Hopp til innhold

VG: Tufte inn i ledelsen i Norges Roforbund

Olaf Tufte (47) skal bidra med å redde norsk rosport gjennom den økonomiske krisen og får ansvaret for eliten i roforbundets toppidrettsutvalg.

Landslagssjef Mark Emke og rekruttlandslagets Marte Krogsrud mistet begge jobbene sine tidligere i november.

Det gjorde at forbundet sparer 1,5 millioner kroner.

– Vi bretter opp ermene. Jeg har blitt spurt om å bidra og har sagt ja på noen betingelser. Jeg gidder ikke å være politiker og sitte i møter og drikke kaffe. Jeg må gjøre noe aktiv med det jeg kan, sier Tufte til VG.

OL i Paris blir det store målet i roforbundets satsing de kommende månedene.

Olaf Tufte
Foto: NTB

Siste nytt

 • Tidligere kombinertleder i skiforbundet er død

  Mangeårig leder i kombinertkomiteen i Norges Skiforbund Paul Einar Borgen er død. Han ble 66 år gammel.

  Borgen ledet komiteen i åtte år og hadde også en rekke andre verv tilknyttet kombinert. Han hadde også verv i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  – Paul Einar var veldig viktig for norsk kombinertsport i en årrekke. Han var leder i kombinertkomiteen i åtte år, jobbet inn mot FIS og var de senere årene svært viktig bidragsyter i Kombinertsportens Venner. Det er en uendelig trist melding å få at Paul Einar er gått bort så altfor tidlig, sier sportssjef Ivar Stuan til skiforbundet.no.

  Borgen var leder i kombinertkomiteen da Stuan kom tilbake som sportssjef i 2016.

  – I Paul Einar har vi hatt et fantastisk menneske som har jobbet utrettelig for å sette kombinert på kartet. Han hadde stor arbeidskapasitet, var faglig meget sterk og viste et stort og ekte engasjement. Han fikk utrettet veldig mye og tok på seg alle mulige oppgaver og verv for å hjelpe vår fantastiske sport opp og fram. Det er mange som ser tilbake på Paul Einars innsats med stor takknemlighet, sier Stuan. (©NTB)

  Portrett av Paul Einar Borgen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Volleyballtrener Tore Aleksandersen er død

  Tidligere landslagstrener i volleyball, Tore Aleksandersen, er død etter lengre tids sykdom.

  Aleksandersen ble 55 år gammel og døde natt til 6. desember.

  Det bekrefter Norges Volleyballforbund på sin nettside, hvor de skriver at «en eventyrlig reise har tatt slutt». Aleksandersen er Norges mestvinnende trener i innevolleyball.

  For få dager siden ble 55-åringen utnevnt som æresmedlem i Norges Volleyballforbund etter årelang innsats for sporten. Volleyballpresident Eirik Sørdahl omtalte Aleksandersen som en «ener i norsk volleyball».

  Æresmedlemmet har trent kvinnelandslaget i Norge og Finland og har i tillegg vært klubbtrener i USA, Polen, Tyrkia og Tyskland, og tatt flere titler.

  I sistnevnte land ledet han toppklubben Allianz MTV Stuttgart til finale i europacupen i fjor vår.

  I sommer takket han for seg for å fokusere på helsa og sykdomsbehandling.

  Klubben skriver på sin nettside at de er i dyp sorg over tapet av treneren.

  «Han ga hver og en av oss en utrolig mengde energi, inspirasjon og glede til tross for hans sykdom», sier sportsdirektør Kim Oszvald-Renkema.

  Trenersuksessen til romsdalingen startet på 1990-tallet, da han ledet damelaget til hjemklubben Aukra Volleyballklubb til topps i eliteserien.

  I tillegg til sin meritterte historie som trener, har han skrevet flere lærebøker om trenergjerningen.

  På X har flere vist takknemlighet for Aleksandersen og delt sine kondolanser. Deriblant det Finske Volleyballforbundet.

  Tore Aleksandersen i timeout for Førde
  Foto: Rune Fossum
 • Mol og Sørum åpnet med seier i Doha

  Anders Mol og Christian Sørum lekte seg tidvis med brasilianske George Wanderley/André Stein under åpningskampen i verdenstourfinalen i Doha onsdag.

  Nordmennene avgjorde med 2-1 i sett, (21-14, 19-21, 15-9-).

  De regjerende olympiske mesterne i sandvolleyball fikk en god start i den sommerhete Doha-sanden. De gikk kjapt opp i ledelse 7-4 og fulgte opp med 10-6, 12-8, 18-10 og 19-13, før de hentet hjem det første settet med overlegne 21-14.

  Det er de ti beste lagene som er med i Qatar. Senere onsdag skal Mol/Sørum ut mot tyskerne Nils Ehlers/Clemens Wickler. Torsdag venter to nye puljekamper. (NTB)

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal