Hopp til innhold

Hushovd: – Jeg har presset meg ekstremt mye med virus i kroppen

Thor Hushovd føler at karrieren er felt av kyssesyken, men avkrefter at han gir seg umiddelbart selv om han ikke sykler helgens NM.

Thor Hushovd

Thor Hushovd er klar for sine siste tråkk. Etter VM er det slutt

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vi fulgte pressekonferansen der Thor Hushovd fortalte at han har fått de siste årene mye spolert av sykdom, og at han hadde bestemt seg for å legge opp etter sesongen.

Etter først å ha vist en video med flere av høydepunktene i karrieren, tok Thor Hushovd ordet.

– Takk til alle som har møtt opp. Det var et voldsomt oppmøte, sa han.

– Jeg skal ikke kjøre NM, og vil forklare grunnen til det, sa han, da han begynte å snakke.

Hushovd fortalte en historie som begynte 12. mars 2012 da han ble slått ut av sykdom. «Etter det begynte marerittet», fortalte han til de fremøtte journalistene, og gikk dermed gjennom den påfølgende perioden kronologisk.

– Alle problemene jeg har møtt har jeg ikke tenkt på som problemer, men hindringer jeg skal komme meg over. Sånn har jeg tenkt hele min karriere, sa han.

Trenger ferie

– Her jeg sitter i dag er jeg fortsatt en veldig sterk syklist, og jeg hadde vunnet mange sykkelløp i dag, hadde det ikke vært for at jeg sykler min tredje sesong med et kyssesyke-virus i kroppen. Nå holder det, sa han.

Hushovd fortalte at kroppen trenger hvile og ferie, så han planla å reise hjem til Grimstad for å koble av.

– Jeg skal rett og slett nullstille meg litt, men jeg har ikke gitt opp, jeg legger ikke opp i dag, sa han og smilte før han fortsatte.

– Jeg skal komme tilbake til mitt nivå, så skal jeg vinne noen fine sykkelløp til høsten, så skal jeg dra til VM, og så skal jeg legge opp. Da er femten år som proffsyklist som er over, og 27 år med en sport jeg elsker den dag i dag og alltid kommer til å elske, forklarte han.

– Det er som dere skjønner vemodig, sa han til de fremmøtte.

Hushovd pressekonferanse

Slik så det ut da Hushovd avholdt pressekonferanse fredag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Virus har skylda

– Grunnen til at det skjer i dag er at jeg har blitt slått ut av et virus som er et kyssesykevirus. Som har satt meg vanvittig tilbake. Jeg har presset meg ekstremt mye med det i kroppen, og prøvd og prøvd og prøvd, fortalte han noe oppgitt.

– Det har vært for mye. Jeg har vært for langt nede både fysisk og psykisk innimellom. Da kommer de spørsmålene dere også har lurt på. «Hvorfor gidder du det her, Thor?». Det har jeg spurt meg selv om også, og da fant jeg ut at nok var nok, sa han.

Hushovd fortalte at han hadde tatt avgjørelsen om å gi seg for flere måneder siden, men at sykdom hadde vært med på å presse det fram nå.

– Jeg føler at jeg gir meg med flagget til topps. Jeg er slått ut av sykdom, og det er ikke alt i livet du kan planlegge og kalkulere inn, selv om jeg skulle ønske det, sa han.

Les videre under videoen.

Thor Hushovd velger å legge opp etter årets sesong. Se pressekonferansen her.

VIDEO: Se hele pressekonferansen.

Satser på VM

– Et VM er en verdig måte å avslutte en lang karriere på, men jeg reiser ikke dit som turist. Jeg drar for å sykle fort, fortalte Hushovd da han snakket om avslutningen på sesongen.

Etter hvilen sikter han seg inn på Tour de Wallonie i slutten av juli og Polen rundt i begynnelsen av august, og håper at han med gode resultater der vil kvalifisere seg til VM-deltakelse. Etter VM er det helt sikkert slutt, sa han.

– Det blir ikke comeback i 2015, bekreftet Hushovd.

Tidlig fredag ble det klart at Thor Hushovd kommer til å legge opp som proffsyklist.

Reaksjonene på at den innholdsrike karrieren er over flommer inn fra mange hold. Norges kanskje beste syklist for tiden, Alexander Kristoff, forteller at han kanskje ikke ville vært proffsyklist uten Hushovd, mens sportskommentatorer som NRKs egen Jann Post hyller sørlendingen for alt han har oppnådd.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal