NRK Meny
Normal

Velt kan ha reddet Tour de France-plass

BOURGOIN-JALLIEU (NRK): – Jeg tjente kanskje på det avbrekket jeg fikk, sier Vegard Stake-Laengen (28).

Vegard Stake Laengen

TOUR DE FRANCE-KLAR: Vegard Stake Laengen har bra med overskudd og vil gå i flere brudd under årets Tour de France – som blir hans første.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

28-åringen har syklet færre konkurranser enn vanlig denne våren og føler seg sterk.

– Jeg har ladet batteriene, sier Laengen fornøyd til NRK.

Han sitter på en sykkelmølle foran lagbussen til sitt arabiske lag UAE og sykler syra ut av beina etter 38.-plassen på onsdagens tempoetappe i Critérium du Dauphiné.

– Det føltes bra i dag, men det gikk ikke fort nok, sier han.

Men det er ikke nå han skal være på topp i Frankrike. Om drøyt tre uker kommer han tilbake for første gang som Tour de France-syklist. Det er da det gjelder.

– Den store drømmen er en etappeseier, sier UAE-rytteren som sier han håper å komme med i flere brudd underveis.

Vegard Stake Laengen

TOUR OF CALIFORNIA: Vegard Stake Laengen imponerte i USA da han endte på sjetteplass sammenlagt i Tour of California i mai. Det var hans første konkurranse etter velten som satte han ut av spill.

Foto: Chris Graythen / AFP

Hell i uhell

Men veien frem til han nylig fikk klarsignalet om Tour de France-debuten, har vært annerledes. Etter Flandern rundt veltet nordmannen og mistet over en måned med konkurranser.

Men det kan ha vært hell i uhell.

– Den velten gjorde at jeg måtte ta en del dager av sykkelen og da ble det en periode med løpsfri. Selv om det var dumt å velte der og da har jeg kanskje tjent på at jeg fikk et avbrekk.

– Jeg har ikke så mange løpsdager totalt sett i år så det er bra for resten av sesongen, sier 28-åringen.

For en av Vegard Stake Laengens styrker er at han er god til å trene på egen hånd og at han klarer å finne formen på den måten. Noe han beviste da han dro til Tour of California i mai etter en måned uten konkurranse.

Der endte han til slutt på en sterk sjetteplass sammenlagt, gg like etterpå ble han tatt ut på Tour de France-laget til UAE.

– Kan den velten ha vært det som fikset deg Tour de France-plass?

– Vanskelig å si, men for meg så funker det ofte med trening og da var det greit å få en fin treningsperiode.

«Hvordan skal dette gå?»

De mange ekstra treningstimene er det uansett veldig greit å ha i banken når han reiser til blodslitet Frankrike i starten av juli.

– Det kan være ganske harde enkeltdager hvor man tenker «hvordan skal dette gå?», og så er det fortsatt to uker igjen, men du er helt skutt. Men det pleier ofte å løsne litt etter hvert så det må man ha i bakhodet, sier nordmannen som tidligere har syklet både Spania Rundt og Giro d'Italia.

Men nå venter altså den største touren av dem alle, kanskje takket være en velt.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal