NRK Meny
Normal

Verdens beste sprinter er tilbake!

Etter en tafatt start på sesongen slo Usain Bolt (28) all motstand i Diamond League-stevnet i London.

Usain Bolt

ATHLETICS-DIAMOND-GBR

I KJENT STIL: Til tross for en noe rufsete finale viste Usain Bolt at han var tilbake i London.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

For i kveld viste jamaicaneren virkelig at han er tilbake i toppen - og vel så det. I sitt første stevne på nesten seks uker fullførte han 100 meterfinalen i London på 9,87 sekund, i svak motvind.

Det til tross for et teknisk svakt gjennomført løp.

Det var nemlig i semifinale-heatet at Usain Bolt virkelig viste at han er tilbake. Der underholdt og flørtet han i kjent stil foran kameraet før startskuddet. Og med 1,2 sekundmeter i motvind nærmest jogget en arrogant jamaicaner inn til klar årsbeste - 9,87 - og det uten å slite seg ut.

Bolt er tilbake

Hadde ikke løpt under ti blank

Bolt har mistet store deler av denne sesongen på grunn av skade. Det har ført til at 28-åringen bare har stilt opp i noen få stevner til nå, som igjen har resultert i at han verken har løpt under ti sekunder på 100 meter eller under 20 sekunder på 200 meter.

Blant annet sto Bolt over Diamond League-stevnene i Paris og Lausanne, samt det jamaicanske VM-uttaket. Det har fått flere eksperter til å tvile på friidretts-artistens VM-sjanser.

Men verdens største friidrettsstjerne har alltid hatt troen på å komme tilbake. Tidligere i uken lovet han gode tider både i dag og i VM.

– Jeg har god selvtillit. Det har gått bra på trening, så jeg er ikke bekymret for tidene. Jeg trenger bare ett løp for å greie 9,7 sekunder, sa han.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag