NRK Meny
Normal

Veteraner til hoppuka

Norge stiller med et rutinert lag til årets utgave av den tysk-østerriksk hoppuka.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren i aksjon

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Rune Velta

Rune Velta kan få sjansen i hoppuka.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Ledelsen i hopplandslaget har valgt sikre kort for å representere Norge. Med unntak av Rune Velta har alle de andre utøverne på det norske laget deltatt flere ganger i hoppuka.

Romøren klar for sin niende hoppukestart. Høydepunktet for ham er seieren fra Bischofshofen i 2003.

Anders Bardal deltok ikke i fjor, men er klar for sin sjuende hoppuke. Anders Jacobsen og Tom Hilde deltar begge for femte gang, mens Johan Remen Evensen er klar for sin tredje nyttårsfeiring i Garmisch-Partenkirchen.

Den 59. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken innledes som vanlig i Oberstdorf (29/12) og forsetter med renn i Garmisch-Parenkirchen (1/1), Innsbruck (3/1) og Bischofshofen (6/1).

Slitt

Det norske laget har slitt litt i hoppbakken etter at Johan Remen Evensen og Tom Hilde var på pallen i det ene rennet i Lillehammer.

I forrige helgs renn i Engelberg var Hildes 8.-plass lørdag den beste prestasjonen. Likevel er hoppsjefen Clas Brede Bråthen optimist med tanke på å få en nordmann med i kampen om en sammenlagtseier.

Anders Jacobsen vant hoppuka sammenlagt i 2006/7-sesongen. Så langt har østerrikerne med verdenscupleder Thomas Morgenstern i spissen dominert i hoppbakkene.

NRK sender direkte fra alle rennene.

Norges Skiforbund har tatt ut følgende tropp til den tysk-østerrikske hoppuka 29. desember 6. januar:

Johan Remen Evensen (Molde), Tom Hilde (Asker), Anders Jacobsen (Ringkollen), Anders Bardal (Steinkjer), Bjørn Einar Romøren (Øvrevoll-Hosle), Rune Velta (Lommedalen).

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal