Velt kan ha reddet Tour de France-plass

BOURGOIN-JALLIEU (NRK): – Jeg tjente kanskje på det avbrekket jeg fikk, sier Vegard Stake-Laengen (28).

Vegard Stake Laengen

TOUR DE FRANCE-KLAR: Vegard Stake Laengen har bra med overskudd og vil gå i flere brudd under årets Tour de France – som blir hans første.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

28-åringen har syklet færre konkurranser enn vanlig denne våren og føler seg sterk.

– Jeg har ladet batteriene, sier Laengen fornøyd til NRK.

Han sitter på en sykkelmølle foran lagbussen til sitt arabiske lag UAE og sykler syra ut av beina etter 38.-plassen på onsdagens tempoetappe i Critérium du Dauphiné.

– Det føltes bra i dag, men det gikk ikke fort nok, sier han.

Men det er ikke nå han skal være på topp i Frankrike. Om drøyt tre uker kommer han tilbake for første gang som Tour de France-syklist. Det er da det gjelder.

– Den store drømmen er en etappeseier, sier UAE-rytteren som sier han håper å komme med i flere brudd underveis.

Vegard Stake Laengen

TOUR OF CALIFORNIA: Vegard Stake Laengen imponerte i USA da han endte på sjetteplass sammenlagt i Tour of California i mai. Det var hans første konkurranse etter velten som satte han ut av spill.

Foto: Chris Graythen / AFP

Hell i uhell

Men veien frem til han nylig fikk klarsignalet om Tour de France-debuten, har vært annerledes. Etter Flandern rundt veltet nordmannen og mistet over en måned med konkurranser.

Men det kan ha vært hell i uhell.

– Den velten gjorde at jeg måtte ta en del dager av sykkelen og da ble det en periode med løpsfri. Selv om det var dumt å velte der og da har jeg kanskje tjent på at jeg fikk et avbrekk.

– Jeg har ikke så mange løpsdager totalt sett i år så det er bra for resten av sesongen, sier 28-åringen.

For en av Vegard Stake Laengens styrker er at han er god til å trene på egen hånd og at han klarer å finne formen på den måten. Noe han beviste da han dro til Tour of California i mai etter en måned uten konkurranse.

Der endte han til slutt på en sterk sjetteplass sammenlagt, gg like etterpå ble han tatt ut på Tour de France-laget til UAE.

– Kan den velten ha vært det som fikset deg Tour de France-plass?

– Vanskelig å si, men for meg så funker det ofte med trening og da var det greit å få en fin treningsperiode.

«Hvordan skal dette gå?»

De mange ekstra treningstimene er det uansett veldig greit å ha i banken når han reiser til blodslitet Frankrike i starten av juli.

– Det kan være ganske harde enkeltdager hvor man tenker «hvordan skal dette gå?», og så er det fortsatt to uker igjen, men du er helt skutt. Men det pleier ofte å løsne litt etter hvert så det må man ha i bakhodet, sier nordmannen som tidligere har syklet både Spania Rundt og Giro d'Italia.

Men nå venter altså den største touren av dem alle, kanskje takket være en velt.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal