Hopp til innhold

Verstappen vant etter ny Ferrari-fadese – begge førerne måtte bryte

Max Verstappen utnyttet motorfeil fra Ferrari nok en gang da han vant i Baku.

Azerbaijan F1 GP Auto Racing

BRØT: Nytt løp ble ødelagt for Charles Leclerc.

Foto: Sergei Grits / AP

– Vi hadde 13 sekunders forsprang til Verstappen. Jeg hadde kontroll. Det er mange tapte poeng nok en gang, og det gjør vondt, sa Leclerc til Viaplay etter å ha brutt.

Mens Verstappen til slutt tok førsteplassen, ble han etterfulgt av lagkamerat Sergio Pérez. Dobbelt Red Bull, med andre ord.

– De eneste som har utfordret Red Bull denne helgen er Ferrari, og begge deres biler har brutt, konkluderte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Leclerc vet ikke konkret hva som skjedde.

– Jeg mistet kraft, så begynte det å ryke. Jeg vet ikke, sier en oppgitt Ferrari-stjerne.

– Jeg vet ikke hva som er problemet. Vi har brutt to ganger de siste tre løpene. Vi må være forsiktig, for vi taper poeng, fortsetter han.

Begge Ferrari-førerne brøt

Dette er verdifulle poeng både for Verstappen i fører mesterskapet, men også for Red Bull i konstruktørmesterskapet.

Verstappen leder med 150 poeng, mens Leclerc blir stående på 115. Red Bull har nå 278 poeng i konstruktørmesterskapet og leder ganske stort foran Ferrari.

– Vi hadde veldig høyt tempo i dag. Vi var litt heldig, men bilen var veldig god i dag. Jeg hadde løpet i mine hender, men jeg er veldig fornøyd med balansen, sier Verstappen til arrangøren etter løpet.

Carlos Sainz var den første av Ferrari-førerne som skulle få problemer. Spanjolens motor streiket plutselig, og han mistet styringen. Bilen gikk i veggen, og Sainz var dermed ute av løpet i Baku før det var ordentlig i gang.

Azerbaijan F1 GP Auto Racing

MÅTTE UT: Både Charles Leclerc og Carlos Sainz måtte bryte lenge før avslutningen av løpet i Baku.

Foto: Hamad Mohammed / AP

Charles Leclerc, som startet fremst i feltet, fikk andre problemer. Han kjørte noen runder i ledelsen før han skulle inn til depotstopp. Det tok usedvanlig lang tid, og dermed fikk Verstappen et forsprang som ble forlenget med to-tre sekunder.

Les også: Hvem er du i Formel 1-sirkuset?

Lewis Hamilton jubler for seier i Ungarn.
Lewis Hamilton jubler for seier i Ungarn.

– Problemer, problemer!

Men det var ikke over. For midtveis i løpet måtte også Leclerc bryte som følge av motortrøbbel da det begynte å ryke fra bilen.

– Hva er det som skjer hos Ferrari, da? utbrøt Gulbrandsen.

– Problemer, problemer! Motoren har stoppet, sa Leclerc.

Det er andre gang på tre løp at Leclerc har måttet bryte på grunn av tekniske problemer.

– Ferrari har fått mye å tenke på, mente Gulbrandsen.

Azerbaijan Grand Prix

MOTORTRØBBEL: Det kom røyk ut av bilen Charles Leclerc da han til slutt måtte gi seg.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Det betyr at Leclerc har tatt fremste posisjon i kvalifiseringen 15 ganger i karrieren, men han har kun vunnet fire løp.

Kevin Magnussen og Guanyu Zhou måtte også bryte. Begge de to bruker Ferrari-motor i bilen sin.

Det ble også en opptur for Mercedes, der George Russell tok tredjeplassen, mens Lewis Hamilton endte på fjerdeplass.

– Det har ikke vært lett dette året med alt som har skjedd med bilen og sprettingen. Jeg er fornøyd med tredjeplass, sier Russell.

Neste løp er i Montreal i Canada. Han tar ikke seieren på forskudd, til tross for en god sesong.

– Hver helg er forskjellig. Du må være nøye og se på de små tingene. Det kan svinge i hvert løp, sier Verstappen om løpet i Canada.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Sky Sports: Juventus har akseptert United-bud på Rabiot

  Manchester United er enig med Juventus om en overgangssum for den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot, melder Sky Sports.

  Dermed ligger det an til at Rabiot blir Premier League-spiller i løpet av kort tid. Han kom gratis til Juventus fra Paris Saint-Germain i 2019 og har ett år igjen av kontrakten med Serie A-klubben.

  Ifølge Sky Sports skal Juventus være tilfreds med å selge Rabiot på nåværende tidspunkt. Den angivelige enigheten om en overgangssum åpner opp for at United kan forhandle med franskmannen om en kontrakt.

  United har lenge hatt som mål å forsterke sin sentrale midtbane. Klubben mistet dessuten Paul Pogba til nettopp Juventus tidligere i sommer.

  Premier League-klubben har også vært koblet til Barcelonas Frenkie de Jong i lengre tid. (NTB)

  Adrien Rabiot
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste