NRK Meny
Normal

Her er de villeste Super Bowl-veddemålene

Får vinnerlagets trener blå væske, kyllingkraft eller kakao over seg? Det er ikke én ting det ikke veddes om under Super Bowl.

Super Bowl Football

Betting-salskapene blir mer og mer kreative når det gjelder hva det kan veddes om i forbindelse med Super Bowl.

Foto: Charlie Riedel / Ap

Super Bowl er gedigent i USA. Ikke bare vil folk få med seg selve sporten – også reklameinnslagene og opptredenene i pausen får minst like stor oppmerksomhet.

Mer og mer kreativ tipping

Den store interessen rundt det største idrettsarrangementet i USA har ført til at det har gått sport i å vedde om alt mellom himmel og jord i forbindelse med finalen mellom Denver Bronco og Seattle Seahawks.

Når kampen avgjøres er det tradisjon at vinnerlagets trener blir dynket i væske av et eller annet slag. Hva denne væsken er, og hvilken farge den har, har nå blitt et av de mange utradisjonelle veddemålene i forkant av Super Bowl-finalen.

Her er alternativene det kan settes penger på:

Gul (4,00 i odds), rød (8,00 i odds), limegrønn (11,00 i odds), kyllingkraft (51,00 i odds), vann (3,00 i odds), oransje (5,00 i odds), blå (8,00 i odds), kakao (51,00 i odds).

Hvor mange ganger..

Denver Broncos quarterback Peyton Manning er kjent for å rope kodeord på banen. Under kampen mot San Diego Chargers i midten av januar var ordet han ropte «Omaha».

Nå veddes det om hvor mange ganger han kommer til å rope det under søndagens Super Bowl. Oddsen på at han sier det over 27,5 ganger er på 1,83, det samme er oddsen på at han gjør det under 27,5 ganger.

Ifølge Doc’sports er det lite sannsynlig at han kommer til å bruke det samme ordet under Super Bowl-finalen på grunn av at motstanderlaget har hatt flere uker på å analysere spillet hans.

(Saken fortsetter under bildet)

Super Bowl 2014

Enten Denver Bronco-trener John Fox (t.v.) eller Seattle Seahawks hovedtrener Pete Carroll kommer til å stå igjen som trener for vinnerlaget i Super Bowl-finalen. Tradisjonen er at vinnerlagets trener blir dynket i væske. Nå satses det penger på hvilken farge det kommer til å være på væsken.

Hvem takker han først?

Et annet spørsmål folk setter penger på er hvem spilleren som blir kåret til Super Bowls mest verdifulle spiller kommer til å takke først.

Her er oddsen: Han takker ingen, eller noen som er med på listen (3,50), fansen (6,00), lagkameratene (3,00), familien (6,00), treneren/eieren (9,00).

Utover den mer tradisjonelle tippingen på hvem som vinner, antall mål og så videre, kan det også veddes på om noen av spillerne kommer til å få straff for overdreven feiring. Her er oddsen for ja 4.00 og for nei 1,20.

Det settes også penger på om Seattle Seahawks Percy Harvin kommer til å bli skadet i løpet av kampen. Oddsen for ja er 4,00 og for nei 1,20.

(Saken fortsetter under bildet)

Percy Harvin

Et av spørsmålene man kan sette penger på er hvorvidt Seattle Seahawks Percy Harvin kommer til å bli skadet i løpet av kampen.

Foto: ELSA / Afp

Snø eller ikke?

Super Bowl finalen spilles i år i New Jersey. Her har været vært uvanlig denne vinteren, og mange har satt penger om det kommer til å falle snø i løpet av Super Bowl-finalen. Oddsen for ja er 3,5, og for nei 1,25.

Snø-veddemålet har aldri før vært relevant for Super Bowl, ifølge Doc’sports. Værmeldingene viser at det er 40 prosent sjanse eller lavere for at det kommer til å snø i løpet av dagen.

Hvis strømmen på stadion skulle gå under kampen kan de som satte penger på at den ville gå kunne cashe inn 26 ganger det de veddet.

Tipper på hodeplagg

En av artistene som skal opptre i pausen er Bruno Mars. Og selvfølgelig veddes det om hvilken sang han kommer til å åpne med.

Her er oddsen: Grenade (3,50), Just the way you are (7,00), Locked out of heaven (4,00), Marry you (8,00), The lazy song (11,00), Treasure (3,00), Gorilla (11,00).

Hvilket hodeplagg han velger under opptredenen kan du også vinne eller tape penger på. Alternativene er Fedora-hatt (1,63), pelshatt (6,00), strikkelue (11,00), ikke noe hodeplagg (3,00).

Som alltid skal en artist framføre den amerikanske nasjonalsangen før kampen, i år har Renee Flemming fått oppgaven. Nå veddes det om hun kommer til å glemme minst ett ord når hun synger nasjonalsangen. Oddsen for ja er 3,50 og for nei 1,25.

Det tippes også på hvilken farge det kommer til å være på Flemmings hansker under nasjonalsangen.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk