NRK Meny
Normal

Verdens beste sprinter er tilbake!

Etter en tafatt start på sesongen slo Usain Bolt (28) all motstand i Diamond League-stevnet i London.

Usain Bolt

ATHLETICS-DIAMOND-GBR

I KJENT STIL: Til tross for en noe rufsete finale viste Usain Bolt at han var tilbake i London.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

For i kveld viste jamaicaneren virkelig at han er tilbake i toppen - og vel så det. I sitt første stevne på nesten seks uker fullførte han 100 meterfinalen i London på 9,87 sekund, i svak motvind.

Det til tross for et teknisk svakt gjennomført løp.

Det var nemlig i semifinale-heatet at Usain Bolt virkelig viste at han er tilbake. Der underholdt og flørtet han i kjent stil foran kameraet før startskuddet. Og med 1,2 sekundmeter i motvind nærmest jogget en arrogant jamaicaner inn til klar årsbeste - 9,87 - og det uten å slite seg ut.

Bolt er tilbake

Hadde ikke løpt under ti blank

Bolt har mistet store deler av denne sesongen på grunn av skade. Det har ført til at 28-åringen bare har stilt opp i noen få stevner til nå, som igjen har resultert i at han verken har løpt under ti sekunder på 100 meter eller under 20 sekunder på 200 meter.

Blant annet sto Bolt over Diamond League-stevnene i Paris og Lausanne, samt det jamaicanske VM-uttaket. Det har fått flere eksperter til å tvile på friidretts-artistens VM-sjanser.

Men verdens største friidrettsstjerne har alltid hatt troen på å komme tilbake. Tidligere i uken lovet han gode tider både i dag og i VM.

– Jeg har god selvtillit. Det har gått bra på trening, så jeg er ikke bekymret for tidene. Jeg trenger bare ett løp for å greie 9,7 sekunder, sa han.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal