NRK Meny
Normal

Hushovd: – Jeg har presset meg ekstremt mye med virus i kroppen

Thor Hushovd føler at karrieren er felt av kyssesyken, men avkrefter at han gir seg umiddelbart selv om han ikke sykler helgens NM.

Thor Hushovd

Thor Hushovd er klar for sine siste tråkk. Etter VM er det slutt

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vi fulgte pressekonferansen der Thor Hushovd fortalte at han har fått de siste årene mye spolert av sykdom, og at han hadde bestemt seg for å legge opp etter sesongen.

Etter først å ha vist en video med flere av høydepunktene i karrieren, tok Thor Hushovd ordet.

– Takk til alle som har møtt opp. Det var et voldsomt oppmøte, sa han.

– Jeg skal ikke kjøre NM, og vil forklare grunnen til det, sa han, da han begynte å snakke.

Hushovd fortalte en historie som begynte 12. mars 2012 da han ble slått ut av sykdom. «Etter det begynte marerittet», fortalte han til de fremøtte journalistene, og gikk dermed gjennom den påfølgende perioden kronologisk.

– Alle problemene jeg har møtt har jeg ikke tenkt på som problemer, men hindringer jeg skal komme meg over. Sånn har jeg tenkt hele min karriere, sa han.

Trenger ferie

– Her jeg sitter i dag er jeg fortsatt en veldig sterk syklist, og jeg hadde vunnet mange sykkelløp i dag, hadde det ikke vært for at jeg sykler min tredje sesong med et kyssesyke-virus i kroppen. Nå holder det, sa han.

Hushovd fortalte at kroppen trenger hvile og ferie, så han planla å reise hjem til Grimstad for å koble av.

– Jeg skal rett og slett nullstille meg litt, men jeg har ikke gitt opp, jeg legger ikke opp i dag, sa han og smilte før han fortsatte.

– Jeg skal komme tilbake til mitt nivå, så skal jeg vinne noen fine sykkelløp til høsten, så skal jeg dra til VM, og så skal jeg legge opp. Da er femten år som proffsyklist som er over, og 27 år med en sport jeg elsker den dag i dag og alltid kommer til å elske, forklarte han.

– Det er som dere skjønner vemodig, sa han til de fremmøtte.

Hushovd pressekonferanse

Slik så det ut da Hushovd avholdt pressekonferanse fredag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Virus har skylda

– Grunnen til at det skjer i dag er at jeg har blitt slått ut av et virus som er et kyssesykevirus. Som har satt meg vanvittig tilbake. Jeg har presset meg ekstremt mye med det i kroppen, og prøvd og prøvd og prøvd, fortalte han noe oppgitt.

– Det har vært for mye. Jeg har vært for langt nede både fysisk og psykisk innimellom. Da kommer de spørsmålene dere også har lurt på. «Hvorfor gidder du det her, Thor?». Det har jeg spurt meg selv om også, og da fant jeg ut at nok var nok, sa han.

Hushovd fortalte at han hadde tatt avgjørelsen om å gi seg for flere måneder siden, men at sykdom hadde vært med på å presse det fram nå.

– Jeg føler at jeg gir meg med flagget til topps. Jeg er slått ut av sykdom, og det er ikke alt i livet du kan planlegge og kalkulere inn, selv om jeg skulle ønske det, sa han.

Les videre under videoen.

Thor Hushovd velger å legge opp etter årets sesong. Se pressekonferansen her.

VIDEO: Se hele pressekonferansen.

Satser på VM

– Et VM er en verdig måte å avslutte en lang karriere på, men jeg reiser ikke dit som turist. Jeg drar for å sykle fort, fortalte Hushovd da han snakket om avslutningen på sesongen.

Etter hvilen sikter han seg inn på Tour de Wallonie i slutten av juli og Polen rundt i begynnelsen av august, og håper at han med gode resultater der vil kvalifisere seg til VM-deltakelse. Etter VM er det helt sikkert slutt, sa han.

– Det blir ikke comeback i 2015, bekreftet Hushovd.

Tidlig fredag ble det klart at Thor Hushovd kommer til å legge opp som proffsyklist.

Reaksjonene på at den innholdsrike karrieren er over flommer inn fra mange hold. Norges kanskje beste syklist for tiden, Alexander Kristoff, forteller at han kanskje ikke ville vært proffsyklist uten Hushovd, mens sportskommentatorer som NRKs egen Jann Post hyller sørlendingen for alt han har oppnådd.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm