Hopp til innhold

Sundby nektes å trene utendørs - Tour de Ski kan ryke

Martin Johnsrud Sundby (33) har problemer med luftveiene og får ikke lov til å trene utendørs. Det er den urovekkende statusen for skistjernen ni dager før Tour de Ski-starten.

Martin Johnsrud Sundby

DRAMATISK FOR SUNDBY: Martin Johnsrud Sundby har problemer med luftveiene.

Foto: Roy Pettersen / NRK

NRK skrev i forrige uke at Sundby droppet Davos og dro hjem til full medisinsk utredning. Nå forteller landslagslege Petter Olberg til VG at flere av prøvesvarene er kommet.

– Det ser ut til at kroppen fungerer veldig bra. Han har en del plager med luftveiene sine som vi nå holder på å få orden på. Det er der det største problemet ligger enn så lenge. Vi har noen prøver som er sendt til analyse, som vi ikke har fått svar på ennå, sier han til VG.

Tour de Ski kan ryke

Sundby ble tatt ut til Norges lag i Tour de Ski tidligere torsdag, men nå er det fare for at konkurransen ryker for 33-åringen.

– Det er såpass lang tid til ennå. Vi har ikke konkludert med noe der. Vi må vurdere det om situasjonen ikke bedrer seg, sier Olberg, som understreker at Sundby kommer til å trene, men at de harde øktene må skje innendørs.

Dagens renn har gitt et dårligere utgangspunkt før søndagens jaktstart

– Han håndterer det på en bra måte. Han er vant til å ha plager i luftveiene sine, men han er interessert i å bli frisk og komme seg tilbake til normal konkurranseform så fort som mulig.

30. desember starter Tour de Ski i Lenzerheide. Konkurransen anses av mange som svært viktig oppkjøring til OL en og en halv måned senere.

– Det tar jeg en beslutning på 2. eller 3. juledag, tenker jeg. Jeg gjør opp status da og ser hvordan det ser ut, sa Sundby til NRK i helgen om Tour de Ski-deltakelsen.

Åpner for Northug?

Sundybs luftveisproblemer kan gi en åpning for Petter Northug-deltakelse i Tour de Ski. Hans navn ble ikke ropt opp under torsdagens uttak, men trønderen er førstereserve til romjulsrennene.

Landslagsledelsen har gitt Northug tilbud om å bli med til Davos for å trene med laget før Tour de Ski-starten. Hvis en av utøverne trekker seg, får Northug trolig den ledige plassen.

– Petter har sagt hva han ønsker, og vi synes det hadde vært perfekt for han å gå Tour de Ski. Han er i fin utvikling, og formen er oppadgående, sier Northug-trener Stig Rune Kveen til NRK.

Siste nytt

  • Verstappen vant i Kina

    Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

    Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal