VG: To positive koronaprøver i VM

To mennesker som er akkrediter til VM har testet positivt for koronaviruset og er isolert i Oberstdorf. Det bekrefter mediesjef Miriam Frietsch overfor VG.

Arrangøren vil ikke svare på om de to positive prøvene gjelder utøvere, ledere eller mediefolk som er på plass i VM-byen.

Ifølge Frietsch er det gjennomført 9000 prøver siden VM startet. Antallet inkluderer både hurtigtester og ordinære PCR-tester.

VM på ski 2021 i Oberstdorf
Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

 • Sikret norsk OL-plass i taekwondo

  Richard Ordemann (26) skal i aksjon i taekwondo under sommerlekene i Tokyo. Han slapp jubelen løs etter fredagens semifinaleseier i OL-kvalifiseringen, melder NTB.

  Nannestad-utøveren slo Julio Ferreira fra Portugal med sifrene 8-5. Kampen gikk i -80-kilosklassen, og etterpå hylte Ordemann av glede på matta i Sofia.

  Det er første gang at den norske 26-åringen blir å se i OL. Alle finalister i kvalifiseringen i Bulgaria tar seg til lekene.

  Kampsporten taekwondo har vært på OL-programmet siden 2000. Trude Gundersen tok sølv under Sydney-lekene for 21 år siden, og det samme gjorde Nina Solheim i OL i Beijing i 2008.

  B6iaMkin1SE
  Foto: Dmitry Lovetsky / Ap
 • Jæger sesongåpnet med rekord

  Friidrettstalentet Henriette Jæger (17) innledet sesongen med norsk juniorrekord på 150 meter i et stevne på Lambertseter fredag kveld. Hun løp på 17,50 og forbedret med det sin gamle rekord med to hundredeler.

  – Hun er ikke fornøyd. For det første stivnet hun, og så hadde hun håpet det skulle gå fortere. Hun forventer mye av seg selv. Men mor og trener er fornøyd, det var en god start på sesongen, sier mor og trener Unn Merete Lie Jæger til NRK.

  Henriette Jæger satte i fjor juniorverdensrekord i sjukamp.

  NM Friidrett 2020. Henriette Jæger.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Haaland usikker før toppkamp

  Det er lite sannsynlig at Erling Braut Haaland spiller Borussia Dortmunds viktige hjemmekamp mot RB Leipzig lørdag, skriver Kicker. Ifølge NTB var ikke storscoreren fra Jæren var ikke å se under Dortmunds siste treningsøkt. Kicker mener det er et klart tegn på at Haaland uteblir fra helgens toppoppgjør mot Alexander Sørloths lag i Bundesliga.

  En lårskade har satt 20-åringen tilbake den siste tiden. Dortmund må vinne for å holde liv i mesterligahåpet.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal