Vellykket operasjon for Bardal

En komplisert håndleddsoperasjon onsdag gikk som den skulle for Anders Bardal, som nå begynner hardkjøret for å bli klar til VM.

Anders Bardal

Anders Bardal

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Bardal (32) var i dag tidlig gjennom en vellykket operasjon på St. Olavs Hospital i Trondheim. Det opplysen Skiforbundet i en pressemelding onsdag.

– Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25. Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringa i liten bakke begynner og jeg er forsiktig optimist, sier Bardal via pressemeldingen.

Kanonhopp

Bardal slo hånden ned i bakken etter å ha gjort et kjempehopp i polske Wisla forrige torsdag. Dårlig timing for en hopper som var på vei tilbake til toppformen,

VM kan ryke for Anders Bardal. Den regjerende verdensmesteren må opereres etter at han falt og brakk håndleddet i kvalifiseringen i polske Wisla i dag. 
Skaden er verre enn han først trodde.

Se hoppet der Bardal skadet håndleddet.

Bardal reiste deretter tilbake til Trondheim, og har gjennomgått flere undersøkelser før han onsdag ble operert.

– Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig. Dette betyr at bruddet i hånda er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire-seks uker å lege et slikt brudd, forteller fysioterapeut/Manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget.

Alt er blitt koordinert av helseteamet til hopplandslaget i samarbeid med lege Lars Engebretsen ved Olympiatoppen.

Siste nytt

 • Heldig Wolves-mål senket Leeds

  Kalvin Phillips var uheldig og styrte ballen i eget mål da Wolverhampton fikk med seg tre poeng fra Elland Road.

  Wolves-spiss Raul Jimenez gjorde et strålende forarbeid, men skuddet hans var svakt før den engelske landslagsspilleren styrte ballen mot eget mål forbi en utspilt keeper.

  Premier League - Leeds United v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • Karabatic langtidsskadet

  en franske håndballgiganten Nikola Karabatic må belage seg på et langt skadefravær. Han har pådratt seg en alvorlig korsbåndskade.

  Det melder 36-åringens klubb, Paris Saint-Germain, i en uttalelse på egne nettsider mandag.

  Der fremgår det at Karabatic ble skadd i seriekampen mot Ivry i helgen. Det fremre korsbåndet i det høyre kneet til Karabatic viste seg å være avrevet.

  Nikola Karabatic fikk det tøft mot Portugal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal