NRK Meny
Normal

Drømmen i grus for Williams-søstrene

Det ble ikke mer enn to runder for Williams-søstrene i årets Roland Garros.

Britain Wimbledon Tennis

Søstrene Williams er blant verdens beste tennisspillere. I år møttes de nesten til kamp i French Open

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Den amerikanske tennisstjernen Venus Williams tapte mot 19-årige Anna Schmiedlova onsdag, og røk dermed ut av Roland Garros.

Hun tapte 2-6, 6-3, 6-4 over det unge, slovakiske talentet.

Samtidig tapte lillesøster og storfavoritt Serena Williams (32) mot spanske Garbine Muguruza (20). Spanjolen vant 6-2, 6-2 over den amerikanske tennisstjernen.

Dermed gikk begge Williams-søstrene av grusbanen i Paris med sjokkerende dårlige resultater.

Vil aldri tape igjen

– Det er ikke enden av verden. Nå skal jeg hjem og jobbe fem ganger så hardt så jeg aldri taper igjen, sa Serena Williams til BBC etter tapet, som var det største tapet hun noensinne har hatt i Grand Slam-turneringer.

Samtidig roste hun Muguruza for seieren.

– Hun spilte veldig bra og veldig smart, sa Williams.

Venus Williams var skuffet over sin egen prestasjon og levde ikke opp til sine egne forventninger i den franske turneringen.

– Jeg følte at dette var en duell jeg kom til å vinne. Jeg hadde absolutt forventet å komme videre til neste runde, sa Venus Williams.

Søstrene har ikke røket ut av en turnering på samme dag siden Wimbledon i 2011.

Kunne blitt søsteroppgjør

Om begge Williams-søstrene hadde klart seg gjennom andre runden av turneringen ville de to møtt hverandre til kamp i tredje runde.

I fjor spilte søstrene mot hverandre i en treningskamp for første gang på fire år. Da knuste Serena storesøsteren 6-1, 6-2 på bare 54 minutter.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par