NRK Meny
Normal

Venus mot finale

Eldstesøster Williams har virkelig funnet godformen.

Venus Williams

Venus Williams

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Venus Williams er to kamper unna Wimbledon-trofeet etter å ha slått russiske Svetlana Kuznetsova i kvartfinalen torsdag. Amerikaneren som feide Maria Sjarapova av banen i fjerde runde har virkelig funnet formen på det engelske gresset.

Nervøs avslutning

Kuznetsova ble slått i to strake sett, 6-3, 6-4.

Den russiske femteseeden holdt på å breake Williams på stillingen 5-4 til Williams i andre sett, men amerikaneren samlet seg - og avgjorde kampen.

- Hun så nervøs ut på slutten, men jeg tror det går mot finale, sa ekspertkommentator Jan Frode Andersen etter at kampen var over.

Williams er seedet som nummer 23 i turneringen, men er etter storspill sålangt mange tennisekspertes favoritt, sammen med Justine Henin, til å vinne i Wimbledon.

Fornøyd, men tenker ikke på finalen

- Det føltes bra på Centre Court i dag og det er den beste banen her. Jeg har vært i fem finaler i Wimbledon og Centre Court har vært bra for både min søster (Serena) og meg, smilte en fornøyd Venus Williams etter kampen. 

Venus Williams har vunnet tre Wimbledon-turneringer, og vet hva hun prater om.

- Jeg føler meg alltid bra her på gresset, i dag var intet unntak. Det siste gamet var ok på starten, men etterhvert begynte jeg å rushe det litt, og det var dårlig av meg å gi henne (Kuznetsova) muligheten til å komme inn i kampen igjen. Men jeg klarte det til slutt!

- Jeg var fokusert og bra i dag, men jeg tar en kamp av gangen. Nå fokuserer jeg på semifinalen, ikke finalespill.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal