Red Bull krasjet fra seieren

Red Bull-kameratene Mark Webber og Sebastian Vettel lå side om side i formel 1-løpet i Istanbul. Så kolliderte de.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel var misfornøyd med seg selv etter krasjet

Foto: FRED DUFOUR / Afp

Uhellet skjedde etter 40 av de 58 rundene. Webber ledet såvidt foran Vettel, da sistnevnte kom opp på innsiden av sin lagkamerat og krasjet. Vettel forsvant ut av banen, Webber kunne fortsette, men måtte i depotet for å skifte en del i fronten.

- Jeg er ikke særlig glad nå. Jeg trodde jeg hadde litt større fart og skulle klare å kjøre forbi. Jeg hadde kontroll på svingen og fokuserte på bremsingen. Så mistet jeg kontrollen, sa Sebastian Vettel.

Sebastian Vettels bil etter krasj

Sebastian Vettels bil måtte løftes av banen etter uhellet

Foto: BULENT KILIC / Afp

For Red Bull-laget ble det katastrofalt. I stedet for dobbelseier ble det bare en tredjeplass. Rivalene fra McLaren tok i stedet den dobbelseier. Lewis Hamilton vant foran Jenson Button.

- De ødelegger for seg selv

- Red Bull snubler litt for ofte i sine egne bein. De har dominert kvalifiseringen og tatt flere "polo positions", og de har potensialet. Men likevel er det McLaren som leder mesterskapet, sier BBCs ekspertkommentator Richard Bundle.

Webber, fra beste startposisjon, hadde ledelsen hele tiden fram til uhellet skjedde. Etterpå hadde han plutselig et halvt minutt å ta igjen på teten, og det ble for hardt.

Veteranen og tidligere mangedoble verdensmester Michael Schumacher endte på fjerdeplass.

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana