i håndball-EM

Det betyr at med to nye poeng mot Ukraina vil Norge avansere til mellomspillet med de to poengene som ble sanket mot Russland.

Poengene mot laget som blir slått ut, teller ikke videre i turneringen.

De andre oppgjøret i Norges gruppe i kveld endte med kroatisk 30-28-seier mot Russland.

Lagene:

Norge: 1 Steinar Ege, 3 Stian Vatne, 5 Frank Løke, 6 Kjetil Strand, 7 Lars Erik Bjørnsen, 8 Bjarte Myrhol, 9 Børge Lund, 10 Håvard Tvedten, 11 Erlend Mamelund, 12 Ole Erevik, 13 Christoffer Rambo, 15 Kristian Kjelling, 18 Vegard Samdahl, 19 Thomas Skoglund, 22 Christian Spanne, 24 Magnus Dahl.

Ukraina: 1 Sergiy Bilyk, 2 Oleksandr Pedan, 4 Sergii Lyubchenko, Yuriy Petrenko, 6 Vitaliy Nat, 7 Olexandr Shelev, 8 Mykola Stetsyura, 9 Oleksii Ganchev, 10 Andrii Natalyuk, 12 Vadym Brazhynyk, 13 Mykhaylo Krivchikov, 14 Dmytro Doroshschuk, 15 Sergii Burka, 16 Gennadiy Komok, 17 Vladyslav Ostroushko, 18 Sergiy Onufriyenko.

Kristian Kjelling

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.