VG: «Moi» slår Flos rekordovergang og blir Norges dyreste spiller

Mohamed Elyounoussi (23) er klar for Premier League og Southampton, melder VG.

A-landslaget fotball herrer

REKORDOVERGANG: Mohamed «Moi» Elyounoussi er klar for Southampton.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ifølge VG er Southampton og Basel enige om en overgang, og prislappen skal være på rundt 190 millioner kroner. Det er det høyeste beløpet, i nominell pris, som er betalt for en norsk spiller.

Også TV 2 erfarer at «Moi» er enig med Saints.

Dermed gjenstår kun legesjekken før han blir Premier League-spiller, ifølge avisen. VG skriver at Elyounoussi skal ha legesjekk torsdag.

Tore André Flo hadde den forrige norske overgangsrekorden på 165 millioner kroner fra 2000 da Chelsea solgte ham til Rangers.

Flere klubber på banen

Ryktene har lenge svirret rundt den hurtige angrepsspilleren. Flere klubber har vært nevnt det siste året, og ifølge VG har Wolfsburg vært Southamptons hardeste konkurrent de siste dagene.

Også Leicester og Bayer Leverkusen har forsøkt å hente ham fra sveitsisk liga. De siste dagene har representanter vært i London for å bli enige med Southampton.

Valget falt altså på Premier League-klubben, som har manager Mark Hughes ved roret. Hughes tok over klubben i mars og berget den så vidt fra nedrykk.

Southampton manager Mark Hughes

NYSJEFEN: Mark Hughes er manager i Southampton.

Foto: Darren Staples / Reuters

Fire nordmenn i Premier League

Han blir den fjerde nordmannen i Premier League neste sesong. Fra før spiller Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Crystal Palace) og Stefan Johansen (Fulham) i det mange omtaler som verdens beste liga.

Mohamed Elyounoussi startet karrieren i Sarpsborg FK, som senere ble til Sarpsborg 08. I 2014 ble han hentet til Molde, der han spilte i drøyt to sesonger. Siden 2016 har han spilt for Basel, der han har imponert voldsomt de siste sesongene.

Southampton åpner Premier League-sesongen med hjemmekamp mot Burnley.

Joshua King

FÅR SELSKAP: Joshua King har det siste året fått flere norske motstandere i Premier League.

Foto: David Klein / Reuters

Siste nytt

 • Lang veg til siger for Carlsen

  Magnus Carlsen måtte bruke heile tre dagar på åttedelsfinalen i verdscupturneringa i Sotsji, men det norske sjakkesset fekk til slutt has på Andrey Esipenko.

  Den 19 år gamle Esipenko heldt lenge følgje med den norske verdsmeisteren, men måtte til slutt gi tapt for den rutinerte nordmannen etter to parti med lynsjakk.

  Åttedelsfinalen ble truleg lenger enn det Carlsen hadde sett for seg på førehand. Etter to langsjakk- og to hurtigsjakkparti på tre dagar, var det heilt jamnt mellom dei to duellantane.

  Etter to nye hurtigsjakkparti, der dei to ende med kvar sin siger med kvite brikker, måtte kampen avgjerast med lynsjakk. Og der var Carlsen best.

  Magnus Carlsen
  Foto: Koen Van Weel / AFP
 • Kristiansen gir seg på landslaget

  Den norske hockeyspilleren Tommy Kristiansen har spilt sin siste kamp med flagget på brystet.

  Det er spilleren selv som viderebringer nyheten på sin egen Twitter-profil.

  – Etter mange fine år med flagget på brystet, har jeg nå tatt beslutningen om at jeg gir meg på landslaget, skriver han på Twitter.

  Etter å ha representer Norge i både OL og VM, er det nå slutt for den høyreiste sarpingen.

  – Jeg har fått sjansen til å spille og tilbringe tid med fantastiske mennesker! Nå blir det fullt fokus på familielivet og klubblaget i tiden fremover, avslutter Kristiansen.

  (©NTB)

  41Mz6W2urow
  Foto: Norges Ishockeyforbund Fredrik Hagen / NTB
 • Malen klar for Dortmund

  Borussia Dortmund bekrefter tirsdag kveld at Donyell Malen er klar for klubben. Han kjøpes fra nederlandske PSV.

  Malen er tiltenkt å bli Jadon Sanchos erstatter i Dortmund og blir ny lagkamerat med Erling Braut Haaland.

  Malen viste seg fram i sommerens EM for Nederland, der han sto for to målgivende pasninger i gruppespillet. Når Norge møter Nederland i VM-kvalifiseringen 1. september på Ullevaal, kan Malen stå på motsatt banehalvdel av Haaland.

  Nsk2G39QmG8
  Foto: Attila Kisbenedek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal