Vet lite om Jacobsens form: – Mulig vi tar en risiko

PYEONGCHANG (NRK): Landslagstrener Roar Hjelmeset innrømmer at det kan være gambling å sette opp en «uprøvd» Astrid Uhrenholdt Jacobsen mot Charlotte Kalla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

RUTINERT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med på det norske stafettlaget som tok VM-gull i Lahti i fjor.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De drøyde lengst mulig med å ta ut laget. Da det først kom, ble det klart at Heidi Weng ikke går OL-stafetten for Norge. Seier i Tour de Ski og sammenlagtledelse i verdenscupen var ikke nok.

Landslagsledelsens tillit gikk til Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen.

Jacobsen kommer inn uten å ha gått renn i OL, ettersom hun innledet Pyeongchang-oppholdet med sykdom.

– Hva vet dere om formen til Jacobsen?

– Det vet vi kanskje for lite om, så det er mulig vi tar en risiko, erkjenner landslagstrener Roar Hjelmeset.

Håper og tror

– Men Astrid har ofte klart å gå fort før i mesterskap. Det enkleste hadde vært om hun hadde gått 15-kilometeren, som hun skulle ha gått, da hadde vi hatt et resultat. Men vi håper og tror at hun kan gå bra, understreker han.

Det er ikke noen hvem som helst Jacobsen skal kjempe mot på andreetappen.

For om ikke Ingvild Flugstad Østberg klarer å riste av seg Anna Haag på førsteetappen, går Jacobsen ut sammen med OL-mesteren på 10-kilometer, Charlotte Kalla.

– Alle etapper blir viktige hvis vi skal ta seieren, men det er klart at hun går mot Sveriges beste løper. Det er en utfordring, men vi håper hun skal mestre det på en bra måte, sier Hjelmeset.

Vil unngå spurt

Jacobsen selv føler seg klar for oppgaven.

– Hun hadde ingen betenkeligheter. Hun må gå på en klok måte, så får vi håpe hun klarer å bite seg fast så vi henger med, sier landslagstreneren.

Med ni VM-medaljer i premiesamlinga, har 31-åringen i hvert fall nok av erfaring. Så sent som i Lahti i fjor gikk hun på det norske stafettlaget som tok gull

Kanskje er det på tredje etappe Norge har størst mulighet til å avgjøre lørdagens stafett. Der skal gulljenta fra 10-kilometeren, Ragnhild Haga, prøve å gå fra unge Ebba Andersson.

For Marit Bjørgen vil helst ikke gå ut sammen med den olympiske sprintmester Stina Nilsson på ankeretappen.

– Vi håper det ikke skjer. Men skulle det skje, så har Marit muligheter til å gå fra. Det er en spurt vi helst vil unngå, sier Roar Hjelmeset.

Siste nytt

 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP
 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal