Vet lite om Jacobsens form: – Mulig vi tar en risiko

PYEONGCHANG (NRK): Landslagstrener Roar Hjelmeset innrømmer at det kan være gambling å sette opp en «uprøvd» Astrid Uhrenholdt Jacobsen mot Charlotte Kalla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

RUTINERT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med på det norske stafettlaget som tok VM-gull i Lahti i fjor.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De drøyde lengst mulig med å ta ut laget. Da det først kom, ble det klart at Heidi Weng ikke går OL-stafetten for Norge. Seier i Tour de Ski og sammenlagtledelse i verdenscupen var ikke nok.

Landslagsledelsens tillit gikk til Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen.

Jacobsen kommer inn uten å ha gått renn i OL, ettersom hun innledet Pyeongchang-oppholdet med sykdom.

– Hva vet dere om formen til Jacobsen?

– Det vet vi kanskje for lite om, så det er mulig vi tar en risiko, erkjenner landslagstrener Roar Hjelmeset.

Håper og tror

– Men Astrid har ofte klart å gå fort før i mesterskap. Det enkleste hadde vært om hun hadde gått 15-kilometeren, som hun skulle ha gått, da hadde vi hatt et resultat. Men vi håper og tror at hun kan gå bra, understreker han.

Det er ikke noen hvem som helst Jacobsen skal kjempe mot på andreetappen.

For om ikke Ingvild Flugstad Østberg klarer å riste av seg Anna Haag på førsteetappen, går Jacobsen ut sammen med OL-mesteren på 10-kilometer, Charlotte Kalla.

– Alle etapper blir viktige hvis vi skal ta seieren, men det er klart at hun går mot Sveriges beste løper. Det er en utfordring, men vi håper hun skal mestre det på en bra måte, sier Hjelmeset.

Vil unngå spurt

Jacobsen selv føler seg klar for oppgaven.

– Hun hadde ingen betenkeligheter. Hun må gå på en klok måte, så får vi håpe hun klarer å bite seg fast så vi henger med, sier landslagstreneren.

Med ni VM-medaljer i premiesamlinga, har 31-åringen i hvert fall nok av erfaring. Så sent som i Lahti i fjor gikk hun på det norske stafettlaget som tok gull

Kanskje er det på tredje etappe Norge har størst mulighet til å avgjøre lørdagens stafett. Der skal gulljenta fra 10-kilometeren, Ragnhild Haga, prøve å gå fra unge Ebba Andersson.

For Marit Bjørgen vil helst ikke gå ut sammen med den olympiske sprintmester Stina Nilsson på ankeretappen.

– Vi håper det ikke skjer. Men skulle det skje, så har Marit muligheter til å gå fra. Det er en spurt vi helst vil unngå, sier Roar Hjelmeset.

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal