Velta: – Jeg klarte knapt stå på bena

Rune Velta satt igjen helt alene på toppen, men tålte presset og hoppet ned til VM-gull for Norge i normalbakkerennet.

Med et hopp på 95,5 meter sikret Rune Velta VM-gullet.

Mannen som aldri har vunnet i verdenscupen leverte så det holder i normalbakken i Falun.

Severin Freund ledet før Velta satte utenfor, og det ble veldig jevnt etter at Velta havnet på 95,5 meter, en halv meter bak det Freund hoppet. På sletta ventet både Velta spent på om det holdt.

Det var 57 lange sekunder å vente før avgjørelsen kom. Den viste at Velta var 0,4 poeng før Freund. Verdensmester.

– Det var verst å vente på poengsummen. Da jeg innså at jeg vant var det så vidt jeg klarte å stå på beina, sier verdensmesteren.

– Jeg fikk litt flashback til Willingen

Veltas beste resultat i hoppbakken er fra verdenscupen i Willingen i februar 2015. Da ble han nummer to, bare ett poeng fra seier. Da ledet samme mann, Freund, før Velta skulle utenfor.

– Jeg fikk litt flashback til Willingen. Da ble jeg nummer to Freund, men heldigvis holdt det, sier Velta om følelsen før han satte utenfor.

Hopptrener, Alexander Stöckl, var sikker på at han ville levere i den andre omgangen.

Rune Velta

RØRT: Rune Velta prøvde så godt han kunne å holde igjen tårene da nasjonalsangen ble spilt på pallen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Jeg var nesten sikker på at han ville gjøre et godt hopp, men om det holdt til seier i VM var jeg ikke sikker på. Det er helt fantastisk, sier treneren.

– Det blir vel kanskje en kake

Det var en tydelig rørt Rune Velta da nasjonalsangen ble spilt podiet etter seieren.

– Det var ekstremt deilig. Jeg ble litt rørt oppe der ja, men også glad og blid.

– Hva skal du gjøre utover kvelden nå da?

– Jeg vet ikke helt. Det blir vel kanskje en kake, og så blir det vel dopingkontroll og slikt. Nok å gjøre i kveld og, sier verdensmesteren beskjedent.

Ledet etter den første omgangen

Arne Scheie var stolt på Rune Veltas vegne etter VM-gullet

Rune Velta ledet med 1,7 poeng foran Stefan Kraft fra Østerikke etter den første omgangen. Severin Freund fra Tyskland lå som nummer tre, 2,5 poeng bak nordmannen.

De resterende norske lå også godt an etter det første hoppet. Både Anders Fannemel og Anders Bardal var inne blant topp ti, mens Anders Jacobsen lå litt lenger ned på en 18. plass.

Johan Andre Forfang ble diskvalifisert på grunn av dressen før rennet.

Rune Velta var overlykkelig etter VM-gullet.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny jobb for Jacobsen

  Tidligere skihopper og NRK-ekspert, Anders Jacobsen, er ansatt som sportssjef i Norges motorsportforbund og begynner i sin nye jobb allerede 1. november, skriver NTB. Jacobsen erkjenner at han ikke har så mye erfaring med motorsport, men gleder seg til utfordringen. – Jeg har en del tanker i forhold til hva vi kan gjøre, sier han.

  – Bedre toppidrettshode skal man lete lenge etter, og dette vil være med å løfte forbundets satsing på toppidrett, sier generalsekretær Tony Isaksen.

  Anders Jacobsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Superrekken brutt for Hovland

  Etter rekordmange 19 runder på rad med under 70 slag sa det til slutt stopp for Viktor Hovland. På den tredje runden på PGA-turneringen i Sør-Korea endte nordmannen på 74 slag, og er totalt fire slag under par og en delt 33.-plass før avslutningen søndag. Hovland gikk runden med fire birdies og fire bogeys, men på siste hull ble det en dobbelbogey. Justin Thomas og Danny Lee deler ledelsen, 15 under par.

  cAzcm8UeBj4
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Di Maria-dobbel da PSG vant

  Angel Di Maria var den store spilleren da Paris Saint-Germain vant 4-1 borte mot Nice i den franske toppdivisjonen fredag.

  Argentineren scoret to mål på seks minutter før pause da hovedstadsklubben tok tre poeng fredag. De økte ledelsen på toppen av tabellen.

  Nantes på andreplass er fem poeng bak, men kan knappe inn når de møter bunnlaget Metz på bortebane lørdag.

  DXhS2bwFxBo
  Foto: Daniel Cole / Daniel Cole

Sendeplan

Kl. Program Kanal