NRK Meny
Normal

Innkaller hele Idretts-Norge for å gi Bjørndalen IOC-støtte

Idrettsstyret innkaller til ekstraordinært Idrettsting. Hensikt: Å få Ole Einar Bjørndalen valgt inn som utøverrepresentant i IOC.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er Norges kandidat som utøverrepresentant i IOC.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi tror at Ole Einar står veldig sterkt, sier idrettspresident Børre Rognlien til NRK.

Børre Rognlien

Idrettspresident Børre Rognlien og Idrettsstyret kaller inn til ekstraordinært Idrettsting.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Idrettsstyret har allerede vedtatt Ole Einar Bjørndalen som kandidat til vervet.

Tirsdag vedtok styret å innkalle til ekstraordinært ting som et ledd i å få Bjørndalen offisielt valgt som Norges kandidat til det prestisjefylte vervet.

– Når vi har en mulighet til å få Ole Einar valgt som IOC-representant for de aktive, så må vi gjøre alt vi kan for å få det til, mener Rognlien.

– Koster noen penger

Årsaken til at det må holdes et ekstraordinært ting er at IOC krever at Norges olympske komité endrer regler som gjelder ansattes representasjon i styret.

Denne lovendringen er helt nødvendig om Norge skal nå frem med Bjørndalens kandidatur.

Dermed må representanter fra alle kretser og særforbund kalles inn, og til sammen må over 300 representanter møte opp for å få vedtatt lovendringen.

Lovendringen må være gjennomført før 14. oktober.

– Styret var veldig i tvil. Dette koster jo noen penger. Men vi synes det er så viktig å prøve å opprettholde en representasjon internasjonalt. Og vi har en glimrende kandidat i Ole Einar som også er motivert selv, sier han.

Suksess

Ole Einar Bjørndalenhar signalisert at han gir seg etter OL i Sotsji.

Han er en av tidenes mestvinnende skisportutøvere med 93 enkeltseiere i verdenscupen (pluss en verdenscupseier i langrenn).

Han har 50 medaljer fra OL og VM, hvorav 25 er gullmedaljer.

Kan bli valgt inn i IOC

Bjørndalen får imidlertid konkurranse om vervet. Han er en av ni kandidater.

De øvrige er langrennsløperen Pietro Piller-Cotter fra Italia, skiskytteren Darya Domracheva fra Russland og alpinistene Didier Cuche fra Sveits, østerriksk-fødte Kilian Albrecht fra Bulgaria, Ana Jelusic fra Kroatia, Tanja Poutiainen fra Finland, Sarka Zahrobska fra Tsjekkia og den kanadiske ishockeyspilleren Hayley Wickenheiser.

Blir Bjørndalen valgt inn i utøverkomiteen sitter han i fire år. Han får også muligheten til å bli valgt inn som medlem i Den internasjonale olympiske komité.

Norge har tidligere hatt utøvere som Johann Olav Koss og Ådne Søndrål i utøverkomiteen. Begge ble valgt inn som medlemmer i IOC.

Det ekstraordinære idrettstinget skal holdes 28. september.

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første mål på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal