Hekkelegenden i dramatisk busskrasj: – Ble helt svimmel ved synet av skaden hennes

Taket ble flerret av bussen der Kevin Young (53) satt. Men verdensrekordholderen var så bekymret over hodeskaden til den unge kvinnen i setet foran, at han ikke merket at han selv hadde store kutt i hodet.

Verdensrekordholderen på 400 meter hekk, Kevin Young, etter bussulyukke i Swansea

SLAPP MED SKREKKEN: Kevin Young var ikke mer skadet enn at han ble utskrevet fra sykehus med noen stifter i hodet etter torsdagens bussulykke.

Foto: Kevin Young / @hurdlegreat4678

– Jeg plukker fortsatt glassbiter ut av håndflatene mine, sier Kevin Young til NRK fredag ettermiddag.

I hele år har verdensrekordholderen på 400 meter hekk vært under press fra Karsten Warholm. Med Young på tribunen i Zürich i august, løp Warholm på 46,92 og ble den nest raskeste på 400 meter hekk gjennom tidene.

Bussulykke Swansea

TAKET FORSVANT: Utrolig nok omkom ingen av passasjerene som satt i andre etasjer da denne dobbeltdekkeren torsdag kjørte inn i en jernbanebru i Swansea.

Foto: Kevin Young / @hurdlegreat4678

Young er glad for at rekorden hans lever. Men akkurat nå er han mer glad for at han selv lever. Kampen om en verdensrekord i friidrett settes så definitivt i perspektiv at det 53-åringen fra USA opplevde torsdag formiddag.

Han satt i andre etasje i en dobbeltdekker som fraktet studenter i Swansea i Wales, der Young for tiden går på et masterprogram i sportsetikk.

Han var på vei til forelesning. Så krasjet bussen inn i en jernbanebro den rett og slett var altfor høy til å komme under.

Stålbjelke flerret av taket

– Da bussen kjørte inn under brua, flerret en stålbjelke av taket. Jeg ble kastet over setet foran meg og slo hodet i en vindskjerm, men unngikk stålbjelken. Vi kunne ikke forutse det som skjedde, for det var dugg på frontruta, forteller han.

Ulykken var naturligvis en stor nyhet i Storbritannia torsdag. Ingen personer omkom, men ifølge BBC ble åtte personer skadet. Én av dem livstruende.

Det var en ung kvinne, som satt i et sete like foran Young.

– Den unge kvinnen ble truffet av stålbjelken, hun snakket i telefonen da det smalt. Det så ut for meg som hun hadde en sprekk i kraniet, forteller 53-åringen.

– Jeg holdt henne i hånda til ambulansepersonalet kom, og snakket til henne for å prøve å holde henne ved bevissthet. Jeg ble helt svimmel ved synet av skaden hennes. Hun prøvde å snakke til meg, mens hun gradvis ble svakere, sier Young.

Merket ikke egne kutt

Kvinnen ble ifølge WalesOnline fløyet i ambulansehelikopter til Universitetssykehuset i Cardiff.

– Jeg var rystet av å se den unge kvinnen i en slik forfatning, så jeg merket ikke engang at jeg selv hadde kutt i hodet. Jeg hadde på meg en caps, og at jeg ble kastet framover med ansiktet vendt nedover, gjorde at jeg ikke fikk glass i ansiktet, forteller Young.

Kutt i hodet på kevin Young

BLODIGE KUTT: Slik så hodet til Kevin Young ut etter smellen. Selv merket han ikke at han var skadet.

Foto: Kevin Young / @hurdlegreat4678

Ikke lenge etter ulykken la han ut bilder av sin egen hodeskade på Instagram, både før og etter sårene ble stiftet sammen.

Han la også ut et bilde av seg selv med bandasje på hodet, ikledd ei e-skjorte som med stor skrift viser verdensrekorden på 400 meter hekk: 46,78, satt under OL i Barcelona i 1992.

– Nå har jeg innsett hvor heldig jeg selv var, sier Kevin Young et drøyt døgn senere.

– Redd for å sovne

Han vil ikke snakke så mye om sine egne skader og smerter. Han er fortsatt mer opptatt av medpassasjeren han prøvde å hjelpe.

Kevin Young

LEGENDE: NRK møtte verdensrekordholder Kevin Young i Zürich i august for å snakke om Karsten Warholms verdensrekordjakt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg var nesten redd for å sovne i går kveld. Jeg klarte ikke slutte å tenke på hvordan det gikk med kvinnen, om hun ville overleve. Det var som en film, erkjenner han.

Selv fikk han besøk av både en professor, lederen for masterprogrammet og flere medstudenter torsdag kveld.

– Jeg er utrolig takknemlig overfor hjelpearbeiderne og politiet, det kan jeg ikke får understreket nok, sier Kevin Young til NRK.

Den 63 år gamle bussjåføren ble arrestert på ulykkesstedet, men ble løslatt igjen fredag ettermiddag, ifølge britiske medier.

Siste nytt

 • Chefs mot 49ers i Super Bowl

  Kansas City Chefs skal møte San Fransisco 49ers i Super Bowl, finalen i amerikansk fotball.

  Kansas-laget slo overraskingslaget Tennessee Titans 35-24 og er i Super Bowl for første gong på 50 år.

  San Fransisco knuste Green Bay Packers 37-20 etter å ha leia 27-0 halvveges. Det er deira første finale på åtte år, og dei har ikkje vunne sidan 1994.

  Super Bowl skal spelast i Miami 2. februar.

  Kansas City Chefs
  Foto: Peter Aiken / AFP
 • Scoret i debuten

  Kristian Thorstvedt scoret da han debuterte for sin nye klubb Genk igår kveld. 20-åringen scoret 23 minutter ut i oppgjøret mot Zulte Waregem. – Utrolig deilig debut med tre poeng og mål. Kunne ikke drømt om noe bedre, skrev han på Twitter etter kampen.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Dårlig nytt for Solskjær

  Etter 2-0-tapet mot Liverpool igår bekreftet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær at Marcus Rashford har pådratt seg et tretthetsbrudd i ryggen. Det betyr at Uniteds toppscorer trolig blir ute i to til tre måneder. – Han har fått en stygg skade og blir ute en stund. Det pleier å ta i hvert fall seks uker å lege et tretthetsbrudd, og så må han ha rehabilitering etter det, sier nordmannen om situasjonen.

  Michael Carrick, Ole Gunnar Solskjær og Marcus Rashford
  Foto: Tim Ireland / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal