Hopp til innhold

– Herregud, så uheldig han er

Amerikaneren Brian Baker (27) var endelig tilbake på tennisbanen etter seks år med alvorlige skader. Så røk menisken.

Brian Baker

Brian Baker trilles vekk i rullestol etter å ha røket menisken i det høyre kneet.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

– Det er forferdelig. Herregud, så uheldig han er. Han er den siste personen jeg unner å oppleve noe slikt, sa Sam Querrey, hans motstander i den skjebnesvangre kampen i Australian Open sist onsdag.

Brian Baker

Brian Baker depper på vei ut fra tennisarenaen i Melbourne.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

Baker hadde tatt seg til 2. runde i årets første Grand Slam-turnering da uhellet var ute.

Baker hadde nettopp tatt ledelsen i kampen med 7-6 i første sett, men på det som skulle være en enkel backhand i starten av det andre settet, fikk han en unaturlig vridning i det høyre kneet.

Baker hylte ut i voldsomme smerter, og falt sammen på hardcourten.

– Det var som om noe slepte frem og tilbake inne i kneet, jeg klarte ikke å rette ut beinet, sa Baker.

Til slutt måtte han fraktes vekk fra tennisarenaen i rullestol. På sykehuset ble det konstatert røket menisk, en skade som kan ta opp til et halvt år å rehabilitere.

Det er langt fra første gang amerikaneren må ta et lengre avbrekk fra tennisbanen.

Slo Djokovic som 19-åring

I 2003 var 17 år gamle Brian Baker et av de største tennistalentene i USA, og var ranket som nummer to på verdensrankingen for juniorklassen.

I 2005 slo han den nåværende verdenseneren Novak Djokovic, og under US Open det samme året slo han ut Gaston Gaudio i første runde, som den gang var ranket som nummer ni i verden. Ting så meget lyst ut for den teknisk begavede spilleren.

Men så begynte skademarerittet.

Operasjon på operasjon

Den uheldige amerikaneren slet med smerter i hoftene etter 2005-sesongen, og like etter måtte han operere sin venstre hofte. Deretter fikk han brokk, som også krevde et større inngrep.

I 2008 skadet han sin høyre albue alvorlig, og måtte operere igjen, før begge hoftene måtte opereres på nytt.

Totalt har Baker vært gjennom fem store operasjoner de siste seks årene. Brian Baker hadde ikke spilt en eneste tennisturnering siden 2005 før han endelig gjorde comeback i fjor.

Super-comeback

Og til tross for den langvarige pausen, har Baker bevist at han fortsatt har tennisteft siden comebacket i mai 2012. I fjorårets Wimbledon spilte han seg helt til 4.-runde uten seeding, og vant også en mindre turnering i Georgia.

Siden han endelig ble frisk, har han klatret nesten 400 plasser på verdensrankingen - fra 458.-plass i Desember 2011 til 57.-plass i januar 2013.

Men nå må ulykkesfuglen belage seg på nye måneder på sidelinjen.

– Han er en veldig god spiller. Han har masse talent og veldig høy tennis-IQ. Han har bare hatt vanvittig uflaks, sier en av Bakers lagkamerater, Tim Smyczek.

Ifølge Baker selv har han aldri før hatt problemer med knærne sine.

Siste nytt

  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal