Sundby nektes å trene utendørs - Tour de Ski kan ryke

Martin Johnsrud Sundby (33) har problemer med luftveiene og får ikke lov til å trene utendørs. Det er den urovekkende statusen for skistjernen ni dager før Tour de Ski-starten.

Martin Johnsrud Sundby

DRAMATISK FOR SUNDBY: Martin Johnsrud Sundby har problemer med luftveiene.

Foto: Roy Pettersen / NRK

NRK skrev i forrige uke at Sundby droppet Davos og dro hjem til full medisinsk utredning. Nå forteller landslagslege Petter Olberg til VG at flere av prøvesvarene er kommet.

– Det ser ut til at kroppen fungerer veldig bra. Han har en del plager med luftveiene sine som vi nå holder på å få orden på. Det er der det største problemet ligger enn så lenge. Vi har noen prøver som er sendt til analyse, som vi ikke har fått svar på ennå, sier han til VG.

Tour de Ski kan ryke

Sundby ble tatt ut til Norges lag i Tour de Ski tidligere torsdag, men nå er det fare for at konkurransen ryker for 33-åringen.

– Det er såpass lang tid til ennå. Vi har ikke konkludert med noe der. Vi må vurdere det om situasjonen ikke bedrer seg, sier Olberg, som understreker at Sundby kommer til å trene, men at de harde øktene må skje innendørs.

Dagens renn har gitt et dårligere utgangspunkt før søndagens jaktstart

– Han håndterer det på en bra måte. Han er vant til å ha plager i luftveiene sine, men han er interessert i å bli frisk og komme seg tilbake til normal konkurranseform så fort som mulig.

30. desember starter Tour de Ski i Lenzerheide. Konkurransen anses av mange som svært viktig oppkjøring til OL en og en halv måned senere.

– Det tar jeg en beslutning på 2. eller 3. juledag, tenker jeg. Jeg gjør opp status da og ser hvordan det ser ut, sa Sundby til NRK i helgen om Tour de Ski-deltakelsen.

Åpner for Northug?

Sundybs luftveisproblemer kan gi en åpning for Petter Northug-deltakelse i Tour de Ski. Hans navn ble ikke ropt opp under torsdagens uttak, men trønderen er førstereserve til romjulsrennene.

Landslagsledelsen har gitt Northug tilbud om å bli med til Davos for å trene med laget før Tour de Ski-starten. Hvis en av utøverne trekker seg, får Northug trolig den ledige plassen.

– Petter har sagt hva han ønsker, og vi synes det hadde vært perfekt for han å gå Tour de Ski. Han er i fin utvikling, og formen er oppadgående, sier Northug-trener Stig Rune Kveen til NRK.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal