NRK Meny
Normal

Vegard (23) blir lagkamerat med André Greipel

Sykkeltalentet Vegard Breen (23) er klar for sitt første profflag. Unggutten har skrevet kontrakt med World Tour-laget Lotto-Belisol.

Vegard Breen

Vegard Breen skal nå sykle side om side med superspurteren André Greipel (innfelt).

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg gleder meg stort. Det blir store og nye utfordringer for meg. Jeg har ikke så mye erfaring med store sykkelritt, så det skal bli spennende, sier Breen til NRK.no.

Vegard Breen

Vegard Breen under U23-VM i 2012.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

23-åringen blir Lotto-rytter fra 1. januar, og ifølge sykkelnettstedet har nordmannen skrevet en toårskontrakt med profflaget.

Lotto-Belisol, som er den belgiske versjonen av Norsk Tipping, er et av sykkelsportens mest kjente lag. Lagets største stjerne, André Greipel, tok én etappeseier i årets Tour de France.

Vil sykle klassikere

Frem til nå har Breen syklet for Joker Merida. Breen forteller at han valgte Lotto-laget da de ønsker å satse på vårklassikerne.

– Jeg har kjørt nok på brostein til at jeg vet at jeg liker det og er god på det, sier den ferske proffrytteren.

– De vil kjøre inn resultater, men samtidig er det muligheter til å være med å bidra som hjelperytter til at laget vinner, sier Breen om valget av Lotto-Belisol.

Vil slåss med Edvald

Breen er ansett som et av Norges største sykkeltalenter. I starten av juni vant han etapperittet Ronde de l’Oise sammenlagt. Breen omtaler seg selv som en klassikerrytter.

– Målet er å utvikle meg til å bli en god syklist. Jeg er ikke akkurat tiltenkt noen kapteinsrolle. Jeg skal bare bli bedre, og være en del av store ritt, sier Breen.

– Har Edvald Boasson Hagen noe å frykte?

– Hehe, ikke akkurat neste år. Men på sikt så er jo målet å hevde meg i toppen, sier ambisiøse Breen.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint