Verstappen utmanøvrerte Hamilton

Max Verstappen økte sammenlagtledelsen i VM til Lewis Hamilton da han knepent vant Frankrikes Grand Prix foran briten søndag.

Nederlandske Verstappen startet i beste startspor etter seieren i lørdagens kvalifisering, men mistet kontrollen over bilen og forsvant av banen allerede i første sving søndag.

Hamilton hadde muligheten til å ta karrierens 99. Grand Prix-seier søndag. Aldri før har en formel 1-sjåfør nådd hele 100 seire, men med Verstappen på banen kan det ta tid før milepælen nås.

Mens Red Bull-førerne hadde to stopp, hadde Mercedes-førerne kun ett. Det reagerte Valtteri Bottas på.

– Hvorfor i helvete var det ingen som hørte på meg når jeg sa det ville kreves to stopp? sa Mercedes-føreren.

Verstappen
Foto: Christophe Simon / AFP

Siste nytt

 • Hviterussiske ledere kastet ut

  To hviterussiske ledere har blitt kastet ut av de olympiske lekene i Tokyo etter at de forsøkte å fjerne utøveren Krystsina Tsimanouskaja fra lekene.

  Saken, som har vakt stor oppmerksomhet, handler om at Tsimanouskaja er en av over 2000 hviterussiske idrettspersonligheter som har undertegnet et brev der det kreves nyvalg i Hviterussland, og at politiske fanger settes fri.

  Tsimanouskaja, som var i Tokyo for å konkurrere for Hviterussland i friidrett, ble tatt med på flyplassen av sine ledere for å sendes hjem til hjemlandet mot hennes vilje.

  Hun fikk nylig innvilget politisk asyl i Polen der hun befinner seg for øyeblikket. Hun har tidligere uttalt at hun frykter for sin egen sikkerhet.

  Nå er det klart at lederne kastes ut av lekene. Det melder IOC (Den internasjonale olympiske komité) på Twitter.

  «Med tanke på sikkerheten til hviterussiske utøvere som fortsatt befinner seg i Tokyo, har IOC valgt å kansellere og frata akkrediteringene til de to trenerne», heter det i meldingen.

  «De to trenerne ble bedt om å forlate Tokyo og har gjort det. De vil bli gitt muligheten til å bli hørt», skriver de videre.

  Hun har søkt og fått asyl i Polen i frykt for fengsling i hjemlandet. NRK skrev om saken i forrige uke.

  Krystsina Tsimanouskaya
  Foto: Czarek Sokolowski / AP
 • Haukenes brøt finalen i kappgang

  Etter at det lenge så ut til at Håvard Haukenes skulle kjempe om edelt metall under 50 kilometer kappgang fredag, brøt han løpet med snaue 15 kilometer igjen.

  Han så svært frisk ut halvveis ut i løpet der han lå kontrollert i tetgruppen sammen med rundt 20 andre utøvere.

  Etter 30 kilometer hadde derimot polske Dawid Tomala rykket fra og skaffet seg en god ledelse. Det var da 50 sekunder ned til Haukenes og resten av gruppen bak.

  Haukenes falt like etter av og så svært tung ut etter 35 kilometer. Han ga seg altså like etterpå.

  – Han ga alt han kunne. Han har trent beinhardt i fem år og sikkert en 4-5000 timer siden syvendeplassen i Rio. Så ender det med at han bryter etter 36 kilometer, kommenterte NRKs Jann Post da nordmannen brøt.

  – Det er rett og slett litt trist å se. Man vet hva han har lagt ned. Han er knapt hjemme i Bergen i lange perioder og legger alt i dette. Det er ingen kroner å tjene på dette. Han gjør dette kun med en drøm om å ta en medalje, men det ble ikke hans dag i Sapporo, la Post til.

  Tomala tok til slutt gullet på tiden 3:50:08. 36 sekunder bak ham var tyske Jonathan Gilbert. Det ble kanadisk bronse etter at Evan Dunfee snek seg forbi spanske Marc Tur rett før målgang.

  Håvard Haukenes
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tap etter tabbekveld

  Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

  Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i serieligaens tredje kvalifiseringsrunde.

  Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til serieligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen. (NTB)

  UEFA Conference League: FC Prishtina - Bodø/Glimt
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal