Veddemålet han ønsker å tape

Aksel Lund Svindal leder verdenscupen med 129 poeng på nestemann i den sammenlagte verdenscupen.

Aksel Lund Svindal
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Nå mener mange at det bare er et tidsspørsmål om når den er avgjort i nordmannens favør.

Det gjorde at NRK inngikk et veddemål med Lund Svindal. Et veddemål han ønsker å tape.

Video nsps_upload_2008_12_11_14_54_27_3398.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Før han skadet seg i fjor mente flere eksperter NRK snakket med at han ville avgjøre verdenscupen i løpet av januar. Men nå er han på sporet igjen, og etter det han viste i USA, mener mange at han kan gjenta bragden fra 2006/2007-sesongen.

Deriblant NRK reporter Tommy Barstein som vedder på at verdenscuplederen i praksis har avgjort verdenscupen til sin fordel når VM i Val d’Isere er ferdig 15. februar neste år.

- Det kan jeg vedde i mot på, faktisk, svarer Lund Svindal.

- Du er helt sikker på at den ikke er avgjort i praksis. At lederen da i praksis har avgjort totalcupen?

- Ja, det veddemålet tar jeg. Det har jeg ikke noe tro på at det skjer, svarer verdenscuplederen.

- Jeg vedder imot

Men han vil ha en variabel til med i veddemålet. Han vil vite hvem som eventuelt skal ha avgjort den. Og etter det han viste i Beaver Creek, ble veddemålet innskrenket til at Aksel Lund Svindal leder verdenscupen så klart etter VM, at den i praksis er avgjort.

- Jeg vedder i mot. Jeg kan i alle fall ikke tillate meg å tro at jeg har gjort det hvis jeg skulle komme i den posisjonen. Det vil nok være det dummeste jeg kan gjøre, svarer 25-åringen.

Nøytral dommer

Lund Svindal og NRKs reporter ble enige om at en uhildet ”dommer” skal 15. februar avgjøre om verdenscupen i praksis er avgjort eller ikke. Lund Svindal la ned veto mot at noen i massemedia skal avgjøre, mens Tommy Barstein gjorde det samme med landslagstrener Marius Arnesen.

Det deles ikke ut verdenscuppoeng i VM. Etter VM gjenstår det 10 renn i v-cupen, det vil si at det skal kjøres om inntil 1000 poeng.

Vi legger til at om NRKs reporter skulle tape veddemålet, går det ikke ut over lisenspengene….

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal