NRK Meny
Normal

Velta: – Planica er lillebror

PLANICA/OSLO (NRK): Rune Velta avsluttet sesongen med en sterk 3.-plass i skiflygingsrennet i Planica. Verdensrekorden til Vikersund fikk leve videre.

Rune Velta hoppet 230,5, som så langt er det nest lengste hoppet i første omgang. Kommentatorer: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen

VIDEO: Se Rune Veltas hopp på 230,5 meter i 1. omgang.

Rune Velta la grunnlaget for pallplasseringen med et fint hopp i 1. omgang på 230,5 meter. Han avsluttet med et hopp på 226,5 meter i monsterbakken i Planica søndag.

Det holdt til tredjeplass i rennet.

– Det var gøy, jeg følte at jeg fikk til flygingen mye bedre i dag, sier Velta til NRK.

Hvordan vil du oppsummere sesongen?

– Det har vært den største sesongen i min karriere, og nå er målet å fortsette å utvikle meg som skihopper. Målet neste år må bli å henge bedre med fra starten av, sier han.

Tepes vant rennet

Verdenscupavslutningen i Planica ble avsluttet uten å slette verdensrekorden fra Vikersund på 251,5 meter. Men Peter Prevc satte ny bakkerekord da han svevde ned til 248,5 meter.

– Bakken er veldig fin, men inntil videre er den lillebror i forhold til Vikersund, påpeker Velta.

Se video: Den slovenske fansen vil ha tilbake verdensrekorden:

Kampen om verdens lengste svev har nådd nye høyder med utbyggingen av den nye Planica-bakken. Reporter: Hans Henrik Løken, foto/redigering: Ketil Kern.

Rennet søndag ble vunnet av sloveneren Jurij Tepes. Han dro til med et kjempehopp i finaleomgangen på 244 meter (se video).

Dermed suste han forbi landsmannen Peter Prevc på resultatlisten. Sistnevnte, som ledet etter den første omgangen, strakk seg til 233,5 meter i annen omgang søndag, og det holdt ikke til seier.

Velta endte med 418,2 poeng og holdt seg på god avstand av de to beste.

Skuffet Fannemel

Anders Fannemel endte på 11.-plass til slutt. Han strekte seg til 214 meter i annen omgang etter et hopp på 226 meter i 1. omgang.

– Jeg er skuffet, jeg er alltid skuffet når jeg hopper dårlig, sier Fannemel til NRK.

– Sesongen har likevel vært over all forventning, legger han til.

Andre Forfang tok 15.-plassen, mens Andreas Stjernen ble nummer 17. Den siste norske deltakeren, Anders Jacobsen, tok 21.-plassen.

Freund vant verdenscupen

Severin Freund vant verdenscupen sammenlagt etter å blitt nummer sju i søndagens konkurranse.

Han endte med samme poengsum som konkurrenten Peter Prevc (1729 poeng), men vant likevel kula fordi han har vunnet flere renn enn Prevc.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var en svært fornøyd mann etter sesongens siste hopprenn.

– Det er en av de mest innholdsrike sesonger i norsk hoppsport noensinne.Vi gjør det veldig bra på de fleste nivåer, sier han til NRK.

Rune Velta ender på tredjeplass i siste hopprenn for denne sesongen. Kommentatorer: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen
Kjempehopp av Jurij Tepes Ikke ny verdensrekord, men lander på imponerende 244 meter. Kommentatorer: Christan Nilssen og Johan Remen Evensen

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal