Verås Larsen til semifinalen

Eirik Verås Larsen leverte varene i dagens forsøksheat på K1 500 og kvalifisrte seg til semifinalen.

Eirik Veras Larsen

Eirik Veras Larsen

Padleren fra Flekkefjord ble klokket inn på tiden 1.36,4 min og andre plass, 0.8 sekunder bak vinneren Adam van Koeverden fra Canada.

Verås Larsen er allerede klar for finalen i K1 1000 meter , og viste styrke i dagens forsøk.

Nordmannen fikk en god start, men gikk rollig ut bak regjerende OL-mester van Koeverden, som også ledet ved 250 meter.

Nordmannen lå lenge på femteplass, men økte etterhvert farten og sikret seg andreplassen. Det holdt til semifinaleplass, ettersom de seks beste gikk videre.

Beste løpet på flere år

Starten på K1 500
Foto: NRK

Tidligere OL-vinner i padling Knut Holmann var svært fornøyd med Verås Larsens gjennomføring.

- Dette viser at han er sterk og at han kan være med å kjempe om medalje på distansen. Dagens padling var noe av beste jeg har sett av han på mange år.

- Det var et veldig bra løp, med en god finish. Det er oppløftende å se at han er tilbake på 500 meter også, sa NRKs ekspertkommentator Knut Holmann etter kvalifiseringen.

K1 500 er en ganske annen øvelse, men den passer godt for Verås Larsen til tross for at han har en rolig start.

- Det kreves større toppfart, man må være en raskere padler samtidig som man må ha krefter mot slutten, fortsetter Holmann.

Verås Larsen var med hele veien og han klarte å plukke alle sammen bortsett fra van Koeverden. Tempo var det ingenting å si noe på. Han satte nemlig ny norsk rekord på 500 meter.

- Norsk rekord med 1.36,443 viser at han er med, selv om han er mer ustabil på denne distansen enn på 1000 meter, sier landslagssjef Morten Ivarsen til NTB.

- Hva sier tiden?

- Litt, men ikke alt. Banen er rask, og det er rundt 30 grader i vannet. Når det er så varmt, pleier det å bli gode tider. Alle utøverne er raske her. Adam van Koeverden satte verdensrekord (1.35,554) i dag, sier Ivarsen.

I Aten-OL 2004 vant Verås Larsen gull på 1000 meter K-1 og bronse på 500 meter K-2 (sammen med Nils Olav Fjeldheim) i løpet av en drøy time.

Finalen i K1-500 går på lørdag.

Les også: Resultat K1 500, med Eirik Verås Larsen

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Godt utgangspunkt i historisk renn

  Det var en historisk begivenhet i Oberstdorf som åpnet en fullspekket VM-dag lørdag. Og de norske kvinnene leverte varene i hoppbakken.

  Status før langrennet senere i dag er at Mari Leinan Lund går ut tre sekunder foran Gyda Westvold Hansen i den historiske konkurransen.

  Westvold Hansen er bare tre sekunder bak teten, men føler nok at hun har mer inne enn det hun fikk vist i hoppbakken i dag.

  – Jeg henger med, men teknisk så gjør jeg ikke det jeg skal. Og da blir jeg litt skuffa, sa Westvold Hansen etter hopprennet.

  Leder Mari Leinan Lund var noe mer fornøyd med sitt hopp.

  – Det var veldig morsomt. Det blir et rotterace i langrennet. Jeg får bare prøve å henge og håpe på det beste til slutt, sier Lund.

  Marte Leinan Lund er 24 sekunder bak, mens Mille Moen Flatla starter 1.42 sekunder bak teten.

 • Løypene saltes

  Varmen og snøforholdene har mildt sagt vært et hett tema den første uka i Oberstdorf.

  Under torsdagens sprint med tidlig start, ble løypene saltet under prepareringen natten før. Det er ikke meldt like varmt i dag som de foregående dagene, men gradestokken er uansett på plussiden.

  Derfor er løypemannskapet nå i full gang med å laste salt på biler og snøskutere for å få ut i løypa før kvinnenes skiathlon som begynner 11.45.

  Med skibytte både hos kvinnene og herrene, blir det med andre ord en svært travel dag for smørerne i Oberstdorf i dag.

  Salting
  Foto: NRK
 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

Sendeplan

Kl. Program Kanal