NRK Meny
Normal

Vegard (23) blir lagkamerat med André Greipel

Sykkeltalentet Vegard Breen (23) er klar for sitt første profflag. Unggutten har skrevet kontrakt med World Tour-laget Lotto-Belisol.

Vegard Breen

Vegard Breen skal nå sykle side om side med superspurteren André Greipel (innfelt).

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg gleder meg stort. Det blir store og nye utfordringer for meg. Jeg har ikke så mye erfaring med store sykkelritt, så det skal bli spennende, sier Breen til NRK.no.

Vegard Breen

Vegard Breen under U23-VM i 2012.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

23-åringen blir Lotto-rytter fra 1. januar, og ifølge sykkelnettstedet har nordmannen skrevet en toårskontrakt med profflaget.

Lotto-Belisol, som er den belgiske versjonen av Norsk Tipping, er et av sykkelsportens mest kjente lag. Lagets største stjerne, André Greipel, tok én etappeseier i årets Tour de France.

Vil sykle klassikere

Frem til nå har Breen syklet for Joker Merida. Breen forteller at han valgte Lotto-laget da de ønsker å satse på vårklassikerne.

– Jeg har kjørt nok på brostein til at jeg vet at jeg liker det og er god på det, sier den ferske proffrytteren.

– De vil kjøre inn resultater, men samtidig er det muligheter til å være med å bidra som hjelperytter til at laget vinner, sier Breen om valget av Lotto-Belisol.

Vil slåss med Edvald

Breen er ansett som et av Norges største sykkeltalenter. I starten av juni vant han etapperittet Ronde de l’Oise sammenlagt. Breen omtaler seg selv som en klassikerrytter.

– Målet er å utvikle meg til å bli en god syklist. Jeg er ikke akkurat tiltenkt noen kapteinsrolle. Jeg skal bare bli bedre, og være en del av store ritt, sier Breen.

– Har Edvald Boasson Hagen noe å frykte?

– Hehe, ikke akkurat neste år. Men på sikt så er jo målet å hevde meg i toppen, sier ambisiøse Breen.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal